Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

The Settlers Online

the settlers online logo
Antonis Pavlou

Το The Settlers Online είναι η εξέλιξη του βιντεοπαιχνιδιού The Settlers στο οποίο στόχος ήταν η συλλογή εφοδίων και το χτίσιμο πόλεων. Το the Settlers Online σας προσφέρει ό,τι και το πρώτο παιχνίδι έχοντας συγχρόνως τα χαρακτηριστικά των online παιχνιδιών στρατηγικής που παίζονται δωρεάν στον browser σας. Το παιχνίδι διαθέτει online κοινότητα και live chat ενώ μπορείτε να προσθέσετε φίλους, να τους στείλετε δώρα, να κάνετε buff αλλά και συναλλαγές, ώστε η εμπειρία σας στο παιχνίδι να είναι ακόμα πιο διασκεδαστική.

 

questbook

Ξεκινώντας το παιχνίδι, βρίσκεστε εντελώς μόνος στο νησί σας όπου υπάρχει μόνο ένα δημαρχείο και στρατόπεδα ληστών, τα οποία έχουν καταλάβει εδάφη και θα θελήσουν να ανακόψουν την επέκταση της επιρροής σας. Για να επεκτείνετε την πόλη σας πέρα από τα όρια του δημαρχείου πρέπει να συγκεντρώσετε πόρους και εφόδια και να παράγεται αγαθά. Χρειάζεστε ψωμί και ψάρια για να κρατήσετε τον πληθυσμό σας υγιή καθώς και πετρώματα και ξύλα για τις κατασκευές. Ως browser game όμως, ο χρόνος κατασκευής ποικίλει από μερικά λεπτά σε αρκετές ώρες, ενώ η πρόοδός σας σημειώνεται παράλληλα με αυτή χιλιάδων άλλων παιχτών.

Ranger_freeConstructor_free

Ωστόσο, το παιχνίδι δεν είναι μόνο εξόρυξη πετρωμάτων και εμπόριο. Προκειμένου να απελευθερώσετε εκτάσεις στο νησί σας, θα πρέπει να ανταγωνιστείτε με τους ληστές και άλλες απειλές που βρίσκονται στα όρια της περιοχής σας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ξοδέψετε εφόδια για τη δημιουργία στρατού, ο οποίος θα αποτελείται από διάφορα στρατεύματα με ποικίλες δυνατότητες. Τα στρατεύματα λαμβάνουν bonus σύμφωνα με την τοποθεσία τους και την κατάστασή τους. Παρόλο που κάποιοι παίχτες βρίσκουν τον αργό ρυθμό του παιχνιδιού βαρετό, το παιχνίδι απαιτεί πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από ότι φαντάζεστε και υποστηρίζει ένα επιπλέον σύστημα επιδρομών και quest. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι το παιχνίδι δε θα πρέπει να ανανεωθεί και να εκσυγχρονιστεί ώστε να συμβαδίζει με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των browser games. Οι σχεδιαστές του έχουν ανακοινώσει ότι μελετούν τη δημιουργία PvP εκδοχής που θα επιτρέπει τους πιο ανταγωνιστικούς παίχτες να πολεμούν για την υπεράσπιση της περιοχής τους. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πολλοί θαυμαστές των online παιχνιδιών στρατηγικής κρίνουν απαραίτητο προκειμένου ένα browser game να θεωρείται παιχνίδι στρατηγικής και όχι ένα απλό παιχνίδι τύπου Farmville στο οποίο πρέπει απλά να συλλέγεις εφόδια και να κάνεις εμπορικές συναλλαγές.

fight

Μιλώντας για συναλλαγές, στο The Settlers Online οι συναλλαγές γίνονται σε ένα marketplace το οποίο καταγράφει τις αυξομειώσεις των τιμών των αγαθών σε πραγματικό χρόνο. Έχετε πλεόνασμα σε ξυλεία; Μπορείτε να το ανταλλάξετε με πετρώματα ή κάρβουνο. Οι συναλλαγές με άλλους παίχτες γίνονται όταν χτίσετε ένα Trade Office, φτάνοντας στο επίπεδο 12. Επίσης υπάρχει και ενσωματωμένο κατάστημα (shop) στο οποίο μπορείτε να αγοράσετε κρυστάλλους με πραγματικά χρήματα. Με αυτούς σας δίνετε η δυνατότητα να αγοράσετε σχεδόν ο,τιδήποτε διαθέτει το παιχνίδι, από αποίκους (settlers) μέχρι όπλα. Η αγορά κρυστάλλων είναι απαραίτητη, αφού μετά από κάποια στιγμή δεν θα μπορείτε να χτίσετε άλλα κτίρια διαφορετικά. Καθώς η συλλογή των εφοδίων είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού, η επένδυση σε κρυστάλλους μπορεί να σας αποζημιώσει. Αν αναρωτιέστε ποιο το νόημα να προσπαθείτε να ανέβετε επίπεδο, να συλλέξετε περισσότερα εφόδια, να χτίσετε περισσότερα κτίρια και να ενισχύσετε την οικονομία σας όταν δεν μπορείτε να πολεμήσετε εναντίον άλλων για να υπερασπιστείτε τα κεκτημένα σας και να πάρετε περισσότερα κάνοντας επιδρομές αλλά και πού έγκειται η στρατηγική σε αυτό, ξανασκεφτείτε το! Χρειάζεται στρατηγική για την κατασκευή και την κατανομή των κτιρίων σας προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε όσον το δυνατό γρηγορότερη πρόσβαση στις αποθήκες με τα εφόδια και κατεπέκταση γρήγορους χρόνους παραγωγής. Επιπλέον, έχετε υπόψη ότι το παιχνίδι βρίσκεται σε beta έκδοση που σημαίνει διαρκείς αλλαγές και νέα στοιχεία. Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το The Settlers Online είναι βαρετό ή αργό, τότε απλά θα πρέπει να διαλέξετε ένα παιχνίδι που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας νοοτροπία.

general_attack

Ένα από τα θετικά του παιχνιδιού είναι τα εξαιρετικά γραφικά. Τα πλούσια χρώματα, η προσεκτική animation σχεδίαση και η υψηλή ανάλυση κάνουν το περιβάλλον του παιχνιδιού να μοιάζει πραγματικά ζωντανό! Για την ακρίβεια μπορείτε να δείτε τους αποίκους να συλλέγουν τα εφόδια από το εργοστάσιο και να τα κουβαλούν για αποθήκευση. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί ολόκληρη την οθόνη, πράγμα που επίσης είναι πολύ θετικό, μιας και πολλά παιχνίδια είναι υπερβολικά φορτωμένα με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χώρος, καθυστερώντας τους παίχτες χωρίς λόγο. Ένα άλλο θετικό είναι ότι οι άποικοι συνεχίζουν να εργάζονται ακόμα και όταν δεν είστε online με αποτέλεσμα η παραγωγή σας να αυξάνεται διαρκώς! Φροντίστε όμως να έχετε αρκετό διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης και ότι θα συνδεθείτε και πάλι μέσα σε διάστημα 48 ωρών, διαφορετικά η παραγωγή σας θα σταματήσει.

wheat

Το The Settlers Online είναι ένα καλά σχεδιασμένο παιχνίδι που ταιριάζει καλύτερα σε παίχτες λιγότερο ανταγωνιστικούς, με φιλικό τρόπο παιχνιδιού και αρκετό ελεύθερο χρόνο. Αξίζει ωστόσο να το δοκιμάσετε καθώς το παιχνίδι διαρκώς βελτιώνεται ώστε να καλύπτει και τους περισσότερο ανταγωνιστικούς παίχτες.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.