Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Sid Meier’s Pirates

sid meier's pirates

Πολλοί ίσως έχετε περάσει ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή σας παίζοντας το θρυλικό πλέον παιχνίδι Sid Meier’s Pirates. Ακόμα περισσότεροι θα το έχετε ακούσει. Ευκαιρία οι νεότεροι να δοκιμάσουν το εκπληκτικό αυτό παιχνίδι που εξακολουθεί μετά από δεκαετίες από την πρώτη έκδοσή του να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και απολαυστικό, και οι παλιοί να το ξαναθυμηθούν!

pirates8

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1987, με επανεκδόσεις το 1993 και πιο πρόσφατη αυτή του 2004. Παίζεται σε PC, Xbox, PSP και Wii, ενώ το από το 2011 και σε iPad. Η έκδοση του 2004 φέρει τα περισσότερα από τα στοιχεία που έκαναν το αρχικό παιχνίδι τόσο αγαπητό, όπως το απίθανο gameplay και η σχεδιαστική απλότητα, ενώ συγχρόνως έχουν προστεθεί περισσότερες προκλήσεις στις μάχες καθώς και πιο ποιοτική role-play εμπειρία, συμπεριλαμβάνοντας ευκαιρίες να αποσυρθείτε από το παιχνίδι πλούσιοι και ευτυχισμένοι! Η ιστορία είναι η ίδια: συνεχίζετε να προσπαθείτε να επιδιώκετε τον πλούτο και τη δόξα του καλύτερου πειρατή στην ιστορία, κατατροπώνοντας εχθρούς, καταλαμβάνοντας λιμάνια και ανακαλύπτοντας αρχαίους θησαυρούς, αυτή τη φορά σε έναν τρισδιάστατο κόσμο με όμορφα γραφικά και μουσική που σας ταξιδεύει στην Καραϊβική του 17ου αιώνα.  Παίξτε το Sid Meier’s Pirates για μια απίστευτη εμπειρία ανάλαφρου παιχνιδιού που συνδυάζει ιδανικά τη στρατηγική και τη δράση, καθηλώνοντάς σας για ώρες!

pirates16

 

Αϊ – αϊ Κάπτεν!

Στο παιχνίδι έχετε το ρόλο του πειρατή που αναζητά εκδίκηση από τους Ισπανούς κατακτητές που ατίμασαν την οικογένειά του. Τουλάχιστον αυτός είναι ο αρχικός λόγος που βγαίνετε στη θάλασσα. Η ομορφιά του παιχνιδιού έγκειται στην ελευθερία κινήσεων που σας προσφέρει. Μπορείτε να ακολουθήσετε την καριέρα του εξερευνητή, του κυνηγού χαμένων θησαυρών ή του εμπόρου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα πρέπει να ασχοληθείτε συγχρόνως με όλα. Θα κάνετε εμπορικές συναλλαγές με άλλα πλοία, θα αναμειχθείτε σε ξιφομαχίες, θα ψάξετε καλά κρυμμένους θησαυρούς και θα εισχωρήσετε σε εχθρικές πόλεις. Ο χαρακτήρας μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα ο απώτερος σκοπός σας να είναι η απόκτηση δόξας και μεγάλης περιουσίας πριν αποσυρθείτε. Όταν συμβεί αυτό, ο χαρακτήρας σας μπαίνει στο hall of fame του παιχνιδιού, ενώ εσείς μπορείτε να αρχίσετε από την αρχή.

pirates7

Με την έναρξη του παιχνιδιού, θα μάθετε πώς η εύπορη οικογένειά σας φυλακίστηκε και πώς εσείς δραπετεύσατε όταν ήσασταν ακόμη μικρός. Τώρα, χρόνια αργότερα, είναι στο χέρι σας να σώσετε την οικογένειά σας, να εξαφανίσετε αυτούς που σας έκαναν κακό και να πλουτίσετε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαλέξετε το όνομά σας και την ειδικότητά σας. Μπορείτε να γίνετε ικανός ξιφομάχος – το οποίο είναι χρήσιμο σε αναμετρήσεις – ειδικός πλοήγησης – έτσι πλέετε γρηγορότερα – ή απλά έξυπνος και γοητευτικός – το οποίο βελτιώνει τις χορευτικές σας ικανότητες και σας βοηθά να σαγηνεύσετε την κόρη του κυβερνήτη. Το επόμενο βήμα είναι να διαλέξετε με ποιο έθνος θα συμμαχήσετε, καθορίζοντας έτσι ποια λιμάνια είναι φιλικά ώστε να προσαράξετε. Στη συνέχεια, είστε έτοιμος να ξεκινήσετε με το πλοιάριο σας την εξερεύνηση του απείρου της θάλασσας!

pirates18

Το παιχνίδι είναι πολύ εύκολο, ακόμα και για αρχάριους, ωστόσο αυτή η απλότητα μεταφράζεται σε δυνατή στρατηγική. Η πρώτη στάση είναι στο λιμάνι όπου παίρνετε άδεια από τον τοπικό κυβερνήτη να βυθίζετε όποιο πλοίο δεν έχει τη σημαία του έθνους σας. Στην ταβέρνα, μπορείτε να αποσπάσετε χρήσιμες πληροφορίες, όπως πότε σαλπάρει πλοίο με θησαυρούς, να αγοράσετε χρήσιμα πράγματα και να προσλάβετε πλήρωμα. Μετά από την επίσκεψή σας στο ναυπηγείο, όπου επισκευάζετε ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο σας, μια στάση στον τοπικό έμπορο για αγορά ή πώληση προϊόντων είναι απαραίτητη.

pirates20

Πλέοντας γύρω από την Καραϊβική, έχετε απεριόριστη πρόσβαση παντού, αλλά πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη δυο καταλυτικούς παράγοντες. Πρώτος είναι το απόθεμά σας σε τρόφιμα. Δεν μπορείτε να κουβαλήσετε στο πλοίο σας τόνους φαγητού, γι’ αυτό πρέπει να προσέξετε στη διανομή του, αφού τα ταξίδια στο 17ο αιώνα διαρκούν βδομάδες ή και μήνες κα αν το πλήρωμά σας είναι πολύ μεγάλο, το απόθεμά σας θα εξαφανιστεί. Το επόμενο που πρέπει να προσέξετε είναι η ηθική των αντρών σας! Το πανούργο πλήρωμά σας θα κάνει τα πάντα για να έχει ίσο μερίδιο από τα λάφυρα όταν το ταξίδι τελειώσει, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε σωστοί, αφού με το παραμικρό θα σας προδώσουν!

pirates17

Το χαρακτηριστικό που κάνει όμως το Sid Meier’s Pirates τόσο αγαπητό για δεκαετίες, είναι ο εκπληκτικός του ρυθμός. Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε στα ταξίδια σας στην Καραϊβική που είναι πανεύκολο να απορροφηθείτε με το παιχνίδι και να χάσετε τελείως την αίσθηση του χρόνου. Βασικό στοιχείο επίσης που κάνει το παιχνίδι τόσο εθιστικό είναι ότι ουσιαστικά πρόκειται για πολλά ενωμένα γρήγορα mini-games! Σε διάστημα μισής ώρας μπορείτε άνετα να πάρετε μέρος σε πολλές ναυμαχίες, να σαγηνεύσετε με το χορό σας κόρες διαφορετικών κυβερνητών και να φέρετε στην επιφάνεια πληθώρα θαμμένων θησαυρών.

Όταν βρεθείτε στη μάχη, το παιχνίδι ζουμάρει στο ακριβές σημείο του ωκεανού ώστε να μανουβράρετε το πλοίο σας στην κατάλληλη θέση και να εξαπολύσετε επίθεση στον εχθρό. Οι μάχες αυτές διαρκούν μόνο μερικά λεπτά, όμως χαρακτηρίζονται από στρατηγική μελετημένη σε βάθος, ειδικότερα στα δυσκολότερα επίπεδα. Σε πιο υψηλά επίπεδα, δεν πρέπει μόνο να συνυπολογίσετε τον εχθρό που έχει γίνει ακόμα πιο πανούργος και πονηρός, αλλά πρέπει να μην υποτιμάτε ποτέ τον άνεμο που αλλάζει διαρκώς, επηρεάζοντας την ικανότητα να μανουβράρετε το πλοίο σας εύκολα. Ιδανικά, αν έχετε τον άνεμο στην ίδια κατεύθυνση γίνεται σύμμαχός σας και η μάχη είναι δική σας!

pirates11

Για να καταλάβετε ένα πλοίο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πυρομαχικά διαφορετικά μεταξύ τους αν πρόκειται για παράδειγμα να καταστρέψετε το πλοίο  ή να αποδεκατίσετε το πλήρωμά του. Όταν καταλαμβάνετε ένα πλοίο αποδεκατίζοντας το πλήρωμα, θα έχετε τη δυνατότητα να προκαλέσετε σε μονομαχία τον καπετάνιο του, ξεκινώντας ένα minigame ξιφομαχίας. Αν νικήσετε τον καπετάνιο, μπορείτε να αιχμαλωτίσετε το πλοίο και να το πουλήσετε μαζί με το εμπόρευμά του στο πλησιέστερο λιμάνι για κέρδος. Αυτό σας δίνει το προνόμιο να απαιτήσετε αμοιβή από τον κυβερνήτη και να μεγαλώσετε την περιουσία σας ακόμα περισσότερο. Αν μάλιστα σας δοθεί η ευκαιρία να χορέψετε με την κόρη του και να τη γοητεύσετε με τις κινήσεις σας, τότε μπορεί να σας δώσει σημαντικές πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο επόμενο ταξίδι σας στη θάλασσα.

Κι έτσι ο κύκλος επαναλαμβάνεται και το παιχνίδι συνεχίζεται!

pirates21

Θετικά του Sid Meier’s Pirates

  • Απορροφητικό, εθιστικό, μια μείξη δράσης και στρατηγικής
  • Gameplay χωρίς προκαθορισμένο τέλος
  • Γρήγορος και συναρπαστικός ρυθμός
  • Ωραία γραφικά, με έντονα χρώματα
  • Μουσική που σε ταξιδεύει στην εποχή των πειρατών

 Αρνητικά του Sid Meier’s Pirates

  • Κάποια προβλήματα σταθερότητας
  • Καθόλου multiplayer
  • Θα χάσετε τον ύπνο σας

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.