Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

At the Gates of Loyang

at the gates of loyang

Contents

– Kumi-san  φύτεψες τα λάχανα;
Akiro-san δεν βλέπεις  ότι εξυπηρετώ την κυρία yuki;;; Είναι συχνή πελάτισσα!
– Καλά τελείωνε εκεί και πάνε να θερίσεις  τις κολοκύθες, θα φυτέψω εγώ! Και μην ξεχάσεις να πας στην αγορά,έμαθα ότι ένας χοντρέμπορος ψάχνει για αγορά φασολάκια χοντρική!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ                     Uwe Rosenberg
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ                   
farming,trade,card draft
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ      
2-4
ΔΙΑΡΚΕΙΑ                              
60-120 λεπτά(αναλόγως τον αριθμό παικτών)
ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ    
μέτριο

Concept

Στο gates of Loyang 2-4 παίκτες αγωνίζονται σκληρά για την διαχείριση του προσωπικού τους μανάβικου! Θα πρέπει να οργώνουν χωράφια,να φυτεύουν διάφορα λαχανικά,να θερίζουν την κατάλληλη στιγμή και αφού έχουν το εμπόρευμα έτοιμο,βουρ στην αγορά να το πουλήσουν σε περαστικούς και εμπόρους.
Έχεις ότι χρειάζεται για να γίνεις ο μανάβης της χρονιάς;

Components

Εδώ θα βρείτε 4 ταμπλό σε σχήμα Τ ένα για κάθε παίχτη όπου αναπαριστά το μανάβικο του,μερικές κάρτες που αναπαριστούν πελάτες,χωράφια,βοηθούς και διάφορες αγορές,χάρτινα στρόγγυλα χρήματα της τότε Κίνας καθώς επίσης και πολλά  ΠΟΛΛΑ ξύλινα λαχανικά!!! Το ταμπλό του κάθε παίκτη έχει 4 θέσεις για κάρτες (βοηθούς, αγορές, περαστικούς πελάτες, μόνιμους πελάτες)

Σιτάρι,κολοκύθι,ραπανάκια, λάχανα, φασόλια, πράσα       απ’όλα έχει ο μπαξές!
Σιτάρι,κολοκύθι,ραπανάκια, λάχανα, φασόλια, πράσα
απ’όλα έχει ο μπαξές!
Τρύπιες δεκάρες της εποχής αξίας 5 και 1                                      Εδώ βλέπουμε 7 νομίσματα
Τρύπιες δεκάρες της εποχής αξίας 5 και 1 Εδώ βλέπουμε 7 νομίσματα

Gameplay

Setup
Κάθε παίκτης παίρνει μπροστά του το ταμπλό,(βάζει τον δείκτη φήμης του στο 1), παίρνει μια αποθήκη όπου θα μπορεί να αποθηκεύει σε κάθε γύρο ένα λαχανικό για να μην σαπίζει.Στην συνέχεια γεμίζει τις θέσεις του μαγαζιού του με λαχανικά για να μπορεί να κάνεις αγορές και πωλήσεις  από εκεί και τα αρχικά λεφτά του(10).Επίσης κάθε παίκτης ανακατεύει τα 8 αρχικά του χωράφια σε μια κλειστή στοίβα. Και διαλέγει να φυτέψει ένα λαχανικό στο βασικό του χωράφι!Το παιχνίδι ξεκινά και θα διαρκέσει  9 γύρους.

Ενα μανάβικο!πάνω δεξιά βλέπουμε τα λαχανικά που μπορεί να αγοράζει ή να πουλάει ο κάτοχος του.Αυτά χρησιμοποιούντε κυρίως σαν σπόροι για να φυτεύουμε σε νέα χωράφια ή να πουλήσουμε για έξτρα εισόδημα.Ενα φασόλι μπορούμε να το αγοράσουμε για 6 νομίσματα ή να το πουλήσουμε(βάζοντας το σε άδεια θέση στο ταμπλό μας)για 2 νομίσματα.Επίσης βλέπουμε τις ανάλογες θέσεις καρτών: πάνω αριστερά:αγορές(δίνουν ένα συγκεκριμένο λαχανικό με αντάλλαγμα ένα οποιοδήποτε δικό μας) πάνω δεξιά:μόνιμοι πελάτες που θέλουν σε κάθε γύρο συγκεκριμένα προ΄ι΄όντα αλλιώς θυμώνουν!!! κάτω αριστερά:διάφοροι βοηθοί γενικών καθηκόντων κάτω δεξιά:περαστικοί πελάτες,προμήθεια για μία φορά
Ενα μανάβικο!πάνω δεξιά βλέπουμε τα λαχανικά που μπορεί να αγοράζει ή να πουλάει ο κάτοχος του.Αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως σαν σπόροι για να φυτεύουμε σε νέα χωράφια ή να πουλήσουμε για έξτρα εισόδημα. Ένα φασόλι μπορούμε να το αγοράσουμε για 6 νομίσματα ή να το πουλήσουμε(βάζοντας το σε άδεια θέση στο ταμπλό μας)για 2 νομίσματα.
Επίσης βλέπουμε τις ανάλογες θέσεις καρτών:
πάνω αριστερά:αγορές(δίνουν ένα συγκεκριμένο λαχανικό με αντάλλαγμα ένα οποιοδήποτε δικό μας)
πάνω δεξιά:μόνιμοι πελάτες που θέλουν σε κάθε γύρο συγκεκριμένα προ΄ι΄όντα αλλιώς θυμώνουν!!!
κάτω αριστερά:διάφοροι βοηθοί γενικών καθηκόντων
κάτω δεξιά:περαστικοί πελάτες,προμήθεια για μία φορά
αρχικό χωράφι με φυτεμένο σιτάρι!επίσης πάνω δεξιά μας δείχνει ποια λαχανικά μπορούν να φυτευτούν σε κάθε χωράφι(στο συγκεκριμένο:σιτάρι,κολοκύθα,παντζάρια)
αρχικό χωράφι με φυτεμένο σιτάρι!επίσης πάνω δεξιά μας δείχνει ποια λαχανικά μπορούν να φυτευτούν σε κάθε χωράφι(στο συγκεκριμένο:σιτάρι,κολοκύθα,παντζάρια)

 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑΒΗΣ!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΓΥΡΟΥ:

Κάθε γύρος χωρίζεται σε 3 φάσεις:

α)  φάση οργώματός και θερισμού

Σε αυτή τη φάση κάθε παίκτης ανοίγει μια κάρτα αρχικού χωραφιού από τις 8 που έχει για πιθανό όργωμα αργότερα στον γύρο.Στην συνέχεια θερίζει από ένα λαχανικό από τα οργωμένα του!Ετσι έχουμε  την παραγωγή του τρέχοντος  γύρου.

Στην αρχή του γύρου ανοίγουμε το επόμενο χωράφι μας που είναι άδειο προς το παρόν και θα θερίσουμε ένα κολοκύθι και ένα λάχανο!
Στην αρχή του γύρου ανοίγουμε το επόμενο χωράφι μας που είναι άδειο προς το παρόν
και θα θερίσουμε ένα κολοκύθι και ένα λάχανο!

 

β) φάση αγοράς καρτών

Σε αυτή τη φάση κάθε παίκτης  παίρνει κλειστά από 4 κάρτες.Ξεκινώντας από τον 1ο παίκτη και πηγαίνοντας δεξιόστροφα κάθε ένας θα πρέπει:

i)να κατεβάσει μια κάρτα στην κοινή θέα(αγορά)

ή

ii)να διαλλέξει μία κάρτα από το χέρι του και μία κάρτα από την αγορά για να τοποθετήσει στο ταμπλό του.

Αυτός ο μηχανισμός drafting γίνεται συνέχεια μέχρι όλοι οι παίκτες να έχουν πάρει από 2 κάρτες και να τις τοποθετήσουν στα μανάβικα τους!

 

γ) φάση ενεργειών

Αυτή είναι και η κυρίως φάση του παιχνιδιού,εδώ κάθε παίκτης κάνει τις ενέργειες που θέλει στο μανάβικο του με σκοπό την καλή διαχείριση και εξυπηρέτηση των πελατών του.Μπορεί να κάνει όσες ενέργειες θέλει με οποιαδήποτε σειρά.Πιθανές ενέργειες είναι:

1)να οργώσει ένα χωράφι:παίρνει ένα λαχανικό που θέλει από την σοδειά της ημέρας και μπορεί να φυτευτεί στο ανάλογο χωράφι,το τοποθετεί  και αμέσως γεμίζει όλες τις κενές του θέσεις με λαχανικά από το απόθεμα αυτού του είδους!υπάρχουν χωράφια 3-8 θέσεων,φυσικά όσο πιο «καλό» λαχανικό μπορεί να φυτευτεί σε ένα χωράφι τόσο λιγότερες θέσεις έχει

πάνω είναι τα χωράφια μου,θα θερίσω:ένα κολοκύθι,ένα παντζάρι,2 λάχανα,ένα πράσο και ένα κολοκύθι
πάνω είναι τα χωράφια μου,θα θερίσω:ένα κολοκύθι,ένα παντζάρι,2 λάχανα,ένα πράσο και ένα κολοκύθι

2)να αγοράσει –πουλήσει λαχανικά στο μαγαζί του

Ανάμεσα στα λαχανικά αναγράφονται:δεξιά οι τιμές πώλησης και αριστερά οι τιμές αγοράς.Πχ μπορώ να αγοράσω την κολοκύθα απομακρύνοντας την από το μαγαζί πληρώνοντας 4 χρυσά ή να πουλήσω μέχρι 2 παντζάρια, τοποθετώντας τα πάνω στην ανάλογη θέση.Θα λάβω 1 χρυσό για το καθένα.
Ανάμεσα στα λαχανικά αναγράφονται:δεξιά οι τιμές πώλησης και αριστερά οι τιμές αγοράς.Πχ μπορώ να αγοράσω την κολοκύθα απομακρύνοντας την από το μαγαζί πληρώνοντας 4 χρυσά ή να πουλήσω μέχρι 2 παντζάρια, τοποθετώντας τα πάνω στην ανάλογη θέση.Θα λάβω 1 χρυσό για το καθένα.

3)να πουλήσει λαχανικά στους περαστικούς πελάτες. Εδώ απλά τους δίνεις ότι ζητάνε και παίρνεις τα ανάλογα χρήματα που σου δίνουν.

πάνω κέντρο βλέπουμε ένα περαστικό πελάτη:μας ζητάει ένα κολοκύθι,ένα φασόλι και ένα πράσο.Θα μας πληρώσει 11 χρυσά.Μετά φεύγει,οι περαστικοί πελάτες είναι μιας χρήσης και μας δίνουν σημαντικά ποσά σε τιμές λιανικής
πάνω κέντρο βλέπουμε ένα περαστικό πελάτη:μας ζητάει ένα κολοκύθι,ένα φασόλι και ένα πράσο.Θα μας πληρώσει 11 χρυσά.Μετά φεύγει,οι περαστικοί πελάτες είναι μιας χρήσης και μας δίνουν σημαντικά ποσά σε τιμές λιανικής

4) να πουλήσει λαχανικά στους εμπόρους.Οι έμποροι μας παρέχουν ένα στάνταρ ποσό σε κάθε γύρο και εμείς μια στάνταρ ποσότητα.Η «συμφωνία» μας διαρκεί για 4 γύρους.Η προμήθεια γίνεται μόνο μια φορά στον γύρο.Αν σε κάποιο γύρο δεν τον προμηθεύσουμε θα βγάλει κακή φήμη για εμάς,αν δεν τον προμηθεύσουμε και σε επόμενο γύρο θα πρέπει να τον αποζημιώσουμε δίνοντας του 2 χρυσά…

2 έμποροι:ο ένας θέλει 2 σιτάρια σε κάθε γύρο για 4,5,5,6 χρυσά αντοίστιχα.Ο άλλος θέλει ένα κολοκύθι και ένα λάχανο κάθε γύρο για 5,6,6,7 χρυσά.Ο κόκκινος δείκτης σημαίνει πως τον «κρεμάσαμε» σε κάποιο γύρο και είναι εκνευρισμένος
2 έμποροι:ο ένας θέλει 2 σιτάρια σε κάθε γύρο για 4,5,5,6 χρυσά αντίστοιχα. Ο άλλος θέλει ένα κολοκύθι και ένα λάχανο κάθε γύρο για 5,6,6,7 χρυσά.Ο κόκκινος δείκτης σημαίνει πως τον «κρεμάσαμε» σε κάποιο γύρο και είναι εκνευρισμένος

5)Επίσης μπορεί κάποιος παίκτης να αγοράσει 2 κάρτες από την στοίβα.

Φυσικά σε όλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιεί τους βοηθούς και αγορές που τυχόν έχει. Ένας παίκτης μπορεί να έχει όσους βοηθούς,αγορές και πελάτες θέλει,αρκεί να μπορεί να προμηθεύει τους έμπορους για να μην τους δίνει αποζημίωση.

FAME!!!!


ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΥΡΟ-ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ

Μόλις κάποιος παίκτης τελειώσει τις ενέργειες του μπορεί να σκοράρει πόντους φήμης για να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην δόξα και στην νίκη!

Αυτό γίνεται πληρώνοντας λεφτά.Για να ανέβει ένα πόντο στο track της φήμης πληρώνουμε ένα χρυσό.Για κάθε επόμενο πρέπει να πληρώσουμε το νούμερο του fame track που πάμε:

"Ολοι

Το παιχνίδι τελειώνει σε 9 γύρους και όποιος είναι πιο ψηλά σε φήμη καθιερώνεται ως ο πιο επιτυχημένος μανάβης!

 

Πρόκειται για ένα άκρως διασκεδαστικό,υπολογιστικό παιχνίδι στρατηγικής με πολύ σφιχτό gameplay το οποίο κρύβεται πολύ έξυπνα πίσω από τα χαρούμενα χρώματα και το θέμα του.Η διάρκεια του είναι ικανοποιητική χωρίς να κουράζει.Αν θέλετε ένα παιχνίδι που να κρατάει  1-2 ώρες το πολύ και όταν τελειώνει να νοιώθετε ότι κάτι καταφέρατε ή αν θέλατε πάντα να ασχοληθείτε με την μαναβική τότε αυτό είναι το παιχνίδι σας!!!

 

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ για το At the Gates of Loyang

ΘΕΤΙΚΑ

 • Ωραία χρώματα,ξεκούραστο στο μάτι
 • πολύ σφιχτό και ενδιαφέρον gameplay
 • δημιουργικότατο
 • παίζει το ίδιο καλά με κάθε αριθμό ατόμων
 • μεγάλη ελευθερία κινήσεων όσο αφορά τις ενέργειες

 

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 • Πολύ σφιχτό(καμμιά φορά δεν συγχωρεί λάθη)
 • Πολύ ακριβό (55-65 ευρώ)
 • χαμηλή διαδραστικότητα μεταξύ των παικτών

 

toukouy
Latest posts by toukouy (see all)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.