Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Shakes & Fidget

shakes and fidget logo
Antonis Pavlou

Επιλέξτε μάγο, μαχητή, κυνηγό για χαρακτήρα σας και ζήστε μια εντυπωσιακή περιπέτεια, σε έναν κόσμο φτιαγμένο σε καρτουνίστικο στυλ. Ανεβάστε το επίπεδο του χαρακτήρα σας, καταστρέψτε τους αντιπάλους σας στην αρένα και διεκδικήστε μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους. Αυτό με λίγα λόγια είναι το Shakes and Fidget, που κυκλοφορεί δωρεάν ως browser game για το PC ή το MAC σας, αλλά επίσης και για φορητές συσκευές με λειτουργικό Android και iOS.

Το Shakes & Fidget είναι ένα αστείο RPG που αποτελεί μεταφορά ενός θρυλικού κόμικ, γνωστό σίγουρα σε όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Το παιχνίδι σας προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τον ήρωά σας και να ζήσετε την περιπέτεια σε έναν τεράστιο, επικίνδυνο κόσμο γεμάτο λαγούς-τέρατα και άλλα μυθικά, αστεία πλάσματα… Στην προσπάθειά σας αυτή θα αποκτήσετε εμπειρία, φήμη, χρυσό και τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας συμμαχία.

Γραφικά και ξεκίνημα

Το Shakes and Fidget δεν διαθέτει εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά και βαθύ σενάριο με πολύπλοκα χαρακτηριστικά, ωστόσο η αίσθηση του χιούμορ, το ωραίο σύστημα μάχης και άλλα τυχαία γεγονότα αντισταθμίζουν αυτές τις ελλείψεις με τον καλύτερο τρόπο.

Αρχίζοντας το παιχνίδι, επιλέγετε τη φυλή και την κλάση του χαρακτήρα σας. Κάθε κλάση έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, συγκεκριμένα όπλα και συνέργεια με άλλες φυλές. Η δημιουργία ενός νέου χαρακτήρα συνοδεύεται από διάφορες χιουμοριστικές περιγραφές που θα σας διασκεδάσουν.

Ο στόχος του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα απλός. Βελτιώνετε ουσιαστικά το χαρακτήρα σας με καλύτερο εξοπλισμό, αυξάνοντας τα στατιστικά σας έναντι χρυσού και ενισχύοντας το επίπεδό σας μέσω της εμπειρίας.

shakes-and-fidget (6)
shakes-and-fidget (4)

Αποστολές

Στο παιχνίδι υπάρχουν κάποιες κεντρικές τοποθεσίες. Η ταβέρνα είναι το μέρος όπου θα βρείτε αποστολές. Κάθε αποστολή έχει ένα διαφορετικό επίπεδα «δίψας», όπως αναφέρεται στο παιχνίδι, η οποία αφαιρείται από τις 100 μονάδες που έχετε διαθέσιμες κάθε μέρα. Έτσι ανάλογα με το επίπεδο «δίψας» της κάθε αποστολής, μπορείτε να ολοκληρώσετε μόνο έναν συγκεκριμένο αριθμό αποστολών σε μια μέρα, έως ότου ξεμείνετε από μονάδες «δίψας».

Κάθε άτομο που συναντάτε στην ταβέρνα σας προσφέρει τρεις αποστολές με διαφορετικές ανταμοιβές. Κάθε αποστολή προσφέρει ως ανταμοιβή λοιπόν εμπειρία, χρυσό και περιστασιακά κάποιο αντικείμενο. Δουλειά σας είναι συνεπώς να κρίνετε ποια αποστολή θα δεχτείτε με βάση τις μονάδες «δίψας» που απαιτεί αυτή, αλλά και τις ανταμοιβές που θα σας προσφέρει.

Υπάρχουν ουσιαστικά πολλές στρατηγικές στο σημείο αυτό, καθώς σας προσφέρεται από το παιχνίδι τη δυνατότητα να ξεκινήσετε μια αποστολή για να πάρετε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά με μειωμένη εμπειρία και χρυσή ή να προτιμήσετε το χρυσό εις βάρος της εμπειρίας. Έτσι μπορείτε να αναπτύξετε ανά πάσα στιγμή το χαρακτήρα σας όπως θέλετε. Επίσης κάθε αποστολή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σας ανταμείψει με ένα μανιτάρι, που αποτελεί ένα σπάνιο είδος νομίσματος, που συνήθως αποκτάτε μέσω πραγματικών χρημάτων, προαιρετικά βέβαια.

Χρυσός

Ο χρυσός που συλλέγετε στις αποστολές που πραγματοποιείτε, χρησιμοποιείται για την αγορά μαγικών φίλτρων και αντικειμένων στα καταστήματα ή για την ενίσχυση των στατιστικών του χαρακτήρα σας. Όμως, καθώς ανεβαίνετε σε επίπεδα, η τιμή αυτών των στατιστικών αυξάνεται δραματικά, με συνέπεια το να τα φτάσετε σε υψηλό επίπεδο είναι κάτι που απαιτεί πάρα πολύ χρόνο. Επιπλέον, η απόκτηση αξιόλογων αντικειμένων είναι και αυτή μια δύσκολη διαδικασία. Πολλά από τα αντικείμενα που βρίσκετε στο παιχνίδι προσφέρουν τυχαία μπόνους στα στατιστικά σας, συνεπώς και στην περίπτωση αυτή, η απόκτηση του σωστού εξοπλισμού που να ταιριάζει στον χαρακτήρα σας, ενδέχεται να απαιτεί πάρα πολύ χρόνο.

Όταν βρίσκεστε εκτός παιχνιδιού ή όταν εξαντλήσετε το «δίψα» για τις αποστολές της ημέρας, τότε μπορείτε να πάτε και να δουλέψετε στη φρουρά της πόλης. Πρόκειται για μια διαδικασία που σας αποφέρει χρυσό, ανάλογα με το συνολικό χρόνο εργασίας. Πρόκειται για κάτι που διευκολύνει σε υψηλότερα επίπεδα, όπου χρειάζεστε πολύ χρυσό για αναβάθμιση.

shakes-and-fidget (1)
shakes-and-fidget (3)

Τέρατα και μάχες

Μπορείτε να βρείτε τέρατα και να πολεμήσετε μαζί τους σε κατακόμβες. Πρώτα θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να αποκτήσετε το κατάλληλο κλειδί μιας αποστολής, όταν φτάσετε βέβαια στο αντίστοιχο επίπεδο χαρακτήρα, ώστε να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το κλειδί. Στη συνέχεια θα έχετε τη δυνατότητα να πολεμήσετε με 10 φοβερά τέρατα, με αυξανόμενη πάντα δυσκολία. Τα τέρατα αυτά δίνουν πολλή εμπειρία και χρυσό και έχουν επιπλέον μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσετε κάποιο επικό αντικείμενο. Μπορείτε να μπείτε σε μια κατακόμβη μία φορά κάθε ώρα, άρα είναι καλύτερο να προγραμματίζετε το χρόνο σας, καθώς δεν μπορείτε να κάνετε πολλαπλά πράγματα μαζί (να είστε σε κάποια αποστολή για παράδειγμα και παράλληλα να πολεμάτε σε μια κατακόμβη).

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του Shakes & Fidget είναι το σύστημα μάχης παίκτη εναντίον παίκτη. Υπάρχει ένα γενικό σύστημα βαθμολόγησης των παιχτών και μια Αρένα στην οποία μπορείτε να παίξετε ανά 10 λεπτά. Οι επιλογές στο σημείο αυτό είναι δύο: είτε να σας βρει το παιχνίδι έναν αντίπαλο είτε να κάνετε επίθεση σε ένα συγκεκριμένο προφίλ παίκτη. Στην περίπτωση νίκης σας θα λάβετε χρυσό και φήμη και θα ανέβετε στην κατάταξη. Η ήττα αντίθετα έχει σας συνέπεια να χάσετε φήμη και χρυσό και γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε με ποιον πολεμάτε.

shakes-and-fidget (5)

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια που αγοράζετε με πραγματικά χρήματα, ή που ίσως να βρείτε κάποια στιγμή στο παιχνίδι,αν είστε τυχεροί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα μέρη. Μπορούν πιο συγκεκριμένα να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να αυξήσουν το επίπεδο της δίψας σας για αποστολές, να ακυρώσουν την καθυστέρηση ανάμεσα στις κατακόμβες και στην αρένα και για να αγοράσετε τα καλύτερα άλογα, που από την πλευρά τους αποτελούν ειδικά αντικείμενα που περιορίζουν τη «δίψα» που σας αφαιρεί κάθε αποστολή. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 4 διαφορετικά άλογα, από φθηνά που κοστίζουν μόνο ένα χρυσό έως ακριβά που απαιτούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό μανιταριών.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι στο βάθος της ταβέρνας υπάρχει ένας τζογαδόρος, ο οποίος σας προκαλεί να παίξετε μαζί του ένα μικρό παιχνίδι και να κερδίσετε χρυσό ή μανιτάρια. Αν είστε τυχεροί μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα μανιτάρια σας ή αντίθετα να τα χάσετε όλα. Αν σας αρέσει ο τζόγος και αισθάνεστε γενικά τυχερός, δοκιμάστε το μικρό αυτό παιχνίδι.

Συνοψίζοντας

Το Shakes & Fidget είναι ένα αρκετά απλουστευμένο RPG σε σχεδιασμό σε στυλ κόμικ και πολύ χιούμορ που μπορεί να σας προσφέρει πολλές όμορφες ώρες διασκέδασης. Δεν περιέχει βαθύ σενάριο και ιδιαίτερα πολύπλοκα χαρακτηριστικά, αλλά τα λίγα χαρακτηριστικά που έχει και ιδιαίτερα εκείνο της μάχης είναι απολαυστικά και καθόλου βαρετά. Για να βιώσετε την όλη εμπειρία του παιχνιδιού καλύτερα θα χρειαστεί να αφιερώσετε στο παιχνίδι αρκετό χρόνο και να μπαίνετε ίσως πολλές φορές να παίξετε για λίγα λεπτά της ώρας. Δοκιμάστε το στον υπολογιστή σας χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης λογισμικού, είτε στο κινητό σας τηλέφωνο με λειτουργικό Android και iOS.

Θετικά στοιχεία του Shakes and Fidget

  • Ωραία καρτουνίστικη ατμόσφαιρα και χιούμορ
  • Κατάλληλο για περιπτώσεις που δεν θέλετε να εμβαθύνετε σε ένα παιχνίδι αλλά να περάσετε καλά που και που
  • Είναι δωρεάν με κάποια έξτρα επί πληρωμής, που όμως μάλλον δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε
  • Ενδιαφέρον σύστημα μάχης, που θα χρησιμοποιήσετε πολλές φορές καθημερινά

Αρνητικά στοιχεία του Shakes and Fidget

  • Αρκετά απλοϊκά γραφικά, ήχος και λειτουργίες
  • Γίνεται πολύ επαναλαμβανόμενο
  • Μικρή η αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες αν και επιτρέπονται οι συμμαχίες
  • Ρηχό σενάριο και λίγες προοπτικές για μελλοντική επεκτασιμότητα

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.