Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Supremacy 1914

supremacy 1914
Antonis Pavlou

Βρισκόμαστε στην αρχή του 20ου αιώνα, σε μια εποχή κατά την οποία οι παρηκμασμένοι ηγέτες της παλιάς αριστοκρατίας και η «δίψα» για γη και πρώτες ύλες έχουν φέρει τη «Γηραιά» Ήπειρο στα όρια του ξεσπάσματος ενός μεγάλου πολέμου. Σε αυτή την συγκυρία γίνεστε ο ηγέτης ενός ευρωπαϊκού έθνους με αποστολή σας να οδηγήσετε τη χώρα σας στην ευημερία, ακόμη και αν κάτι τέτοιο συνεπάγεται τεράστιες ανθρώπινες και υλικές απώλειες.  Είναι ωστόσο στο χέρι σας να γράψετε ξανά την ιστορία με τη δική σας «πένα» και σε αυτή την προσπάθεια οι στρατηγικές και διπλωματικές σας δεξιότητες θα αποδειχθούν το «κλειδί» της επιτυχίας για μια μεγαλειώδη νίκη στο Supremacy 1914.

 

supremacy2

Το Supremacy 1914 ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιχνίδια στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο που θα βρείτε στο διαδίκτυο και τα οποία έχουν γίνει δημοφιλή κατά καιρούς. Η μεγάλη αυτή διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια κατά κύριο λόγο απαιτούν μικροδιαχείριση, κατασκευές κτηρίων και ανάπτυξη της παραγωγής, το Supremacy 1914 προσεγγίζει περισσότερο τη στρατηγική και την τακτική.  Οι υποδομές μπορεί κι εδώ να παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία σας προς την επιτυχία, ωστόσο δεν απαιτούν τόσο χρόνο και λεπτομέρεια από εσάς, αφήνοντάς σας ουσιαστικά ελεύθερους να ασχοληθείτε με άλλα, πιο σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού.  Συμπληρωματικά μπορούμε να αναφέρουμε επίσης τη σημασία του εμπορίου και της διπλωματίας, που λειτουργούν πολύ διαφορετικά απ’ ότι ίσως θα έχετε συνηθίσει σε άλλα παιχνίδια όπως στο OGame ή στο Travian. Χωρίς τον συνδυασμό και των δύο αυτών παραγόντων στο Supremacy 1914, η επιτυχία θα έρθει δύσκολα…

supremacy1

Πλατφόρμα Supremacy 1914

Ενώ παιχνίδια παρόμοιου στυλ όπως το OGame και το Travian «τρέχουν» στον αγαπημένο σας browser, το Supremacy ακολουθεί μια διαφορετική οδό. Δεν περιορίζεται από τις δυνατότητες της HTML, της Javascript και του AJAX, καθώς ο κώδικας του παιχνιδιού έχει γραφτεί σε JAVA. Πέρα από τις αυξημένες δυνατότητες που παρέχει το γεγονός αυτό στους προγραμματιστές του παιχνιδιού, το κάνει και πιο σταθερό, καθώς δεν επηρεάζεται από συνηθισμένα σε άλλες περιπτώσεις γεγονότα όπως timeouts και αυτόματες αποσυνδέσεις μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, οι δημιουργοί του Supremacy 1914 προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και αντί να υποχρεώνουν τον παίκτη να κατεβάσει το παιχνίδι, όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις παιχνιδιών που παίζουν σε δικό τους client, το περιεχόμενο «φορτώνει» σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα η εγκατάσταση του παιχνιδιού να απαιτεί ελάχιστο χώρο στον σκληρό σας δίσκο. Επιπλέον, η χρήση της JAVA σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε μια σειρά πλατφόρμων όπως Windows, Linux, MacOS κλπ.

supremacy6

Στρατηγική στο Supremacy 1914

Όπως προαναφέραμε το Supremacy 1914 δεν δίνει υπερβολική έμφαση στη μικροδιαχείριση (φορολόγηση, παραγωγή πρώτων υλών, κατασκευή μονάδων κλπ), αλλά περισσότερο στη στρατηγική και επομένως οι μηχανισμοί του παιχνιδιού «στρέφονται» περισσότερο γύρω από τον παίκτη, ο οποίος δημιουργεί και ακολουθεί μια τακτική με σκοπό να επικρατήσει στο παιχνίδι. Βέβαια αυτή η τακτική μπορεί να αλλάξει μια ή και περισσότερες φορές στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ωστόσο γεγονός σε κάθε περίπτωση είναι πως η νίκη ή η ήττα δεν προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το αν παράγετε συνεχώς μονάδες ή ποια τεχνολογική πορεία ακολουθήσατε στην αρχή του παιχνιδιού.

supremacy3

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις στο supremacy 1914 παράγουν αυτόματα μονάδες σε σχετικά χαμηλές τιμές και συνεχίζουν να παράγουν έως ότου εσείς αποφασίσετε να τις σταματήσετε χειροκίνητα. Το γεγονός αυτό ουσιαστικά σας απομακρύνει από τον «πονοκέφαλο» να κατασκευάζετε συνέχεια μονάδες και σας δημιουργεί άλλους προβληματισμούς του στυλ: «τι θα κάνω τώρα με τις μονάδες μου;»

 

Το παιχνίδι

Όταν ξεκινάτε το παιχνίδι σας δίνεται ο έλεγχος ενός κράτους στον χάρτη. Ο μεγαλύτερος χάρτης των 32 ατόμων περιλαμβάνει κράτη από τη Βόρεια Αμερική έως τη Δυτική Ασία και τη Βόρεια Αφρική. Οι μικρότεροι χάρτες περιλαμβάνουν κράτη μικρότερων γεωγραφικών περιοχών (πχ. Ευρώπη, Ανατολική Ασία κλπ.) Κάθε κράτος στην έναρξη του παιχνιδιού περιέχει περίπου 10-13 εσωτερικές περιοχές, με καθεμία από αυτές να παράγει μια συγκεκριμένη πρώτη ύλη. Επιπλέον, κάθε περιοχή περιέχει 10 μονάδες πεζικού, οι οποίες μπορούν να μετακινηθούν και να συνδυάσουν τη δύναμή τους σε επιθέσεις κατά των αντιπάλων.

supremacy5

Ένας σημαντικός παράγοντας του παιχνιδιού είναι το «Ηθικό». Το «Ηθικό» προσδιορίζει την αποτελεσματικότητα της κάθε ενέργειας. Έτσι, σε κάθε περιοχή το «Ηθικό» προσδιορίζει την αποτελεσματικότητά της στην παραγωγή κάποιας πρώτης ύλης, ενώ όσον αφορά τις μονάδες, προσδιορίζει αντίστοιχα την αποτελεσματικότητά τους στις μάχες. Η διαχείριση του «Ηθικού» είναι ίσως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αποτελεσματικού παιχνιδιού στο Supremacy 1914.

 

Όσο περισσότερο χρόνο διαρκεί ένα παιχνίδι, τόσο καλύτερες μονάδες γίνονται διαθέσιμες. Αυτές ποικίλουν στη μορφή τους: από αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, άρματα μάχης, πολυβόλα και πυροβολικό. Επιπλέον και νέα κτίρια γίνονται σταδιακά διαθέσιμα, επιτρέποντας μεγαλύτερη παραγωγή ή μικρότερους χρόνους μετακίνησης των μονάδων στον χάρτη.

Άλλοι σημαντικοί παράγοντες του Supremacy 1914 είναι παράλληλα η κατασκοπία, η διπλωματία, η διαχείριση των πρώτων υλών και το εμπόριο.

supremacy4

 

Βαθμολογία και κατάταξη

Καθώς παίζετε το παιχνίδι και πραγματοποιείτε διάφορες ενέργειες, κερδίζετε πόντους και σταδιακά ανεβαίνετε σε βαθμούς. Παράλληλα υπάρχει και ένα σύστημα κατάταξης στο οποίο κερδίζετε ή χάνετε πόντους ανάλογα με την αντίστοιχη δύναμη των αντιπάλων σας στο παιχνίδι.

 

Θετικά στοιχεία του Supremacy 1914:

–        Μεγάλη διαφοροποίηση από παιχνίδι σε παιχνίδι

–        Έμφαση στη στρατηγική και λιγότερο στη μικροδιαχείριση

–        Μεγάλη χρονική διάρκεια για την κάθε παρτίδα

 

Αρνητικά στοιχεία του Supremacy 1914:

–        Δεν υπάρχει απόλυτος έλεγχος των παραγωγικών μονάδων

Αρκετά αργή εξέλιξη του παιχνιδιού

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.