Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Age of Empires Online

age of empires online
Antonis Pavlou

Update 27.10.2021: Αύριο 28η Οκτωβρίου κυκλοφορεί το Age of Empires 4, σε Steam, το Windows Store και το Xbox Game Pass

Update 22.1.2021: Από το 2014 οι επίσημοι servers του παιχνιδιού έκλεισαν και το παιχνίδι έπαψε την λειτουργία του.

Project Celeste
Το Age of Empires Online αναδημοσιεύτηκε στα μέσα του 2017 με μη εμπορική άδεια σύμφωνα με τους “Κανόνες χρήσης περιεχομένου παιχνιδιού” της Microsoft από μια ανεξάρτητη ομάδα προγραμματιστών και μπορεί να παιχθεί δωρεάν σε έναν server emulator γνωστό ως Project Celeste με όλες τις διαδικτυακές δυνατότητες πλήρως ενεργές. Η ομάδα χρησιμοποιεί το κιτ ανάπτυξης της Microsoft που κυκλοφόρησε δημόσια για να διορθώσει σφάλματα και να επεκτείνει το περιεχόμενο από το οποίο η ομάδα της Microsoft είχε σταματήσει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε το online strategy game Forge of Empires που έχει αρκετά κοινά σημεία με το Age of Empires Online

Το Age of Empires Online είναι η συνέχεια του πολύ πετυχημένου pc game, Age of Empires. Το παιχνίδι παρουσιάζει κάποιους από τους σπουδαιότερους αρχαίους πολιτισμούς, συμπεριλαμβάνοντας τους Έλληνες, τους Αιγύπτιους, τους Πέρσες και τους Κέλτες, και προσφέρει περισσότερες από 100 ώρες δωρεάν παιχνιδιού! Οι παίχτες πρέπει να χτίσουν μια ισχυρή αυτοκρατορία, ικανή να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, κατατροπώνοντας τους εχθρούς της.

Αρχικά διαλέγουν με ποιον πολιτισμό θέλουν να χτίσουν την αυτοκρατορία τους και να δημιουργήσουν μια ακμάζουσα πρωτεύουσα (Capital City) ως κέντρο του πολιτισμού τους, από όπου θα μπορούν να επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους στη Μεσόγειο. Ωστόσο, ξεκινώντας το παιχνίδι, η επιλογή περιορίζεται ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αιγύπτιους.

SS- CapitalCity-1

Ισχυρή αυτοκρατορία σημαίνει οχυρά και αποικίες σε όλο τον κόσμο, καθώς και στρατιωτικές μονάδες που θα διαφυλάσσουν την κυριαρχία τους στην περιοχή. Προκειμένου να ενδυναμώσουν την αυτοκρατορία τους, οι παίχτες μπορούν να επιλέξουν από απλά σπίτια, τα οποία αυξάνουν το όριο του πληθυσμού και ενδυναμώνουν τις μονάδες μέχρι πύργους για την υπεράσπιση των στρατηγικών περιοχών.

Greek Inland

Οι μονάδες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την άμυνα και προστασία της αυτοκρατορίας τους, ξεκινούν από τους Scout, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ικανοί στην εξολόθρευση επικίνδυνων άγριων ζώων όπως οι λύκοι, αλλά πρέπει να διαχειρίζονται με προσοχή, αφού κάθε παίχτης έχει μόνο έναν. Στις υπόλοιπες μονάδες συγκαταλέγονται οι στρατιωτικές μονάδες (Military), οι οποίες είναι φθηνές και κατατροπώνουν τον εχθρό με ευκολία, οι χωρικοί (Villagers) που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αυτοκρατορίας και επιστρατεύονται σε πολλά καθήκοντα και οι ιερείς (Priests) που έχουν μεγάλη δύναμη, αφού ένας μόνο μπορεί να καθορίσει μια μάχη.

Επίσης σημαντικό για τη διατήρηση της αυτοκρατορίας είναι οι επαγγελματικές συντεχνίες που φροντίζουν και αυξάνουν τον εξοπλισμό των μονάδων.

SS- Battle

Σημείο κλειδί στη στρατηγική του παιχνιδιού είναι η μάχη. Οι παίχτες καλούνται να κάνουν συμμαχίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πιο δύσκολες δοκιμασίες, ολοκληρώνοντας έτσι τις αποστολές (quest) γρηγορότερα, ενώ συγχρόνως απολαμβάνουν τα προνόμια των συμμαχιών.

Απ’ την άλλη, πρέπει να δοκιμάσουν τις αντοχές της αυτοκρατορίας που έχουν χτίσει παίρνοντας στρατηγικές αποφάσεις στη μάχη «σώμα με σώμα», δηλαδή player vs. player! Τέτοιες νίκες μπορούν να δώσουν πόντους εμπειρίας.

SS- greekrockycoast

Το Age of Empires Online, παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση και εντυπωσιακά οπτικά εφέ, προφανώς σχεδιάστηκε για να κατακτήσει ένα ευρύτερο κοινό. Φυσικά, υπάρχουν διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες εκδόσεις. Οι εκστρατείες βασισμένες σε σενάρια, χαρακτηριστικό των προηγούμενων παιχνιδιών, ανήκουν στο παρελθόν. Ωστόσο, άλλα καινούρια στοιχεία όπως η κοινωνική αλληλεπίδραση, οι  τροποποιήσεις στο παιχνίδι σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη καθώς και το παιχνίδι μεταξύ πολλαπλών χρηστών, κάνουν το παιχνίδι ελκυστικό.

Παρακάτω παραθέτουμε επιγραμματικά τα θετικά και τα αρνητικά του παιχνιδιού:

Θετικά

  • Ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ!
  • Σχεδόν κάθε αποστολή (quest) υποστηρίζει συνεργασία στο παιχνίδι.
  • Οι κλασικές ανταμοιβές των MMOG (massively multiplayer online games) σας κάνουν να κολλήσετε!
  • Ωραία γραφικά.
  • Δε χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να βελτιώσετε τις παροχές του παιχνιδιού.

Αρνητικά

  • Η αντιστοιχία παικτών στο Player vs. player σπάνια βρίσκει κατάλληλους αντιπάλους.
  • Οι αποστολές (quests) είναι επαναλαμβανόμενες.
  • Το Skirmish mode δεν είναι διαθέσιμο από την αρχή.
  • Πρέπει να ξοδέψετε κάποια χρήματα για να νιώσετε ότι παίζετε το παιχνίδι ολοκληρωμένα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.