Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Παιχνίδια με αρχαίους Έλληνες

Contents

Antonis Pavlou

Το paixnidia-stratigikis.gr σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε κάποια πολύ δημοφιλή Παιχνίδια με αρχαίους Έλληνες ! Πρόκειται τόσο για Browser Games τα οποία μπορείτε να παίξετε δωρεάν από τα παρακάτω Link, αλλά και για δημοφιλή PC Games και Console Games!

Grepolis

grepolis 2.37

Το πρώτο παιχνίδι του αφιερώματος στα παιχνίδια με αρχαίους Έλληνες είναι φυσικά το Grepolis!  Η περιπέτεια του Grepolis αρχίζει σε ένα από τα 20000 νησιά που περιλαμβάνει το παιχνίδι, όπου πρέπει να χτίσετε τη δική σας μικρή πόλη-κράτος στην αρχαία Ελλάδα. Στόχος του παιχνιδιού είναι με την πάροδο του χρόνου να μετατρέψετε αυτήν την πόλη σε μια ισχυρή μητρόπολη. Για να το πετύχετε αυτό, σχηματίζετε συμμαχίες με άλλους παίχτες και δέχεστε τη βοήθεια των Ολύμπιων θεών, όπως ο Δίας, ο Ποσειδώνας, η Ήρα, η Αθηνά και ο Άδης που γίνονται οι προσωπικοί φύλακές σας βοηθώντας σας να αυξήσετε την παραγωγή της πόλης σας ή να μειώσετε τις δυνάμεις του εχθρού στη θάλασσα.

20100624_grepolis_03 grepolis-screenshots

Η στρατηγική που θα διαλέξετε για να κινηθείτε στο παιχνίδι εξαρτάται εξολοκλήρου από εσάς. Μπορείτε για παράδειγμα να αποκτήσετε πρώτα τον έλεγχο του νησιού σας ή να επιτεθείτε σε άλλους παίχτες. Μπορείτε να εξερευνήσετε καινούργια νησιά αμέσως ή να ακολουθήσετε τη διπλωματική οδό και να σχηματίσετε συμμαχίες πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Για να γίνετε ο κυρίαρχος του κόσμου του Grepolis πρέπει να συγκεντρώσετε στρατό σε στεριά και θάλασσα, να αγοράσετε στρατιές από μυθικά πλάσματα όπως η Λερναία Ύδρα και ο Πήγασος αλλά και να χτίσετε θαύματα του κόσμου επιλέγοντας ανάμεσα σε 13 διαφορετικά κτίρια και 8 μνημεία. Στα καλά νέα είναι ότι η εταιρία έχει δημιουργήσει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, επομένως μπορείτε να παίζετε από το κινητό σας ή το tablet. Τέλος, ένα σημαντικό νέο για το Grepolis είναι η διεξαγωγή της Grepolympia για το 2013. Γίνετε μέλος της κοινότητας των 16.000.000 παιχτών και παίξτε το Grepolis.

[CSSBUTTON target=”http://www.paixnidia-stratigikis.gr/play/grepolis” color=”ff0000″ float=”left”]Παίξε  Grepolis Δωρεάν Εδώ![/CSSBUTTON]

 

Ikariam

ikariam-featured

Το δεύτερο παιχνίδι του αφιερώματος κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το Grepolis, διαφέρει όμως σε πολλά. Γι’ αυτό το λόγο το Ikariam είναι ένα από τα πιο δημοφιλή online παιχνίδια στρατηγικής με στόχο την επέκταση της πόλης και την ανάδειξή της σε αυτοκρατορία. Φυσικά, και αυτό έχει πάρει τη θεματολογία του από την αρχαία Ελλάδα! Το παιχνίδι διαδραματίζεται κατά την ακμή της κλασσικής περιόδου, σε ένα από τα πάμπολλα νησιά του αρχιπελάγους του κόσμου του Ikariam, του οποίου τα γραφικά προσομοιάζουν με τη Μεσόγειο θάλασσα και τα ειδυλλιακά της τοπία. Το Ikariam είναι browsermultiplayergame, όπως και τα περισσότερα της κατηγορίας του. Το παιχνίδι έχει πάρει γενικά θετικές κριτικές και κατά τη γνώμη πολλών φανατικών των browsermultiplayer παιχνιδιών αυτής της κατηγορίας, είναι από τα καλύτερα και πιο απολαυστικά του είδους του.

Ikariam5 Ikariam3

Στην αρχή του παιχνιδιού, οι παίχτες έχουν στην κατοχή τους μόνο ένα μικρό κομμάτι γης σε μια εύφορη ακτή. Για να εκπληρώσουν το στόχο τους, να εξαπλωθούν δηλαδή και να δημιουργήσουν μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, πρέπει να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Για να γίνει αυτό πρέπει οι παίχτες να αναθέτουν στους εργάτες τους να συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα υλικά για την ανοικοδόμηση της πόλης. Το παιχνίδι σας παρέχει βοήθεια και συμβουλές χρησιμοποιώντας τη σοφία των αρχαίων. Τέσσερις πιστοί σύμβουλοι θα είναι στο πλευρό σας για να σας κρατούν ενήμερους για ό,τι χρειαστείτε! Κάθε φορά που ανάβουν, σημαίνει ότι έχετε νέο μήνυμα!Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι πολύ φιλικό προς τους πιο αρχάριους παίχτες, ενώ είναι κατάλληλο και για περιστασιακούς παίχτες, καθώς οι κάτοικοι της πόλης σας θα συνεχίσουν να εργάζονται για εσάς και όταν δε βρίσκεστε online, χωρίς να κινδυνεύετε να χάσετε όσα πετύχατε. Και τέλος, το Ikariam επιτρέπει φυσικά το συνεργατικό παιχνίδι, κάνοντας το ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία!
[CSSBUTTON target=”http://www.paixnidia-stratigikis.gr/play/Ikariam” color=”ff0000″ float=”left”]Παίξε  Ikariam Δωρεάν Εδώ![/CSSBUTTON]

Στη συνέχεια του αφιερώματος, συμπεριλαμβάνονται παιχνίδια με διαφορετικό ύφος από τα δύο πρώτα, τα οποία είναι ξεκάθαρα βασισμένα στην ελληνική μυθολογία αλλά και σε ιστορικά γεγονότα της λαμπρής ελληνικής ιστορίας, όπως για παράδειγμα η εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου. Γνωρίστε τα μέσα από μια σύντομη ματιά, επιλέξτε αυτό που σας αρέσει και αφεθείτε σε ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στον κόσμο των δολοπλοκιών της μυθολογίας και των βάναυσων μαχών της αρχαιότητας!

 

God of War

Το God of War είναι μια σειρά παιχνιδιών με στοιχεία από την ελληνική μυθολογία. Παρόλο που δεν ακολουθεί πιστά το μύθο αλλά βασίζεται σε ένα φανταστικό σενάριο, οι επιρροές είναι φανερές τόσο στους ήρωες του παιχνιδιού, όσο και στα όπλα του παιχνιδιού.

God-of-War-God-of-War-Wallpaper-Widescreen-1-

Βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Kratos –προφανώς από την ελληνική λέξη κράτος – ένας αιμοδιψής, ρωμαλέος και ικανός Σπαρτιάτης στρατιώτης, εκπαιδευμένος για να σκοτώνει! Ο Kratos είναι ο υπέρτατος στρατιώτης, που όμως μοιάζει λιγότερο με τους αρχαίους Σπαρτιάτες και περισσότερο με μια φονική μηχανή! Βρίσκεται στις υπηρεσίες των Ολύμπιων θεών για δέκα χρόνια και είναι υπηρέτης του Άρη, του θεού του πολέμου, ώσπου ο τελευταίος τον εξαπατά και σε μια ανελέητη μάχη, ο Kratos σκοτώνει καταλάθος τη γυναίκα του και το παιδί του.

Αυτή είναι και η αφορμή για την ιστορία του, η οποία ξεδιπλώνεται μέσα από ένα συνδυασμό συγκλονιστικών μαχών, platform και puzzlegaming, προκειμένου να φέρει σε πέρας τις αποστολές του και να ολοκληρωθεί η ιστορία του παιχνιδιού.

 

Titan Quest

Το TitanQuest είναι ένα παιχνίδι δράσης με εναλλαγή ρόλων και πολλά στοιχεία hackandslash παιχνιδιού. Τέτοιου είδους παιχνίδι εστιάζει περισσότερο στις πολεμικές μάχες και στις μάχες σώμα με σώμα παρά στα όπλα.

317328 0000002035.1920x1080

Οι παίχτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός ήρωα και πολεμούν τέρατα σε τρεις αρχαίες πόλεις της κλασικής εποχής. Οι σκηνές εκτυλίσσονται στην αρχαία Ελλάδα, την αρχαία Αίγυπτο και το δρόμο του Μεταξιού, στην Ασία. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε με βάση τις τεχνικές του ragdollphysics που δίνουν κίνηση στα animations, ενώ τα γραφικά είναι τρισδιάστατα. Το παιχνίδι υποστηρίζει multi-player στοιχεία και επιτρέπει τη συνεργασία 2-6 παιχτών στον ίδιο server.

Το Titan Quest είναι βασισμένο στο μύθο της Τιτανομαχίας, που έδωσε τέλος την αρμονική συμβίωση των θεών και των ανθρώπων. Ο βασικός χαρακτήρας που διαλέγουν οι παίχτες ξεκινά την αναζήτησή του όταν ο κόσμος έχει καταληφθεί από τέρατα και μυθικά πλάσματα εμπνευσμένα από τη μυθολογία. Τα τέρατα τρομοκρατούν τους πάντες, καταστρέφοντας τη σοδειά, καίγοντας ναούς και άλλες σημαντικές τοποθεσίες. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από το φανταστικό τάγμα του Προμηθέα και την προσπάθειά του να επαναφέρει την τάξη στον κόσμο.

 

Warriors: Legends of Troy

Το Warriors: Legends of Troy ανήκει στη γνωστή σειρά βιντεοπαιχνιδιών με τον τίτλο Warriors, ωστόσο διαφέρει από την υπόλοιπη σειρά, λόγω των ιδιαίτερα βίαιων σκηνών και γραφικών.

Το παιχνίδι διατίθεται για τις κονσόλες Playstation 3 και Xbox 360, υποστηρίζει online συνεργασία και ανταγωνιστικό παιχνίδι έως και τέσσερα άτομα. Οι παίχτες ελέγχουν τους χαρακτήρες τους από τριτοπρόσωπη οπτική, ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν τεράστιο αριθμό εχθρών. Σαν όπλα χρησιμοποιούν την ασπίδα τους αλλά και ακόντια ή πελώριους βράχους. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι οι παίχτες μπορούν να σηκώνουν άλλους στρατιώτες και να τους χρησιμοποιούν σαν όπλα.

WLOT_logo warriors-legends-of-troy_67136_916

Κάθε χαρακτήρας που ελέγχει ο κάθε παίχτης έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και δικό του στυλ μάχης. Τόσο το ελληνικό όσο και το τρωικό στρατόπεδο έχει τέσσερις βασικούς χαρακτήρες. Μερικά παραδείγματα των χαρακτήρων από την ελληνική πλευρά είναι ο Αχιλλέας, ο Οδυσσέας και ο Πάτροκλος, ενώ από την τρωική ο Αινείας, ο Έκτορας και ο Πάρις.  Το παιχνίδι είναι αρκετά κοντά στο ομηρικό έπος και εμφανίζονται και άλλοι μυθικοί χαρακτήρες της Ιλιάδας.

 

Rise and Fall: Civilizations at War

Το RiseandFall: Civilizationsatwar είναι ένα RTS παιχνίδι βασισμένο σε πολιτισμούς, όπως οι αρχαίοι Έλληνες, που άκμασαν κατά την αρχαιότητα. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι που συνδυάζει RTS με first-personshooter και third-personshooter σενάρια, δίχασε όμως το κοινό, με αποτέλεσμα να πάρει ανάμεικτες κριτικές, παρόλο που έγινε εμπορικά ανάρπαστο σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο. Tofirst-personshooter διατίθεται μόνο για ορισμένους ήρωες, ενώ από τις οχτώ μονάδες ηρώων, μόνο μία μπορεί να αγοραστεί κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Το παιχνίδι παίζεται και σε “heromode” κατά το οποίο οι παίχτες ελέγχουν προσωρινά ένα ήρωα, όπως γίνεται στα third-personshooter παιχνίδια.

256px-RaFCaw-boxartriseandfallcivsatwarss_2

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να κατατροπώσετε τους αντιπάλους με χερσαίες αλλά και θαλάσσιες δυνάμεις, που δίνουν τη δυνατότητα για διαφορετικές στρατηγικές αλλά και για μάχες με αμφίβια οχήματα. Όπως και στα περισσότερα RTS οι στρατιώτες είναι εκπαιδευμένοι να εξουδετερώνουν ένα συγκεκριμένο εχθρό ενώ κατατροπώνονται από έναν άλλο. Για παράδειγμα, το ιππικό εξουδετερώνει τους τοξότες, ενώ οι τοξότες κερδίζουν τις μάχες με τους λογχοφόρους. Οι αρχαίοι πολιτισμοί του παιχνιδιού είναι οι Πέρσες, οι Αιγύπτιοι, οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, ενώ υπάρχουν δύο εκστρατείες, αυτή που βασίζεται στις αποστολές του Μέγα Αλέξανδρου και η φανταστική απελευθέρωση της Αιγύπτου από την Κλεοπάτρα.

Κάποιοι ήρωες όπως η Κλεοπάτρα μπορούν να ζουμάρουν σε πιο μακρινή απόσταση δίνοντας τη δυνατότητα στους παίχτες να στοχεύουν με τον ίδιο τρόπο που γίνεται σε ένα first-personshooter παιχνίδι. Τέλος, όταν παίζετε σε “heromode” η μονάδα των ηρώων γίνεται δυνατότερη. Με μια πρώτη διερεύνηση του παιχνιδιού καταλαβαίνετε λοιπόν για τι οι κριτικές του υπήρξαν ανάμεικτες! Περιέχει πολλά πράγματα και στοιχεία από διάφορους τρόπους gaming, με αποτέλεσμα η ποικιλία αυτή κάποιους να τους ενθουσιάζει και άλλους να τους μπερδεύει!

 

Age of Empires

Age of Empires 1

Μια από τις πιο γνωστές σειρές παιχνιδιών στρατηγικές, με πάρα πολλές συνέχειες και επεκτάσεις! Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν βασικό ρόλο από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της σειράς!

2111693-age_of_empires

Total War Series

Η σειρά Total War είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές παιχνιδιών στρατηγικής που αναπτύσσεται από την Creative Assembly. Συνδυάζει στατηγικό παιχνίδι turn based (πατάς continue  αφού τελειώσεις την κινήσή σου και μετά κάνει ο αντίπαλος την δικιά του) , με διαχείριση κράτους και πρώτων υλών, όπως και real time μάχες. Όταν δηλαδή γίνεται μια μάχη, φεύγουμε από το turn based μοντέλο και κινούμε τα στρατεύματά μας ταυτόχρονα με τον αντίπαλο στρατό.

ελληνικά κράτη στο total war rome 2 sparta

Οι αρχαίοι Έλληνες στην σειρά Total War έχουν σημαντικό ρόλο, στα παιχνίδια Total War Rome (I και ΙΙ). Εμφανίζονται με την μορφή πόλεων κρατών (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες, Μακεδόνες κοκ). Μάλιστα στο Rome I κυκλοφόρησε και ολόκληρο expansion με τον τίτλο Alexander, όπου φυσικά αναλαμβάνεις να ηγηθείς της ένδοξης εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Επίσης στο Total War Rome II που είναι και το νεότερο παιχνίδι της σειράς, υπάρχει και ειδικό DLC πακέτο “Greek States culture pack”.

 

Ποιο  παιχνίδι με Αρχαίους Έλληνες  έχουμε παραλείψει και θα θέλατε να αναφέρουμε στο αφιέρωμά μας; Αφήστε σχόλιο και θα το δούμε σε μελλοντικό άρθρο!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.