Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Total War Rome 2: Παρθία

Total War Rome 2 Πάρθοι
Antonis Pavlou

Η παράταξη του Total War Rome 2 που θα δούμε σήμερα είναι οι Πάρθοι. H άνοδος στην εξουσία του Arsaces, ηγέτη την φυλής των Πάρθων, τους εξασφάλισε την νίκη απέναντι στο προτεκτοράτο των Σελευκιδών την Parthava, που είχε αποδυναμωθεί από τις προσπάθειές του να απελευθερωθεί από την Ελληνο-Μακεδονική κυριαρχία. Έτσι άρχισε η άνοδος της Παρθίας, μιας ανατολικής αυτοκρατορίας συγκρίσιμης με την δυναστεία των Αχαμενιδών στην ηλικία και μιας από τις λίγες που πλησίασαν την δύναμη και την δόξα της Ρώμης.

Η Παρθία είναι μια συνομοσπονδία φυλών, φημισμένη για τα άλογά της, τους νομάδες ιππείς – τοξότες και το βαρύ ιππικό που φορά χαρακτηριστικές χάλκινες ή σιδερένιες πανοπλίες που καλύπτουν τόσο το άλογο όσο και τον αναβάτη. Για το πεζικό βασίζονται σε γηγενείς, Πέρσες που φέρουν ακόντια καθώς και κάποιες φορές σε μισθοφόρους, εκπαιδευμένους με τον τρόπο των  Σελευκιδών.

parthia-logo

Αναμειγνύοντας περσικά , ελληνιστικά και τοπικά στοιχεία όσον αφορά τον πολιτισμό, οι θρησκευτικές πρακτικές της Παρθίας συμπεριλαμβάνουν λατρεία τόσο των Ελλήνων όσο και των Περσών Θεών, αλλά και τον Ζωροαστρισμό. Με την πάροδο του χρόνου αναπτύχθηκε μια ελίτ ευγενών, που έλεγχε περιοχές κλειδιά της αγροτικής γης πάνω στις οποίες βασίζεται η οικονομία, ενώ το εμπόριο που ανεβαίνει από τον Δρόμο του Μεταξιού επιτρέπει στους αντιπροσώπους του να ταξιδεύουν στα μήκη και στα πλάτη του αρχαίου κόσμου.

Σαν ανατολίτικος λαός, η Πάρθοι ευνοοούνται από την πλούσια κληρονομιά της Περσικής αυτοκρατορίας, τόσο στην δυνατότητά τους να κάνουν εμπόριο, όσο και στον πολιτισμό. Ο βαθμός ανοχής τους για τους ξένους πολιτισμούς, διευκολύνει περαιτέρω την κατάκτηση νέων περιοχών, αλλά ο Ζωροαστρισμός που ασπάζονται, τους απαγορεύει να έχουν σκλάβους, πράγμα που δεν τους βοηθά όσον αφορά την οικονομία και την δημόσια τάξη.

ParthiaRoyalCataphracts

Εξαιρετικοί ιππείς ντυμένοι με τις γυαλιστερές φολιδωτές πανοπλίες, οι φύλακες της Παρθικής Αυτοκρατορίας είναι ασυναγώνιστοι στα ανοιχτά παραδοσιακά πεδία μαχών. Η διοίκησή τους είναι δίκαιη, με σπάνια επίπεδα ανοχής και αξιοκρατίας. Οι Πάρθοι είναι ικανοί στα πολιτικά ζητήματα και πάντα προσπαθούν να πετύχουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Μία σπάνια μείξη από Περσικό και Ελληνιστικό πολιτισμό και ανατολίτικα στοιχεία.

Ανυπομονούμε να δούμε το νέο Total War τον Σεπτέμβρη, ειδικά μετά την ανακοίνωση ότι θα έχει 5 ελληνικά κράτη!

 

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.