Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

World of Warplanes

Contents

Antonis Pavlou

Το World of Warplanes είναι ένα παιχνίδι δράσης και στρατηγικής με πολλούς παίκτες, το οποίο προσομοιώνει μάχες αεροπλάνων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι παίκτες συμμετέχουν σε αερομαχίες με τα αγαπημένα τους αεροπλάνα και τοποθετούνται σε μια από τις δύο ομάδες που λαμβάνουν μέρος σε αυτές. Σκοπός είναι η κατάρριψη όλων των αεροπλάνων του εχθρού ή η καταστροφή κάποιων συγκεκριμένων επίγειων στόχων, προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη νίκη.

Το World of Warplanes είναι ένα παιχνίδι που έχει αναπτύξει η Wargaming.net, η εταιρεία που βρίσκεται επίσης πίσω και από το δημοφιλές World of Tanks, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το World of Warplanes είναι ακόμη σε beta testing, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχει κάποια θεματάκια στη λειτουργία του προς το παρόν. Ωστόσο το παιχνίδι είναι δωρεάν και μπορείτε εύκολα να το κατεβάσετε και να αρχίσετε να παίζετε.

world of warplanes

Λειτουργίες-επιλογές

Το παιχνίδι διαθέτει ένα σύστημα εισαγωγής των αρχάριων παικτών στις λειτουργίες του παιχνιδιού, που σας διδάσκει τα βασικά στοιχεία του ελέγχου του αεροσκάφους, ενώ προσφέρει και την επιλογή μάχης παίκτη εναντίον υπολογιστή, κάτι που σας επιτρέπει να εξασκηθείτε καλύτερα στην αρχή, πριν μπείτε δυναμικά στην πιο απαιτητική μάχη, κόντρα σε πραγματικούς παίκτες.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παιχνίδι το οποίο εξελίσσεται γύρω από τη μάχη ενάντια σε άλλους πραγματικούς παίκτες. Στην κεντρική οθόνη διαχείρισης, πριν τη μάχη, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιο αεροπλάνο θα πάρετε στην αερομαχία, καθώς επίσης να πραγματοποιήσετε αναβαθμίσεις στη συλλογή των σκαφών σας. Στην αρχή ξεκινάτε με λίγα στον αριθμό διαθέσιμα αεροπλάνα, ωστόσο αποκτάτε πρόσβαση σε περισσότερα και πιο δυνατά αεροσκάφη σχετικά γρήγορα, καθώς παίζετε το παιχνίδι.

Κάθε αεροσκάφος στο παιχνίδια διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως μηχανές, όπλα και θωράκιση, τα οποία μπορούν να αναβαθμιστούν από ένα διάγραμμα τεχνολογιών. Αν ακολουθήσετε συγκεκριμένες πορείες στο διάγραμμα αυτό, θα μπορέσετε να ξεκλειδώσετε επιπλέον αεροπλάνα, ενώ η αναβάθμιση των εξαρτημάτων γίνεται ξοδεύοντας πόντους XP, τους οποίους αποκτάτε από τις αποστολές σας.

warplanes6

Χειρισμός

Όταν βρίσκεστε στη μάχη, ο έλεγχος του αεροσκάφους σας γίνεται κυρίως με την κίνηση του ποντικιού, το οποίο κατευθύνει το όχημα.  Τα πυροβόλα σας λειτουργούν πατώντας το αριστερό κουμπί του ποντικιού, ενώ η ταχύτητα και κάποιες επιπλέον λειτουργίες του σκάφους πραγματοποιούνται από το πληκτρολόγιο. Ο έλεγχος και η κίνηση του αεροπλάνου είναι και τα δύο πολύ ομαλά και ουσιαστικά δεν απαιτείται πολύ χρόνος προκειμένου να μπείτε στο «πνεύμα» του παιχνιδιού και να πιλοτάρετε άμεσα το αεροπλάνο σας.

Η στόχευση πραγματοποιείται με έναν κύκλο μπροστά στη μύτη του οχήματός σας, που σας υποδεικνύει προς τα ποια περιοχή πρέπει να πυροβολήσετε προκειμένου να χτυπήσετε τον εχθρό. Η αίσθηση της μάχης είναι καλή, παρότι είναι αρκετά δύσκολο να ισορροπήσει ο ρεαλισμός με τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Κάθε μάχη διαρκεί 15 λεπτά και στην περίπτωση που σας καταρρίψουν σχετικά γρήγορα στο παιχνίδι, σας δίνεται η δυνατότητα να λάβετε μέρος άμεσα σε κάποια άλλη μάχη, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε την ολοκλήρωση της πρώτης αερομαχίας. Ωστόσο, το σκάφος το οποίο χάσατε δεν θα είναι διαθέσιμο ξανά, αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η μάχη εκείνη στην οποία σας καταρρίψανε.

 

Επιλογή αντιπάλων

Το World of Warplanes είναι ακόμη σε κατάσταση open beta testing. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί παίκτες στο παιχνίδι, όσοι τουλάχιστον θα αρχίσουν να παίζουν όταν κυκλοφορήσει επίσημα το παιχνίδι. Έτσι παρότι το World of Warplanes χρησιμοποιεί ένα σύστημα επιλογής συμπαικτών και αντιπάλων με παρόμοιο επίπεδο, όπως άλλωστε κάνει και το World of Tanks, πολλές φορές λόγω έλλειψης παικτών το ταίριασμα αυτό δεν είναι και τόσο επιτυχημένο. Ελπίζουμε η κατάσταση αυτή να λυθεί σύντομα, όταν περισσότεροι παίκτες θα αρχίσουν να παίζουν το παιχνίδι, γιατί είναι πραγματικά ενοχλητικό να σε καταρρίπτουν παίκτες με πολύ καλύτερα αεροπλάνα τόσο γρήγορα.

 warplanes5

Γραφικά και απόδοση του World of Warplanes

Όσον αφορά το γραφικό περιβάλλον και τα εφέ των μαχών, μπορούμε να πούμε ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και ότι τα πάντα είναι πανέμορφα. Τα αεροπλάνα και το περιβάλλον είναι πολύ λεπτομερή και ποιοτικά ακόμη και στο στάδιο του beta testing, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Προς το παρόν υπάρχουν κάποια ζητήματα απόδοσης με όσα συστήματα χρησιμοποιούν AMD επεξεργαστές, τα οποία η εταιρεία υπόσχεται ότι θα διορθώσει σύντομα. Πέρα τούτου δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο άλλο αξιοσημείωτο πρόβλημα.

warplanes4

Αγορές με πραγματικά χρήματα

Παρότι το online κατάστημα του παιχνιδιού δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο, μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το αντίστοιχο του World of Tanks, εκτός φυσικά από τα αντικείμενα που αφορούν αεροπλάνα και όχι τανκς αυτή τη φορά. Η Wargaming έχει ανακοινώσει αλλαγή της πολιτικής της ώστε πλέον να μην πωλούνται αντικείμενα τα οποία να έχουν μεγάλη επίδραση στην εξέλιξη των παιχνιδιών της, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά ότι τα περισσότερα πράγματα που ίσως να σκεφτείτε να αγοράσετε θα έχουν κυρίως διακοσμητικό χαρακτήρα, μαζί βέβαια με τα πακέτα XP που υπάρχουν διαθέσιμα προς αγορά στο online κατάστημα της εταιρείας.

warplanes3

Συνοψίζοντας

Το World of Planes είναι ένα παιχνίδι υψηλής ποιότητας από μια εταιρεία που φημίζεται για τις ικανότητές της και την επιτυχία που έχει στην κατασκευή δημοφιλών παιχνιδιών. Πρόκειται πραγματικό για ένα αξιόλογο παιχνίδι, το οποίο αξίζει την προσοχή σας και το οποίο ενδείκνυται για όσους αρέσκονται στα παιχνίδια με ταχύτητα και γρήγορο ρυθμό.

Με τις σταθερές και συνεχείς βελτιώσεις που έγιναν στο World of Tanks τα τελευταία χρόνια, είναι λογικό να περιμένουμε ένα καλοφτιαγμένο παιχνίδι το οποίο θα υποστηρίξει με πολλές αναβαθμίσεις η κατασκευάστρια εταιρεία, όταν βγει από το στάδιο του beta testing. Προτείνουμε να το δοκιμάσετε.

 

 

Θετικά στοιχεία του World of Warplanes

  • Πανέμορφά γραφικά
  • Καλός ρυθμός παιχνιδιού
  • Σωστή ισορροπία ανάμεσα σε ρεαλισμό και διασκέδαση
  • Υποστήριξη από μια σπουδαία εταιρεία με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια
  • Ομαλό παιχνίδι σε όλα τα σημεία του με ελάχιστα προβλήματα, ακόμα και στο στάδιο του beta testing

 

 

Αρνητικά στοιχεία του World of Warplanes

  • Η επιλογή συμπαικτών και αντιπάλων δεν είναι τόσο καλή στη beta
  • Η μάχη μερικές φορές μοιάζει με παιχνίδι point και click
  • Είναι ακόμη στο στάδιο beta testing και υπάρχουν ακόμη ελλείψεις και ζητήματα απόδοσης με επεξεργαστές AMD
  • Είναι αυστηρά παιχνίδι PvP. Αν ζητάτε μάχες PvE αναζητήστε καλύτερα κάποιο άλλο παιχνίδι.

 

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.