Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Empire Earth

empire earth

Οι παλαιότεροι gamers στρατηγικής δεν χρειάζονται πολλά για να θυμηθούν. Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή. Το Empire Earth (ΕΕ) βγήκε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2001. Έκτοτε παραμένει ένα από τα κλασικότερα Real Time Strategy και κυρίως μεταξύ εκείνων που αντλούν τα concept τους από την ιστορία, μαζί με τα ‘Age of …’ της Ensemble φυσικά.

Έκτοτε δυστυχώς δεν έχει υπάρξει ένας RTS τίτλος που να έχει δημιουργήσει παρόμοια αίσθηση και φανατικό κοινό (τους βαριούς τίτλους της Creative Assembly τους βάζουμε σε άλλη κατηγορία λόγω διαφορετικού και πολυπλοκότερου gameplay).

Empire Earth – Opening Intro

Η δημιουργός εταιρία του ΕΕ Stainless Steel Studios (SSSI) αλλά και οι εταιρίες που σήκωσαν το franchise κατόπιν δεν υπάρχουν πλέον. Το Empires: Dawn of the Modern World της SSSI θεωρήθηκε ανεπίσημο sequel αλλά δεν είχε την ανταπόκριση του EE. Η Mad Doc Software διεκπεραίωσε ένα ικανοποιητικό expansion (Empire Earth: The Art of Conquest) και έφτιαξε και το επίσημο sequel Empire Earth II, το οποίο αν και επαρκές δεν έφτανε το πρωτότυπο στον βαθμό αποδοχής του κοινού. Το δε τρίτο παιχνίδι της σειράς Empire Earth III δημιούργησε τόση απογοήτευση στο κοινό που η Mad Doc έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει κάθε αναφορά σε αυτό από την επίσημη ιστοσελίδα της. Άλλα ‘history inspired RTS’ τα τελευταία δέκα χρόνια δεν είχαν καλύτερη τύχη. Παραδείγματι το Rise of Nations (RoN) που έμοιαζε να συνδυάζει στοιχεία από το ΕΕ και το Civilization. Μεγάλο μείον του RoN ήταν μάλιστα η απουσία single player campaigns (το grand campaign ήταν στην ουσία extended random map), κάτι το όποιο σκέφτηκαν με καθυστέρηση να διορθώσουν στο expansion pack.

Empire earth official trailer

Και ενώ περιμένουμε την εμφάνιση ενός τίτλου που να δημιουργήσει ενθουσιασμό εφάμιλλο του ΕΕ και του Age of Empires, ενθουσιασμό δηλαδή που να αντέχει στον χρόνο, κάποιοι φανατικοί gamers διατηρούν αυτούς τους τίτλους ολοζώντανους. Το HeavenGames.com σίγουρα δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Μεταξύ των πολλών παιχνιδιών που έχουν εκεί το καταφύγιο τους είναι και το Empire Earth. Στο Empire Earth Heaven (EEH: www.ee.heavengames.com/) θα βρείτε εκατοντάδες uploads σεναρίων, εκστρατειών, mods και άλλων που καταδεικνύουν ότι η εμπειρία ενός καλού παιχνιδιού στρατηγικής δεν εξαντλείται στις αρχικές εκστρατείες που έφτιαξαν οι δημιουργοί του. Μέσα στα τελευταία 10 χρόνια υπήρξαν πολλές ομάδες scenario design που δημιούργησαν οι φαν του παιχνιδιού διατηρώντας με την παραγωγή τους το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μια μόνο από αυτές τις ομάδες εξακολουθεί να δημιουργεί: οι Empire Creations (Empire Creations [EC]: www.sotyscndesign.proboards.com).

Διαβάστε και την συνέντευξη με τα μέλη του Empire Creations, μια γνωστή ομάδα που συνεχίζει να παράγει mods για το παιχνίδι!

Σχετικά άρθρα

4Story

To 4Story είναι ένα 3D MMORPG που μοιάζει πάρα πολύ με το δημοφιλέστατο World of Warcraft! Μοιάζει τόσο εμφανισιακά όσο και στο gameplay. Διαλέγεις μία από τις 3 διαθέσιμες φυλές (fractions) και εξερευνείς τον κόσμο του 4Story. Συνεπώς επιλέγεις αν θα είσαι Human, Werebeast ή Fairy. To παιχνίδι έχει πληθώρα άθλων που μπορείς να ολοκληρώσεις, […]

world of tanks

World of Tanks

Το World of Tanks είναι ένα online παιχνίδι πολλών παικτών το οποίο ως θέμα του έχει τις τακτικές μάχες με τεθωρακισμένα οχήματα. Ετοιμαστείτε για επικών διαστάσεων μάχες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ατσάλινα οχήματα και 150 επιλογές αμερικάνικων, γερμανικών και σοβιετικών τανκ. Όλα με τα κανονικά τους χαρακτηριστικά και με μεγάλη ιστορική ακρίβεια. Ένα παιχνίδι προσομοίωσης; […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.