Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Empire Earth

empire earth
Antonis Pavlou

Οι παλαιότεροι gamers στρατηγικής δεν χρειάζονται πολλά για να θυμηθούν. Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή. Το Empire Earth (ΕΕ) βγήκε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2001. Έκτοτε παραμένει ένα από τα κλασικότερα Real Time Strategy και κυρίως μεταξύ εκείνων που αντλούν τα concept τους από την ιστορία, μαζί με τα ‘Age of …’ της Ensemble φυσικά.

Έκτοτε δυστυχώς δεν έχει υπάρξει ένας RTS τίτλος που να έχει δημιουργήσει παρόμοια αίσθηση και φανατικό κοινό (τους βαριούς τίτλους της Creative Assembly τους βάζουμε σε άλλη κατηγορία λόγω διαφορετικού και πολυπλοκότερου gameplay).

Empire Earth – Opening Intro

Η δημιουργός εταιρία του ΕΕ Stainless Steel Studios (SSSI) αλλά και οι εταιρίες που σήκωσαν το franchise κατόπιν δεν υπάρχουν πλέον. Το Empires: Dawn of the Modern World της SSSI θεωρήθηκε ανεπίσημο sequel αλλά δεν είχε την ανταπόκριση του EE. Η Mad Doc Software διεκπεραίωσε ένα ικανοποιητικό expansion (Empire Earth: The Art of Conquest) και έφτιαξε και το επίσημο sequel Empire Earth II, το οποίο αν και επαρκές δεν έφτανε το πρωτότυπο στον βαθμό αποδοχής του κοινού. Το δε τρίτο παιχνίδι της σειράς Empire Earth III δημιούργησε τόση απογοήτευση στο κοινό που η Mad Doc έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει κάθε αναφορά σε αυτό από την επίσημη ιστοσελίδα της. Άλλα ‘history inspired RTS’ τα τελευταία δέκα χρόνια δεν είχαν καλύτερη τύχη. Παραδείγματι το Rise of Nations (RoN) που έμοιαζε να συνδυάζει στοιχεία από το ΕΕ και το Civilization. Μεγάλο μείον του RoN ήταν μάλιστα η απουσία single player campaigns (το grand campaign ήταν στην ουσία extended random map), κάτι το όποιο σκέφτηκαν με καθυστέρηση να διορθώσουν στο expansion pack.

Empire earth official trailer

Και ενώ περιμένουμε την εμφάνιση ενός τίτλου που να δημιουργήσει ενθουσιασμό εφάμιλλο του ΕΕ και του Age of Empires, ενθουσιασμό δηλαδή που να αντέχει στον χρόνο, κάποιοι φανατικοί gamers διατηρούν αυτούς τους τίτλους ολοζώντανους. Το HeavenGames.com σίγουρα δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Μεταξύ των πολλών παιχνιδιών που έχουν εκεί το καταφύγιο τους είναι και το Empire Earth. Στο Empire Earth Heaven (EEH: www.ee.heavengames.com/) θα βρείτε εκατοντάδες uploads σεναρίων, εκστρατειών, mods και άλλων που καταδεικνύουν ότι η εμπειρία ενός καλού παιχνιδιού στρατηγικής δεν εξαντλείται στις αρχικές εκστρατείες που έφτιαξαν οι δημιουργοί του. Μέσα στα τελευταία 10 χρόνια υπήρξαν πολλές ομάδες scenario design που δημιούργησαν οι φαν του παιχνιδιού διατηρώντας με την παραγωγή τους το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μια μόνο από αυτές τις ομάδες εξακολουθεί να δημιουργεί: οι Empire Creations (Empire Creations [EC]: www.sotyscndesign.proboards.com).

Διαβάστε και την συνέντευξη με τα μέλη του Empire Creations, μια γνωστή ομάδα που συνεχίζει να παράγει mods για το παιχνίδι!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.