Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

World of Tanks

world of tanks

Contents

Antonis Pavlou

Το World of Tanks είναι ένα online παιχνίδι πολλών παικτών το οποίο ως θέμα του έχει τις τακτικές μάχες με τεθωρακισμένα οχήματα. Ετοιμαστείτε για επικών διαστάσεων μάχες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ατσάλινα οχήματα και 150 επιλογές αμερικάνικων, γερμανικών και σοβιετικών τανκ. Όλα με τα κανονικά τους χαρακτηριστικά και με μεγάλη ιστορική ακρίβεια.

Ένα παιχνίδι προσομοίωσης;

Αν κάποιος διαβάσει μόνο τον τίτλο του παιχνιδιού και δει απλά μερικές εικόνες, πιθανότατα θα συμπεράνει ότι πρόκειται να ένα παιχνίδι προσομοίωσης ελέγχου τανκ, το οποίο μάλλον δεν θα είναι και τόσο εύκολο στους παίκτες που δεν γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες στον συγκεκριμένο τομέα των τεθωρακισμένων ιστορικών οχημάτων.  Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα, καθώς το World of Tanks είναι κατά βάση ένα shooter με αρκετά εύκολο χειρισμό. Ο σχετικά ήρεμος ρυθμός δεν θα σας δυσκολέψει να μπείτε γρήγορα στο «κλίμα».

worldoftanks4

Επιπλέον, οφείλουμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για ένα δωρεάν παιχνίδι για PC. Παρότι έχει πολυάριθμες επιλογές και «πειρασμούς» προκειμένου να σας κάνει να ξοδέψετε χρήματα, μπορεί αν θέλετε να σας προσφέρει αναρίθμητες ώρες διασκέδασης, χωρίς να ξοδέψετε πραγματικά ούτε ένα ευρώ. Ακόμη όμως και αν επρόκειτο για ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να αγοράσετε, σίγουρα θα σας προτείναμε να το δοκιμάσετε.

Ο έλεγχος του οχήματος

Ο χειρισμός των οχημάτων στο World of Tanks είναι αρκετά απλός και βασίζεται στα γνωστά πλήκτρα WASD σε συνδυασμό με το ποντίκι, όπως δηλαδή συμβαίνει στα περισσότερα shooter παιχνίδια. Υπάρχουν βέβαια αρκετά επιπλέον κουμπιά για τις διάφορες λειτουργίες του οχήματος, όπως το κλείδωμα του πυροβόλου ή την αλλαγή των πυρομαχικών. Ωστόσο αυτά θα τα μάθετε σχετικά εύκολα στην πορεία, αφού πρώτα συνηθίσετε τα βασικά κουμπιά χειρισμού.

worldoftanks5

Το πιο καλό νέο για τους παίκτες που ξεκινούν το παιχνίδι είναι πως οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοι σας σε κάθε μάχη είναι αντίστοιχου επιπέδου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνετε ο «σάκος του μποξ» για τους πιο έμπειρους παίκτες και να εκνευριστείτε ή να παρατήσετε το παιχνίδι για αυτό το λόγο, όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις άλλων παιχνιδιών.

Επιπλέον, ακόμη κι αν βρείτε ένα όχημα το οποίο σας αρέσει και βρεθείτε τελικά να το χρησιμοποιείτε σε όλες σας τις μάχες, θα διαπιστώσετε ότι και πάλι το κάθε παιχνίδι είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει τόσο μεγάλη επανάληψη που να σας κουράσει. Οι χάρτες επιλέγονται τυχαία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το όχημά σας να είναι ιδανικό σε κάποιους χάρτες και προβληματικό σε κάποιους άλλους. Το παιχνίδι ωστόσο είναι τόσο ισορροπημένο που σε καμία περίπτωση δεν θα δείτε φαινόμενα στα οποία η μια ομάδα να νικάει συνέχεια την άλλη. Τουλάχιστον όσο αφορά την ποιότητα των οχημάτων…

worldoftanks6

Επιλογή ρόλου

Ανεξάρτητα από την επιλογή του οχήματος, το παιχνίδι σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε οποιονδήποτε ρόλο στο πεδίο της μάχης. Στην περίπτωση που θα επιλέξετε το ρόλο του οδηγού του οχήματος, καλύτερα να μην σας πιάσει ενθουσιασμός και να κρατηθείτε σε κάποια απόσταση ασφαλείας από τον εχθρό, ενώ σαν πυροβολητής προσπαθήστε να κερδίσετε πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου χτυπώντας πριν αυτός ακόμη σας αντιληφθεί. Σαν αρχηγός μονάδων πυροβολικού μπορείτε να στοχεύσετε αντίπαλες μονάδες, τις οποίες μπορείτε να δείτε σαν να είστε ψηλά, φτάνει όμως να τις έχουν εντοπίσει πρώτα οι συμπαίκτες σας.

Όταν δεν έχετε διάθεση να χειριστείτε τις μονάδες πυροβολικού, μπορείτε να οδηγήσετε είτε ένα κανονικό τανκ ή έναν  καταστροφέα τανκ. Μπορεί η δεύτερη επιλογή να ακούγεται πιο καλή. Ωστόσο παρότι τα πυρά σας είναι πολύ ισχυρά, η θωράκισή των καταστροφέων είναι παράλληλα αρκετά αδύνατη συγκριτικά με εκείνη των τανκ.

worldoftanks7

Συμπερασματικά

Για παιχνίδι γενικά εύκολο, που δεν απαιτεί ώρες προκειμένου να μάθετε το χειρισμό και να παίξετε, το παιχνίδι διαθέτει απίστευτο βάθος. Αυτό συμβαίνει τόσο κατά τη διάρκεια της μάχης, όσο και πριν και μετά από αυτή. Όταν πολεμάτε θα πρέπει να έχετε κατά νου τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του δικού σας οχήματος και των οχημάτων των αντιπάλων. Ταυτόχρονα να πραγματοποιείτε κινήσεις τακτικής που σας επιτρέπει τόσο το όχημα, όσο και το έδαφος στο οποίο πραγματοποιείται η μάχη.

worldoftanks3

Τα νέα οχήματα, εξαρτήματα και γενικότερα οι βελτιώσεις απαιτούν αρκετό χρόνο και η επιτάχυνσή τους είναι ένας λόγος να ξοδέψετε χρήματα, εάν το επιθυμείτε. Σημαντικό πλεονέκτημα θα έχετε επίσης αν αγοράσετε με χρήματα νέου τύπου πυρομαχικά. Αυτά είναι αναμφίβολα πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο πέρα από το μπόνους που σας δίνουν τα πυρομαχικά, μάλλον δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για κάτι άλλο.

Οι μάχες δεν διαρκούν περισσότερα από 15 λεπτά. Ωστόσο πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο πιθανότατα θα αφιερώσετε ώρες, μέρες, ακόμη κι εβδομάδες μόλις αρχίσετε να παίζετε. Ίσως ακόμη και να μπείτε στον πειρασμό να ξοδέψετε και κάποιο χρηματικό ποσό σε κάποιο σημείο προκειμένου να κερδίσετε λίγο χρόνο ή δύναμη πυρός. Πάντως γεγονός είναι ότι είτε παίξετε χωρίς να ξοδέψετε χρήματα, είτε διαθέσετε ένα ποσό, θα περάσετε πολύ όμορφες ώρες με το World of Tanks. Σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα.

worldoftanks2

Θετικά στοιχεία του World of Tanks

  •           Μεγάλη ποικιλία ιστορικών οχημάτων με τα πραγματικά τους χαρακτηριστικά
  •           Δυνατότητα επιλογής διαφορετικού ρόλου (πχ. Οδηγός άρματος, πυροβολητής άρματος, διοικητής πυροβολικού κλπ.), που δεν θα σας κάνουν να πλήξετε
  •           Όμορφα γραφικά και εύκολος χειρισμός
  •           Ισορροπία μαχών, καθώς οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοι είναι αντίστοιχου επιπέδου

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.