Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Windward

windward
Antonis Pavlou

Windward: Το εμπνευσμένο από το διάσημο Sid Meiers Pirates

Η λέξη windward στα αγγλικά σημαίνει ενάντια στον άνεμο. Επίσης windward ονομάζεται ένα σύμπλεγμα νησιών της Καραϊβικής. Οι σχεδιαστές της Tasharen Entertainment δε θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο τίτλο που να παραπέμπει σε πειρατικό παιχνίδι στρατηγικής με naval action στοιχεία.

windwar3

To Windward είναι ένα σχετικά καινούργιο παιχνίδι, αφού βγήκε το καλοκαίρι του 2012 και είναι ακόμα σε beta έκδοση. Δυστυχώς όπως μας επιβεβαίωσε ο developer του παιχνιδιού Michael Lyashenko, η ανάπτυξή του έχει παγώσει από τον Οκτώβριο του 2012, αλλά ο client του είναι ακόμα διαθέσιμος online και μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Όπως μας ενημέρωσε ο βασικός developer του παιχνιδιού, πιθανότατα θα συνεχίσει την ανάπτυξη τους επόμενους μήνες:

I most likely will  (continue development) in the coming months. I don’t like leaving things unfinished. When I do, the game will be changed pretty drastically though — it will in essence be more MMO like — players will start in a very large sandbox world, pick one of 8 factions and can explore it and progress through the content at their own pace.

Οι σχεδιαστές του παιχνιδιού ρώτησαν τον ίδιο τον Sid Meier αν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το διάδοχο του διάσημου παιχνιδιού του, χρησιμοποιώντας κάποια από τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του. Ο Meier, όπως θα έκανε και κάθε καταξιωμένος δημιουργός παιχνιδιών με τη φήμη του Meier, τους έδωσε ευχαρίστως την άδειά του και έτσι δημιουργήθηκε το Windward. Για όλους εσάς που αγαπήσατε το Pirates, αλλά και γενικότερα τα παιχνίδια στρατηγικής με πειρατές, το Windward είναι εδώ για να σας προσφέρει καινούργιες περιπέτειες και προκλήσεις.

windward6

Είναι ένα fast-paced παιχνίδι ναυμαχιών που διαδραματίζεται στα μέσα του 17ου αιώνα. Αν και ακόμα βρίσκεται σε beta έκδοση και οι σχεδιαστές του προσθέτουν συνεχώς καινούργια στοιχεία, κάποια από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

 • Ποικιλία διαφορετικών πλοίων για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο παιχνιδιού σας.
 • Διαφορετικές πίστες (maps) για να παίξετε είτε σε single-player mode είτε με φίλους.
 • Λάφυρα και κλοπιμαία που δημιουργεί απροσδόκητα το παιχνίδι για να τα ανακαλύψετε
 • Ικανότητες και ταλέντα να εξελίξετε
 • Ποικιλία από skirmish maps  που έχουν διαφορετικούς στόχους
 • Πλήρη βοήθεια για το multiplayer

 

windward9

Πέρα από αυτά, οι σχεδιαστές του Windward έχουν προσθέσει ένα στοιχείο καθαρά για να σας προσφέρουν έξτρα διασκεδαστικό gameplay. Το πλοίο σας μπορεί να εμφανίζεται σε παιχνίδια άλλων παιχτών, ακόμα και όταν παίζεται σε single-player mode, με αποτέλεσμα οι άλλοι παίχτες είτε να σας εκθειάζουν είτε να σας ρίχνουν κατάρες, ανάλογα με το που βρίσκεται το πλοίο σας – ποιους βοηθά και ποιους δυσκολεύει.

windwar4

Η ζωή ενός πειρατή είναι γεμάτη περιπέτειες και προκλήσεις! Ασταμάτητες απάτες, δολοφονίες και επιδρομές, συνοδευόμενες πολλές φορές από έναν άδοξο θάνατο! Ως πειρατής περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας ανταλλάσοντας καλαμπόκι και καπνό και παζαρεύοντας με τους εμπόρους. Το ανήσυχο πνεύμα σας όμως αναζητά τη δράση. Θέλετε να φορτώσετε το πλοίο με κανόνια και να κάνετε σμπαράλια τα υπόλοιπα σκάφη. Το Windward σας προσφέρει την έξαψη της μάχης μέσω του 3D σχεδιασμού του στη Unity engine, τα όμορφα γραφικά και την απίθανη multiplayer δράση.

windward8

Ακόμα όμως κι αν προτιμάτε το single-player, μπορείτε να απολαύσετε εξίσου το παιχνίδι. Όταν παίζετε μόνος, ένας αχανής κόσμος γεμάτος με φατρίες που ελέγχουν περιοχές ξετυλίγεται μπροστά σας. Μπορείτε είτε να συμμαχήσετε με τις φατρίες ή να πολεμήσετε εναντίον τους. Το gameplay αποτελείται από εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε για να συγκεντρώσετε εμπειρία και σταδιακά να ανεβείτε επίπεδο, λεηλατώντας οτιδήποτε συναντάτε στο δρόμο σας και φυσικά βρίσκοντας χαμένους θησαυρούς.  Τόσο το single-player mode, όσο και το multiplayer mode είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να είναι φιλικά και εύκολα ακόμα και για τους πιο αρχάριους παίχτες. Το παιχνίδι παίζεται σε pc, mac αλλά και σε browser δωρεάν μέχρι το επίπεδο 15.

windward7

Παρακάτω παραθέτουμε κάποια θετικά και αρνητικά του Windward όπως τα έχουν σχολιάσει παίχτες σε διάφορα forum:

 • Το interface σε κάποιους φάνηκε λίγο υπερβολικό, ενώ σε άλλους όχι. Κάποιοι το προτιμούν περισσότερο διακριτικό, ενώ άλλοι είπαν ότι το μοτίβο θα μπορούσε να είναι πιο σχετικό με πλοία ή ναυμαχίες.
 • Σχετικά με το control του παιχνιδιού, οι περισσότεροι παίχτες βρήκαν το auto-fire πολύ καλό, αφού δε χρειαζόταν να ανησυχούν για τη θέση του πλοίου τους και για τη βολή τους. Η κίνηση και η αίσθηση των πλοίων επίσης είναι πολύ καλή και αρκετά κοντά στην πραγματικότητα.
 • Κατά τη διάρκεια του gameplay, κάποιοι παίχτες σχολίασαν ότι η απόδοση του πλοίου τους είχε μειωθεί γιατί είχαν μικρές τρύπες στα πανιά τους, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν αμέσως τι είχε συμβεί. Πρότειναν, τουλάχιστον την πρώτη φορά που θα καταστρέφονται τα πανιά, το παιχνίδι να στέλνει ειδοποιήσεις. Ειδικότερα για τους καινούργιους και πιο άπειρους παίχτες, αυτό θα ήταν χρήσιμη βοήθεια.
 • Τα γραφικά και η μουσική σχολιάστηκαν γενικότερα με θετικό τρόπο από την κοινότητα των παιχτών.
 • Η ανάπτυξή του έχει παγώσει από τον Οκτώβριο του 2012 και ποτέ δεν βγήκε από beta έκδοση

windward5

Παίξτε τώρα το Windward και διαπιστώστε οι ίδιοι αν είχε τα φόντα να γίνει ο διάδοχος του Sid Meier’s Pirates!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.