Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Civilization V

Σίγουρα όλοι θα είστε θαυμαστές κάποιου μεγάλου πολιτισμού, όπως φερειπείν του ελληνικού, του αιγυπτιακού, του ρωμαϊκού, του κινέζικου κ.ο.κ. Πώς θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε οι ίδιοι να κρατήσετε στα χέρια σας τη μοίρα ενός από αυτούς τους πολιτισμούς; Αν για παράδειγμα ήσασταν ο Μέγας Αλέξανδος ή ο Ιούλιος Καίσσαρας; Αυτό έχουν καταφέρει να πετύχουν εδώ και χρόνια τα παιχνίδια Civilization.

Η πολύ γνωστή και αγαπημένη σειρά όλων Sid Meier’s Civilization βρίσκεται εδώ για να μας συγκινήσει άλλη μία φορά με το Civilization V.  Ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια στρατηγικής, και από τα πιο διαχρονικά καθώς το πρώτο παιχνίδι της σειράς βγήκε το 1991!

Η σειρά αυτή εισήγαγε το νέο είδος παιχνιδιών στρατηγικής 4X.  Είναι turn-based strategy game, αναπτυγμένο από την Firaxis και τον Sid Meier.

Σκοπός του παίκτη στο παιχνίδι είναι όπως καταλαβένετε να αναπτύξει μία αυτοκρατορία που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Το παιχνίδι ξεκινάει από το 4000 π.Χ. την αρχή δηλαδή των πρώτων ιστορικών πολιτισμών, και φτάνει μέχρι το μέλλον. Ο παίκτης έχει πάρα πολλές δυνατότητες: μπορεί να χτίζει κτήρια, να φτιάχνει στρατό, να κάνει επιστημονικές έρευνες αλλά και να χτίζει μνημία. Όλα αυτά εξαρτώνται από τον πολιτισμό που έχει διαλέξει. Δηλαδή εάν έχει πάρει τον Μέγα Αλέξανδρο με τον ελληνικό πολιτισμό μπορεί να χτίσει τον παρθενώνα, ενώ αν διαλέξει τον Ραμσή Β’ με τον αιγυπτιακό πολιτισμό μπορεί να χτίσει τη μεγάλη πυραμίδα.

Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι παίζει και η διπλωματία στην οποία ο παίκτης έχει πολλές επιλογές. Η οικονομία και ο πόλεμος είναι στοιχεία του παιχνιδιού.

Παρόλα αυτά μην περιμένετε να δείτε μεγάλες κινηματογραφικές μάχες (όπως στα Τotal War για παράδειγμα) καθώς οι μάχες πάνω στο χάρτη γίνονται συμβολικά σε turn-based tactics mode. Δηλαδή εάν έχετε τοξότες και μία μονάδα ιππείς και ο αντίπαλος μία μονάδα στρατιώτες με ρόπαλα (είναι οι πρώτοι πολεμιστές για κάθε πολιτισμό) μπορείτε να διατάξετε ταυτόχρονη επίθεση των ιππέων και των τοξοτών και για κάθε χτύπημα ο εχθρός θα χάσει μερικούς στρατιώτες, μετά θα επιτεθεί αυτός, εκτός εάν σκοτωθούν όλοι οι στρατιώτες του τότε η μάχη τελειώνει. Αν όμως για παράδειγμα από τους 6 μετά την επίθεση με βέλη μείνανε 2 και μετά την επίθεση του ιππικού 1 τότε αυτός ο 1 μπορεί να επιτεθεί στους δικούς σας, αλλά και να υποχωρήσει.

Η οικονομία αναπτύσσεται με βάση τα κτήρια που χτίζεται και τα έργα που κάνετε (π.χ. διάνοιξη δρόμων) καθώς και την εκμετάλευση διάφορων πόρων.

Γενικά το παιχνίδι έχει πολλά να προσφέρει, προσωπικά είμαι μεγάλος θαυμαστής της σειράς και θα το συνειστούσα σε όλους τους μυημένους και μη στα παιχνίδια στρατηγικής. Το παίχνιδι ισορροπεί ανάμεσα σε στρατηγικό βάθος, ρεαλισμό, καλά γραφικά και έξυπνο AI. Γι’ αυτό εάν ψάχνατε ένα παιχνίδι το οποίο θα σας δόσει όλα αυτά είστε στο σωστό μέρος.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.