Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

War Thunder

Το War Thunder είναι ένα παιχνίδι εξομοίωσης αεροπλάνων και αερομαχιών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δημιουργήθηκε από την Gaijin Entertainment, αντίστοιχο με το δημοφιλές World of Warplanes της Wargaming. O αριθμός των παικτών μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και οι servers του War Thunder είναι πάντα γεμάτοι κόσμο.

Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Σίγουρα αποτελεί ένα από τα κορυφαία δωρεάν παιχνίδια που υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή σε PC και Playstation

Γραφικά – Ήχος

Το War Thunder είναι αισθητικά ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με καλοσχεδιασμένα γραφικά. Τα μοντέλα των αεροπλάνων είναι πολύ λεπτομερή. Τα εφέ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (φωτιές, καπνοί, εκρήξεις κλπ), είναι πολύ ρεαλιστικά και παράλληλα εντυπωσιακά. Το ίδιο ισχύει και για τα ηχητικά εφέ, όπως ο θόρυβος που κάνουν οι σφαίρες, βόμβες, κανόνια κλπ. Η μουσική ταιριάζει απόλυτα με το περιβάλλον και το ιστορικό υπόβαθρο του παιχνιδιού και είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Βέβαια, μετά από λίγη ώρα παιχνιδιού, θα πάψετε να αντιλαμβάνεστε τη μουσική με την όλη δράση που επικρατεί.

Ενδιαφέρον όσον αφορά τον τομέα των γραφικών είναι επίσης και το γεγονός ότι σας δίνεται η δυνατότητα να «βάψετε» το αεροπλάνο σας με διάφορα χρώματα και σύμβολα. Αυτή η δυνατότητα κάνει το αεροπλάνο σας λίγο πιο προσωπικό και οικείο σε εσάς.

WT5
WT1

Χειρισμός και βασικά χαρακτηριστικά παιχνιδιού

Ο χειρισμός του War Thunder είναι αρκετά εύκολος και φαίνεται να λειτουργεί πολύ καλά. Οι μάχες-αποστολές διαρκούν κατά κύριο λόγο 5 έως 30 λεπτά. Αυτό σας επιτρέπει να παίξετε μόνο 1-2 ματς αν βαριέστε ή στις περιπτώσεις που δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας. Δεν είστε αναγκασμένοι να βρίσκεστε με τις ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας ή του playstation για να ολοκληρώσετε μια αποστολή ή μάχη.

Σε συζητήσεις παικτών στο διαδίκτυο υπάρχουν ορισμένες αναφορές που λένε ότι σε κάποια σημεία το παιχνίδι δεν είναι τόσο ισορροπημένο. Ωστόσο αυτό, ακόμη κι αν ισχύει, δεν είναι τόσο εμφανές στις αερομαχίες, οι οποίες παραμένουν πολύ συναρπαστικές. Άλλωστε το παιχνίδι ακόμη είναι σε κατάσταση Beta, συνεπώς οποιαδήποτε ζητήματα τέτοιου είδους ενδέχεται να λυθούν από τους προγραμματιστές το προσεχές διάστημα.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει πολλές επιλογές όπλων, καθώς με το χρόνο αποκτάτε μεγαλύτερη εμπειρία ως παίκτες. Ωστόσο, στην αρχή δεν έχετε ιδιαίτερα πολλές επιλογές, το πολύ τρεις και πιο συχνά μόνο μία ή δύο. Στις προθέσεις των προγραμματιστών είναι επίσης να προστεθούν σύντομα και μάχες στο έδαφος και στη θάλασσα, για μεγαλύτερη ποικιλία.

Πέρα αυτών, πρέπει να σημειώσουμε εδώ ένα πρόβλημα που παρατηρήσαμε. Αυτό είναι ότι δεν γίνεται επιλογή αντιπάλων αντίστοιχου επιπέδου στις μάχες. Με άλλα λόγια, δεν είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσετε ίδιου επιπέδου παίκτες. Που σημαίνει ότι θα βρείτε μπροστά σας πολύ αρχάριους ή κακούς παίκτες ταυτόχρονα με άσσους του παιχνιδιού που παίζουν με κλειστά μάτια. Κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρα ότι καλύτερο.

WT6
WT4

Παιχνίδι με άλλους

Παρότι το παιχνίδι είναι εξαιρετικό στους περισσότερους τομείς, ο τομέα της αλληλεπίδρασης με άλλους παίκτες είναι σίγουρα μια από τις αδυναμίες του. Έτσι έχετε μόνο 4 άτομα στην ομάδα σας και δεν μπορείτε να λαμβάνετε μέρος σε μεγαλύτερα γκρουπ συμπαικτών. Πέραν τούτου, υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να προσθέσετε λίστες φίλων, να συμμετέχετε σε clans και να συνομιλείτε με όλους αυτούς εντός παιχνιδιού. Υπάρχει επίσης το επίσημο forum της Gaijin, μέσω του οποίου μπορείτε να βρείτε απαντήσεις για όλες σας τις απορίες. Θα μπορούσε όμως να δοθεί μεγαλύτερη βάση στην αλληλεπίδραση των παικτών.

WT2
WT3

Καινοτόμα χαρακτηριστικά

Τα παιχνίδια με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είναι τόσα πολλά, ωστόσο ειδικά το τελευταίο διάστημα όσα κυκλοφορούν δείχνουν να έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Τέτοια παραδείγματα είναι τίτλοι όπως το Call of Duty, Red Orchestra, World of Tanks και φυσικά το World of Warplanes, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί άμεσα ανταγωνιστικό ως προς το War Thunder.

Μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες του WarThunder είναι αναμφίβολα ο χειρισμός των αεροπλάνων. Το αεροπλάνο σας ανταποκρίνεται άμεσα, χωρίς περίεργες μανούβρες. Ωστόσο το γεγονός αυτό μην σας αποθαρρύνει από το να ψάξετε και να ανακαλύψετε τα διάφορα κουμπιά ελέγχου στο πληκτρολόγιό σας, γιατί θα βρείτε πολλές επιπλέον εκπλήξεις. Συνεπώς, το WarThunder μπορεί να παιχτεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από το μέσο χρήστη. Ακόμη κι αν δεν είναι τόσο δεξιοτέχνης και έμπειρος σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Πολύ ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι το παιχνίδι προσφέρει κάποιες πραγματικές, ιστορικές αποστολές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που δίνει στο WarThunder και στους παίκτες ένα μεγαλύτερο επίπεδο έντασης.

Συνοψίζοντας

Συνολικά το WarThunder είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι που πρέπει να δοκιμάσετε. Ειδικά αν σας αρέσει η συγκεκριμένη ιστορική περίοδος ή το είδος παιχνιδιού, το παιχνίδι μπορεί να σας ξετρελάνει. Να γνωρίζετε ακόμη ότι το WarThunder δεν είναι από τα παιχνίδια εκείνα στα οποία χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να πληρώνετε χρήματα για να κερδίσετε λίγο χρόνο, να αγοράσετε απαραίτητα πράγματα και να έχετε μικρές διευκολύνσεις. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορείτε να ασχοληθείτε με το παιχνίδι για αρκετό χρόνο και σταδιακά να «ξεκλειδώσετε» όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέλετε. Δεν θα βομβαρδιστείτε με ανακοινώσεις για premium εκδόσεις και προσφορές για να ξοδέψετε χρήματα προκειμένου να έχετε κάποιο πλεονέκτημα στο παιχνίδι. Εάν γνωρίζετε το ρόλο σας και μάθετε να παίζετε σωστά με το αεροπλάνο σας, αλλά και να φτάσετε στο σημείο να αναγνωρίζετε τι αεροπλάνο πετάει ο αντίπαλος, μπορείτε πραγματικά να επιβιώσετε από τα πάντα.

Πλεονεκτήματα του War Thunder

–          Πολύ εντυπωσιακά και λεπτομερή γραφικά

–          Εξαιρετικός χειρισμός, κατάλληλος για νέους αλλά και για πιο έμπειρους παίκτες

–          Είναι δωρεάν και ίσως να μην χρειαστεί ποτέ να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ σε κάτι

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.