Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

BattleForge

battleforge logo

Contents

Antonis Pavlou

Το BattleForge είναι ένα δωρεάν παιχνίδι στρατηγικής (RTS) επόμενης γενιάς που συνδυάζει στρατηγική, φαντασία, αγορά καρτών και μαγικά ξόρκια σε ένα δυναμικό online περιβάλλον. Συνδυάζοντας χαρακτηριστικά κλασσικών παιχνιδιών στρατηγικής, όπως το Command & Conquer, και τον online σχεδιασμό για πολλαπλούς παίχτες με τη συλλογή καρτών(CCG), δημιουργεί ένα δικό του, ξεχωριστό είδος: Το RTS (real-time) παιχνίδι με κάρτες!

Αυτό που κάνει το BattleForge να διαφέρει είναι η δυνατότητα που δίνεται στους παίχτες να συγκεντρώνουν τον στρατό τους οι ίδιοι. Οι μονάδες, τα κτίρια και τα ξόρκια αντιπροσωπεύονται από κάρτες που συλλέγουν οι παίχτες και μπορούν να ανταλλάξουν με άλλους παίχτες. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ανταμείβει τη γρήγορη σκέψη και ζωντανεύει τους φανταστικούς υπηκόους των παιχτών. Πέρα από κάποιες ατέλειες, το BattleForge έχει την ικανότητα να αιχμαλωτίζει τους φανατικούς και των δύο ειδών παιχνιδιού που το αποτελούν.

battleforge6

Πώς παίζεται το Battleforge

Το παιχνίδι υποστηρίζει σενάρια για έναν παίχτη αλλά και για συνεργασία μεταξύ 2-12 παιχτών, όπως επίσης και μάχες Player vs. Player (PvP). Μπορείτε να κάνετε ομάδες με παίχτες από όλο τον κό       σμο και να πάρετε μέρος σε αποστολές, με σκοπό να σώσετε τον κόσμο. Πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε τις κάρτες σας πολύ καλά ώστε να έχετε την καλύτερη στρατηγική. Από τη στιγμή που θα αποκτήσετε έναν ικανοποιητικό αριθμό καρτών, μπορείτε να τις παίξετε με τον κατάλληλο τρόπο ανάλογα με τη στρατηγική που θα ακολουθήσετε στην επόμενη αποστολή.

battleforge7

Ο στρατός κάθε παίχτη αποτελείται από φανταστικά πλάσματα, το μέγεθος των οποίων ποικίλει από μικροσκοπικά σε υπερμεγέθη. Αντί να χτίζετε υποδομές για τις μονάδες σας,  συγκεντρώνετε τις δυνάμεις σας απευθείας στο πεδίο της μάχης, παίζοντας τις κάρτες από την τράπουλα που βλέπετε στην οθόνη σας. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να επιστρατεύσετε αμυντικούς πύργους και να ρίξετε ξόρκια θεραπείας, καταστροφής και ελέγχου του πλήθους.

battleforge8

 

Για να παίξετε τις κάρτες, χρειάζεστε δύο πράγματα:

Πρώτον, επαρκείς πόρους! Κάθε κάρτα κοστίζει σε δύναμη, οπότε πρέπει να εφοδιάζεστε με γεννήτριες δύναμης, τα λεγόμενα «πηγάδια δύναμης» (power wells) προκειμένου να συνεχίσετε να έχετε πόρους κα να χρηματοδοτείτε την πολεμική εκστρατεία σας.

Δεύτερον, μνημεία (monuments)!  Όσα περισσότερα μνημεία διαθέτετε, τόσο καλύτερες κάρτες μπορείτε να παίξετε. Για παράδειγμα, ξεκινάτε κάθε παιχνίδι με μια σφαίρα (orb) και μπορείτε να παίξετε μόνο κάρτες του επιπέδου 1. Οι σφαίρες δημιουργούνται στα μνημεία. Όταν δημιουργήσετε δεύτερη σφαίρα, μπορείτε να παίξετε κάρτες επιπέδου 1 και 2. Αυτό σημαίνει ότι τα «μνημεία» και τα «πηγάδια δύναμης» έχουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική και είναι τοποθετημένα σε σημαντικά σημεία.

battleforge9

Λεπτομέρειες για τις κάρτες BattleForge

Το BattleForge αποτελείται από 2 τράπουλες με 32 κάρτες. Στην αρχή του παιχνιδιού λαμβάνετε 8 κάρτες από κάθε μια από τις 4 δυνάμεις. Οι δυνάμεις είναι η Φωτιά (Fire), ο Παγετός (Frost), η Φύση (Nature) και η Σκιά (Shadow). Από τις τέσσερις δυνάμεις, κάθε μια έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Η Φωτιά είναι πολύ ισχυρή κατά την επίθεση, ενώ ο Παγετός κατά την άμυνα. Η Σκιά έχει αρκετό ρίσκο, αλλά είναι πάρα πολύ δυνατή αν την χειριστείτε σωστά. Η Φύση έχει άριστες υποστηρικτικές και θεραπευτικές ικανότητες. Κάθε κατηγορία έχει το δικό της χρώμα, το ίδιο και οι σφαίρες που χειρίζεστε στο πεδίο της μάχης. Γι’ αυτό και πρέπει να αποφασίσετε τι χρώμα σφαίρα θα δημιουργήσετε όταν πάρετε ένα μνημείο (monument). Για παράδειγμα, για να παίξετε μια κάρτα από την κατηγορία Shadow πρέπει να έχετε μια μωβ σφαίρα και αντίστοιχα και με τις υπόλοιπες κάρτες. Όπως και στα παραδοσιακά παιχνίδια με κάρτες, οι τράπουλές σας είναι πιο αποτελεσματικές όταν αποτελούνται από ένα ή δυο χρώματα. Ωστόσο, το παιχνίδι δε σας περιορίζει στις επιλογές σας.

battleforge2

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να ανταλλάξετε κάρτες. Αρχικά υπάρχει ο οίκος δημοπρασιών (Auction Hall), όπου μπορείτε να κάνετε την προσφορά σας ή να δημοπρατήσετε κάρτες. Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε κάρτες απευθείας με άλλους παίχτες ή να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο σύστημα μηνυμάτων (in-game mail system) και να στείλετε κάρτες μέσω μηνύματος.

Το νόμισμα του παιχνιδιού είναι οι πόντοι (BattleForge Points) και ο χρυσός (Gold). Τους πόντους τους  χρησιμοποιείτε για να αγοράσετε Booster Packs ή να συμμετέχετε στις δημοπρασίες. Παίρνετε BattleForge Points είτε πουλώντας κάρτες είτε αγοράζοντάς τους online από το site του BattleForge. Ο χρυσός είναι η αμοιβή για την πετυχημένη ολοκλήρωση ενός σεναρίου και δεν τον αγοράζετε με πραγματικά χρήματα. Τον χρειάζεστε για να αναβαθμίσετε τις κάρτες σας.

battleforge4

Θετικά του BattleForge

  • Τα δυο είδη παιχνιδιών (RTS & CCG) είναι αρμονικά συνδυασμένα
  • Το ανταγωνιστικό παιχνίδι μεταξύ πολλών παιχτών ανταμείβει τη γρήγορη σκέψη
  • Μπορείτε να σχεδιάσετε διαφορετικές τράπουλες με διασκεδαστικό τρόπο

 

Αρνητικά του BattleForge

  • Η ανάγνωση της πλοκής του παιχνιδιού είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα
  • Υπάρχουν μόνο 19 εκστρατευτικές αποστολές

 

 

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.