Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Aion

aion

Τα τελευταία χρόνια τα FantasyMMO αποτελούν αναμφίβολα το πιο δημοφιλές είδος παιχνιδιών με αποτέλεσμα κάθε χρόνιο να βλέπουμε τουλάχιστον 3-4 πολύ αξιόλογους τίτλους και πολύ περισσότερους μικρότερους. Το AION ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν είναι καινούργιο, καθώς δημιουργήθηκε το 2009, συνεπώς μέχρι σήμερα έχει αποκτήσει μια σταθερή βάση παικτών και έχει υποστεί αρκετές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις. Ας δούμε μερικά από τα βασικά του χαρακτηριστικά του δωρεάν αυτού παιχνιδιού για PC.

 

Η ουσία

Το AION διαθέτει όλα εκείνα τα βασικά στοιχεία που θα περιμένατε να βρείτε σε ένα παιχνίδι αυτού του είδους και μάλιστα με καλαίσθητο και λειτουργικό τρόπο. Αυτό το γεγονός από μόνο του δεν είναι λίγο αν σκεφτούμε πόσο αλλάζουν τα MMORPG παιχνίδια στην πορεία του χρόνου.

Το AION δεν προσπαθεί να ξανανακαλύψει τα online παιχνίδια ρόλων. Εάν λοιπόν δεν σας αρέσουν αυτού του είδους τα παιχνίδια, ή αν είστε περισσότερο φίλος των πιο action παιχνιδιών, πιθανότατα δεν θα βρείτε κάτι διαφορετικό που να σας «συγκινήσει» στο AION.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι καλοσχεδιασμένα και εντυπωσιακά, προσφέροντας στους παίκτες έναν πολύχρωμο, φανταστικό κόσμο σε στυλ anime.

aion2 aion3

Δημιουργία χαρακτήρα

Η δημιουργία χαρακτήρων στο παιχνίδι είναι αρκετά ευέλικτη, κάτι το οποίο είναι σίγουρα πολύ θετικό, αν και τα avatars μοιάζουν κάπως ασυνήθιστα μικρά σε μέγεθος, δίνοντας μια λίγο περίεργη αίσθηση. Παρότι οι φυλές του παιχνιδιού, οι Elyos και οι Asmodian, είναι ανθρωπόμορφες, έχετε τη δυνατότητα να παραμετροποιήσετε την εικόνα του χαρακτήρα σας με τέτοιο τρόπο που να μην μοιάζει και πολύ ανθρώπινος.

Στο AION ξεκινάτε επιλέγοντας μια βασική κατηγορία χαρακτήρα από έξι διαθέσιμες, η οποία οδηγεί με τη σειρά της σε δυο υποκατηγορίες (εκτός από τον «Καλλιτέχνη» που έχει μόνο μια, εκείνη του «Βάρδου»). Έτσι δημιουργούνται 11 διαφορετικά είδη χαρακτήρων με κλασικές περιπτώσεις όπως tank, θεραπευτών, μαχητών κλπ. που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα κλασικά RPG και που έχουν συνηθίσει οι παίκτες αυτού του είδους.

aion6 aion7

Μάχες

Οι μάχες στο AION είναι αρκετά όμοιες με ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα στην κατηγορία αυτή των παιχνιδιών, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες διαφορές. Πέρα λοιπόν από κάποιους συνδυασμούς δεξιοτήτων των χαρακτήρων, υπάρχουν μπόνους ανάλογα με το είδος της κίνησης.  Για παράδειγμα, κινούμενοι μπροστά έχετε βελτίωση της επίθεσής σας και μείωση της άμυνάς σας και το αντίθετο, ενώ οι πλάγιες κινήσεις ενισχύουν τη δυνατότητα σε μπλοκ και αποφυγή χτυπημάτων.

Υπάρχει επίσης η έννοια της Θεϊκής Δύναμης (DivinePower) η οποία συσσωρεύεται καθώς πολεμάτε και εν συνεχεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή για πολύ εντυπωσιακές και αποτελεσματικές κινήσεις. Η δύναμη αυτή μηδενίζεται κάθε φορά που βγαίνετε από το παιχνίδι.

aion4 aion5

Αποστολές

Το AION προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό αποστολών που σχετίζονται με την κεντρική ιστορία του παιχνιδιού, καθώς και πολλές δευτερεύουσες αποστολές που προσφέρουν μπόνους στην εμπειρία.

Το παιχνίδι διαθέτει μόνο μια περιοχή εκκίνησης ανά φυλή και ουσιαστικά στα χαμηλά επίπεδα, όταν δηλαδή ξεκινά κάποιος το παιχνίδι, δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στη μία ή την άλλη πλευρά. Οι αποστολές σας επιτρέπουν να αναπτύξετε τον χαρακτήρα σας από επίπεδο σε επίπεδο, ωστόσο όταν το κάνετε στη συνέχεια για κάποιον δεύτερο ή τρίτο χαρακτήρα πρέπει να ακλουθήσατε ακριβώς τα ίδια βήματα, κάτι που είναι μάλλον βαρετό για τους περισσότερους.

Γενικά πάντως οι αποστολές δεν προσφέρουν κάτι το πρωτότυπο, καθώς ακολουθούν το καθιερωμένο πρότυπο των αποστολών συλλογής και παράδοσης αντικειμένων, κυνηγιού κλπ.

Το AION διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό instances για ομάδες των 6 ατόμων και raids των 24 ατόμων, ωστόσο μέχρι το επίπεδο 50, μόνο 3 είναι διαθέσιμα. Επίσης, παρότι τα PvEraids δεν αποτελούν τον κυρίως στόχο του παιχνιδιού, προσφέρουν πολύ καλές ανταμοιβές σε εμπειρία, αποτελώντας ένα πολύ ευχάριστο διάλλειμα από τις μοναχικές σας περιηγήσεις.

Το πιο μεγάλο ίσως πρόβλημα του παιχνιδιού είναι η γραμμικότητά του, κάτι όμως που συναντάμε πολύ συχνά στα περισσότερα παιχνίδια. Εκτός από το γεγονός ότι πραγματοποιείτε και ιπτάμενες αποστολές, δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο.

aion12 aion1

 

Πτήση

Το βασικό χαρακτηριστικό του AION είναι οι ιπτάμενοι χαρακτήρες του και το γεγονός ότι μπορείτε να πολεμήσετε ακόμη και στον αέρα. Μπορεί να έχετε δει κάτι ανάλογο και σε άλλα παιχνίδια, ωστόσο το AION καταφέρνει να κάνει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό βασικό στοιχείο της στρατηγικής του. Στην αρχή οι ώρες πτήσης σας είναι περιορισμένες σε χρόνο και σε χώρο (μπορείτε να πετάξετε μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές), ωστόσο στα μεγαλύτερα επίπεδα έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε πολύ την ικανότητά σας αυτή. Παράλληλα, η λειτουργία χειρισμού της πτήσης είναι πολύ όμορφα και έξυπνα σχεδιασμένη.

 

Δημιουργία αντικειμένων

Το AION προσφέρει τη δυνατότητα να συλλέξετε συστατικά και πρώτες ύλες που στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή αντικειμένων, το γνωστό crafting. Και εδώ ωστόσο υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές συγκριτικά με άλλα παιχνίδια. Κάθε απόπειρά σας να δημιουργήσετε κάτι εμφανίζει δύο μπάρες, μια που αφορά την επιτυχία και μια που αφορά την αποτυχία της ενέργειας. Οι μπάρες γεμίζουν με μια περίεργη διαδικασία στην οποία δεν έχετε κάποιον έλεγχο με τέτοιον τρόπο ώστε αυτή που θα γεμίσει πρώτη καθορίζει το αποτέλεσμα. Πάντα φυσικά υπάρχει η περίπτωση της αποτυχίας κατά την οποία χάνετε πολύτιμα υλικά.

Το καλό είναι ότι για να βελτιώσετε την ικανότητα του χαρακτήρα σας στο crafting δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα σωρό άχρηστων αντικειμένων. Υπάρχουν αποστολές που εξασκούν τη συγκεκριμένη ικανότητα του χαρακτήρα σας με τη δημιουργία πολλαπλών αντικειμένων, ενώ τα περισσότερα από τα απαραίτητα υλικά προσφέρονται δωρεάν.

aion8 aion9

 

Συνοψίζοντας

Χωρίς να θέλουμε να φανεί αρνητικό αυτό, το AION δεν προσφέρει κάτι το καινοτόμο και ιδιαίτερο. Είναι όμως ένα εξαιρετικό MMORPG με καλοσχεδιασμένα χαρακτηριστικά σε κάθε τομέα, που απλά θα λέγαμε δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπα. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα σας αρέσει.  Δεν υπάρχουν άλλωστε πολλά παιχνίδια με τόσο αξιόλογο PvP, αν και πρώτα θα πρέπει να περάσετε πολλά επίπεδα ίσως βαρετού PvE για να φτάσετε έως εκεί.

Το AION μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με παιχνίδια επιπέδου Lineage 2, όχι ίσως με WorldofWarcraft. Πέρα τούτου αν έχετε βαρεθεί το WoW και σας αρέσει το PvP, το AION μπορεί σίγουρα να καλύψει τις ανάγκες σας.

aion10 aion11

 

Θετικά στοιχεία του Aion

  • Πολύ όμορφα γραφικά και κόσμος
  • Ιπτάμενες αποστολές και μάχες στον αέρα
  • Πολύ εξελιγμένο PvP

 

Αρνητικά στοιχεία του Aion

  • Αρκετά γραμμικό στην αρχή, με επαναλαμβανόμενες αποστολές
  • Κανένα ιδιαίτερα καινοτόμο χαρακτηριστικό

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.