Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Command and Conquer Generals 2

Antonis Pavlou

Στο κοντινό μέλλον, όλοι οι παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες έχουν συγκεντρωθεί για να υπογράψουν μια συνθήκη που θα αλλάζει εντελώς το πολεμικό σκηνικό, όταν μια καταστροφική τρομοκρατική επίθεση σκοτώνει  όλους τους παρευρισκόμενους  πολιτικούς. Σε έναν κόσμο χωρίς ηγέτες και διπλωμάτες, μόνον οι στρατηγοί  μένουν για να αναλάβουν την τύχη του κόσμου. Στην καινούρια έκδοση του κλασσικού Command and Conquer Generals 2, o ρόλος αυτών των στρατηγών και των στρατευμάτων τους είναι στα χέρια σας, όπως και η αμφίρροπη  μάχη  ενάντια στην παγκόσμια τρομοκρατία. Η πρόκληση είναι μεγάλη!

 Το  Command and Conquer αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικους τίτλους για την ΕΑ και παρόλο που δεν έφτασε ποτέ τη δόξα του Warcraft της Βlizzard Entairtainment ή του Starcraft,  η ΕΑ επανέρχεται ,και όχι τυχαία, στον τίτλο παρά τη σχετική αποτυχία του προηγούμενου Command & Conquer 4: Tiberian Twilight. Το γνωστό  sci-fi/ στρατιωτικό ύφος και το focus στον κατ΄εξοχήν strategy χαρακτήρα του παιχνιδιού, σε συνδυασμό πλέον με  γραφικά και ήχο αιχμής  του δίνουν μια ξεχωριστή θέση στην κατηγορία των games του είδους.

Generals_2not_command__conquer_free_to_play

Το νέο CC Generals2  αποτελεί το sequel  του CC Generals που βγήκε το 2003 και είναι ουσιαστικά μια κίνηση επιστροφής στο παλιό γνώριμο gameplay, μιας και οι αλλαγές στο Τiberian Twilight δεν έδειξαν να συγκινούν τους φαν της σειράς.

c4-noscale

Το πρώτο πράγμα που η νέα ομάδα των developers είπαν στην Εlectronic Entertainment Expo E3 2013 ήταν ότι το παιχνίδι θα ακολουθήσει το μοτίβο του real-time strategy game, με συνεχείς ενημερώσεις και ορισμένα στοιχεία εξέλιξης. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί τoν Frostbite 3  και το demo ήταν φουλ στα  DirectX 11 effects  σε πραγματικό χρόνο που προσφέρει  μια αναβαθμισμένη  εμπειρία σε σχέση με αυτό  που συναντά κανείς συνήθως σε ανάλογα real-time games.

GLA_Sandstorm_Concept_FINAL

Στο demo είδαμε ακόμη ότι το focus γίνεται στο multiplayer και στο co-op. Υπάρχουν  τρεις παρατάξεις: η Asia-Pacific Alliance (ΑPA), η European Union( EU) και ο Global Liberation Army (GLA). Καθεμιά απ΄ αυτές διαθέτει διαφορετικές δυνατότητες  που κάνουν τη μάχη πραγματικά απρόβλεπτη.

Κατά τ’ άλλα διαθέτει το κλασσικό gameplay  ενός real-time strategy όπου καλείσαι να χτίσεις βάσεις ,να συγκεντρώσεις πόρους και να αναδιαρθρώσεις τις δυνάμεις σου με στόχο να συντρίψεις τον εχθρό. Επιπλέον , καλείσαι να εκτελέσεις τη στρατηγική σου τόσο σε μίκρο-  όσο και σε μακρο-σκοπικό  επίπεδο που κάνει τα πράγματα λίγο πιο σύνθετα. Το APM (actions per minute) που έχεις μετράει ,καθώς αναλαμβάνεις νέες αποστολές  πολύ γρήγορα. Προσοχή έχει δοθεί και στη λειτουργία του χάρτη, καθώς τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από ποτέ.

command__conquer_generals_2_nem_lesz_egyjatekos_kampany_a_megjeleneskor_1

Οι 3 αντίπαλες παρατάξεις  βρίσκονται απομακρυσμένες  η μια από την άλλη. Η EU που είναι η πιο high-tech,χτίζει τις βάσεις της κοντά σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  ώστε να τροφοδοτείται από εκεί, ενώ και ο πολυάριθμος στρατός της APA έχει να αντιμετωπίσει ενεργειακό πρόβλημα. Η  GLA διαθέτει μεγάλη ποικιλία αλλά είναι συνήθως low-HP. Mεταξύ όλων αυτών των ιδιαιτεροτήτων και της διαφοράς που κάνει ο εκάστοτε στρατηγός φυσικά, υπάρχει  ένα λεπτομερέστατο metagame.  Σίγουρα υπόσχεται να κρατήσει το ενδιαφέρον σε υψηλό επίπεδο.

1375574922_cc_generals2

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις  της σειράς υπάρχουν κάποιες μικροαλλαγές όπως για παράδειγμα το ότι  το collection γίνεται αυτόματα ώστε να μην ασχολείσαι με αυτό όταν έχεις φτιάξει τις απαραίτητες υποδομές. Οι πόροι σου εξαντλούνται συνεχώς  καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται και πρέπει να μετακινείσαι πιο συχνά απ’ ότι στις προηγούμενες εκδόσεις. Τέλος, οι μονάδες  για να αμυνθούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε κτίριο για φρουρά ,πράγμα που σημαίνει ότι το να επιτεθείς σε μια βάση γίνεται πιο δύσκολο.

commandandconquergenerals2_616

Φαίνεται πως το νέο real-time  Command & Conquer Generals 2 θα εξελιχθεί σε δυναμικό αντίπαλο για τα αντίστοιχα games της Blizzard .Αναμένεται να μπει σε  beta testing σύντομα κα υπολογίζεται ότι θα είναι διαθέσιμο μέχρι τέλος του χρόνου

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.