Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Social City

Antonis Pavlou

To Social City της Playdom, ήταν ο πρώτος τίτλος της εταιρείας πριν την έκρηξη των παιχνιδιών στρατηγικής που περιλαμβάνουν ανάπτυξη πόλης. Όπως είναι αναμενόμενο, το παιχνίδι ζητάει από τον παίχτη να διαχειριστεί τον πληθυσμό, το εισόδημα και την ευτυχία των πολιτών του. Η εξισορρόπηση που επιτυγχάνει ανάμεσα στα 3, είναι φανταστική! Το εισόδημα προφανώς είναι απαίτηση για να γίνει οτιδήποτε άλλο, αλλά ο πληθυσμός επίσης χρειάζεται για να ανεβεί η εμπειρία και με την σειρά της, αν η ευτυχία των πολιτών δεν είναι σε υψηλά επίπεδα, ο πληθυσμός δεν αυξάνει!

Όπως κάθε ποιοτικό παιχνίδι που έχει να κάνει με την ανάπτυξη πόλης, το Social City έχει πολύ ωραία γραφικά, παρέχοντας στον επίδοξο “δήμαρχο” μια “αισθητική” ανταμοιβή για τον κόπο του να χτίσει μια ωραία πόλη. Αυτό όμως που κάνει το Social City να ξεχωρίζει, είναι η έμφαση που έχει δοθεί στην λεπτομέρεια. Στα περισσότερα παιχνίδια του είδους που έχουμε δει, η κίνηση στους δρόμους και στον χάρτη είναι λίγο παράλογη. Μπορεί να δεις ένα ξέμπαρκο αυτοκίνητο κάπου ή και έναν άσχετο τύπο να κόβει ξύλα σε ένα γειτονικό δάσος! Προφανώς οι πόλεις δεν είναι έτσι όμως 🙂 Στο Social City έχουμε δει ανθρώπους να πετάνε χαρταετούς, να κουρεύουνε γκαζόν, να κάνουν αθλητικές δραστηριότες και ό,τι άλλο μπορεί να συμβεί σε μια πόλη!

To παιχνίδι θα είναι οικείο σε οποιονδήποτε έχει παίξει SimCity ή κάποια παραλλαγή του κλασσικού αυτού παιχνιδιού. Όταν ξεκινάς το παιχνίδι δε υποδέχεται μια βοηθός σου ή οποία σε ξεναγεί στα βασικά της διαχείρισης της πόλης σου.
Καθένα από τα 3 στατιστικά που προαναφέραμε (πληθυσμός, εισόδημα, ευτυχία), εξαρτάται από ένα διαφορετικό σετ από κτίρια με τα οποία είναι συνδεδεμένο. Για τον πληθυσμό ας πούμε, πρέπει να χτίσεις σπίτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία, με το καθένα να σου αυξάνει κατά έναν διαφορετικό αριθμό τον πληθυσμό.

Για να κρατήσεις τους πολίτες, πρέπει να τους κάνεις ευτιχισμένους. Αυτό είναι σχετικά εύκολο, πρέπει να χτίσεις κτίρια αναψυχής, που σου προσφέρουν ένα ορισμένο ποσό ευτυχίας. Τέτοια είναι τα εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, θέατρα αλλά και διακοσμητικά όπως δέντρα, λουλούδια και αγάλματα

Τα χρήματα από την άλλη μεριά, έρχονται από τα εργοστάσια, ο αριθμός των οποίων περιορίζεται από τον πληθυσμό της πόλης. Τα εργοστάσια μπορούν να κατασκευάζουν τα πάντα, από πατατάκια μέχρι νυφικά φορέματα (:P).

Όταν ο παίχτης καταφέρει να φτάσει ορισμένα προκαθορισμένα επίπεδα πληθυσμού (levels) ή εμπειρίας ανταμοίβεται πέρα από το να κερδίζει χρήματα, ξεκλειδώνοντας κτίρια και ανταμοιβές (rewards).

Όπως είπαμε, το παιχνίδι οπτικά είναι καταπληκτικό! Υπάρχει μόνο ένα θεματάκι για το οποίο διαμαρτύρονται αρκετοί χρήστες: δεν μπορείς να περιστρέψεις τα κτίριά σου! Αυτό είναι χάλια, όταν πχ έχεις ένα σπίτι με γυρισμένη την πλάτη σε ένα δρόμο…

Το πόσο καλό είναι το παιχνίδι, φαίνεται και από τα στατιστικά του, δεδομένου ότι στα ντουζένια του έφτασε τα 12 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα! Πλέον έχει υποχωρησει λίγο, καθώς έχουν βγει και αρκετοί ανταγωνιστές, αλλά αυτό δεν αφαιρεί από την αξία του

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.