Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Ikariam

Antonis Pavlou

Το Ikariam είναι ένα δισδιάστατο browser game στρατηγικής, με την πλοκή του να εκτυλίσσεται στην Αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Ελληνικά νησιά. Οι παίχτες ξεκινάνε με ένα μικρό χωριό σε ένα νησί με μεσογειακό περιβάλλον και στόχος τους είναι να επεκτείνουν την κυριαρχία τους και τον πλούτο τους μέσω του εμπορίου και των πολεμικών συγκρούσεων.

Όπως είπαμε, το Ikariam είναι ένα browser strategy game, που είναι Δωρεάν! Εκτυλίσσεται στο ελληνικό αρχιπέλαγος. Το gameplay του μοιάζει με άλλα παιχνίδια του είδους όπως το Travian, αλλά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, καταφέρνει να ξεχωρίζει από τον σωρό. Εκεί άλλωστε οφειλεται και η σημαντική του επιτυχία.

Για τους “γρήγορους” ας δούμε επιγραμματικά κάποια θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Θετικά:

  • Ιδιαίτερο περιβάλλον παιχνιδιού τα ελληνικά νησιά. Βέβαια υπάρχει και το Grepolis που έχει το ίδιο σκηνικό περίπου
  • Στυλάτα και καρτουνίστικα γραφικά
  • Πολύ ενδιαφέρον σύστημα πρώτων υλών
  • Aνεπτυγμένο σύστημα εμπορίου και επιδρομών

Αρνητικά:

  • Αργό gameplay
  • Πολύ περιορισμένο tutorial

To Ikariam παράγεται από την γνωστή εταιρεία Gameforge και είναι διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες και τα ελληνικά. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί κόσμοι (worlds), που έχουν ονομασίες από τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.

Ο κάθε παίχτης ξεκινάει από ένα νησάκι, το οποίο μπορεί να χωρέσει μέχρι και 16 συνολικά παίχτες. Υπάρχουν εκατοντάδες νησιά διασκορπισμένα στον χάρτη του Ikariam. Καθε νησί, εχει δύο σημεία για πρώτες ύλες, ένα που έχει Ξύλο σε όλα τα νησιά και ένα που παράγει 1 από τις 4 υπόλοιπες πρώτες ύλες που υπάρχουν στο παιχνίδι. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, όλα τα νησιά έχουν έλλειψη σε  3 βασικές πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες για την επέκτασή μας. Αυτό αναγκάζει τους παίχτες να κάνουν εμπόριο, επιδρομές και αποικίες σε άλλα νησιά.

Όπως φαίνεται και από τα παραπάνω, υπάρχει έντονο το συνεργατικό στοιχείο και σχηματίζονται συμμαχίες μεταξύ των παιχτών. Ειδικά όσοι βρίσκονται πάνω στο ίδιο νησί, έχουν και επιπλέον κοινό συμφέρον ότι μπορούν να διαχειριστούν συνεργατικά τις πρώτες ύλες που παράγει το νησί τους. Συνεπώς συνασπίζονται με μεγαλύτερη ευκολία.

Σε γενικές γραμμές το Ikariam είναι ένα πολύ επιτυχημένο browser game και αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα browser games εκεί έξω!

 

1 Comment

  1. how i can get free ambrosia in ikariam? I have already taken in my phone the knight game and the 8 levels and i don’t know how to take ambrosia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.