Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Romadoria

romadoria

Contents

Antonis Pavlou

Το Romadoria είναι ένα browser παιχνίδι στρατηγικής, το οποίο μας μεταφέρει σε μια από τις πιο συναρπαστικές εποχές της ιστορίας: στους ρωμαϊκούς χρόνους και την πανίσχυρη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Πρόκειται για ένα παιχνίδι επέκτασης της αυτοκρατορίας σας μέσω της δημιουργίας και της κατάκτησης πόλεων. Στην αρχή ξεκινάτε με μια αποικία, την οποία θα πρέπει σιγά-σιγά να αναπτύξετε, προκειμένου να δημιουργήσετε μαζί με άλλες πόλεις ένα ισχυρό κράτος, υπό την ηγεσία σας.

Κατασκευάστε νέα κτίρια, αναπτύξτε νέες τεχνολογίες και δημιουργήστε έναν ισχυρό στρατό ώστε να επικρατήσετε των χιλιάδων άλλων παικτών του κόσμου του Romadoria.

romadoria4

Κύρια χαρακτηριστικά του Romadoria

Σήμερα πλέον το διαδίκτυο και γενικότερα η βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών βασίζονται στα online παιχνίδια με πολλαπλούς παίκτες και το Romadoria φαίνεται να ακολουθεί πιστά αυτή την ιδιαίτερα δημοφιλή τάση. Το παιχνίδι συνενώνει τις τύχες και τις φιλοδοξίες χιλιάδων παικτών απ’ όλο τον κόσμο και μάλιστα δωρεάν, αφού το παιχνίδι απαιτεί μόνο μια απλή εγγραφή σας προκειμένου να αρχίσετε να παίζετε άμεσα.

Όπως προαναφέραμε, ξεκινάτε το παιχνίδι με μια αποικία. Έχετε ένα υδραγωγείο και ένα δίκτυο δρόμων και ουσιαστικά τίποτα παραπάνω. Ξεκινάτε βέβαια με αρκετά νομίσματα, με τα οποία μπορείτε να κατασκευάσετε υποδομές για την πόλη σας χωρίς χρονοτριβές.

romadoria6

Η κατασκευή νέων κτιρίων και γενικότερα η ανάπτυξη της πόλης δεν είναι κάτι το δύσκολο. Κάθε κτίσμα έχει κάποιο σημείο στο οποίο μπορεί να κτιστεί. Έτσι η εικόνα της κάθε αποικίας είναι πάνω-κάτω η ίδια αισθητικά. Όταν πατάτε πάνω σε ένα κομμάτι γης, το παιχνίδι σας αναφέρει τι μπορεί να κατασκευαστεί στο σημείο εκείνο, ποια είναι ακριβώς η λειτουργία του κτιρίου, πόσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου να κτιστεί, καθώς επίσης και τις τεχνολογικές απαιτήσεις που ενδεχομένως να έχει προκειμένου να κατασκευαστεί.

Παράλληλα υπάρχει και ένα βοήθημα το οποίο στην αρχή του παιχνιδιού σας αναφέρει ποια κτίρια θα ήταν καλό να κατασκευάσετε και με ποια σειρά. Μπορεί να ακούγετε απλό, αλλά το βοήθημα είναι βασικό στην αρχή, καθώς οι σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα κτίρια φαίνονται λίγο πολύπλοκες στην αρχή και χωρίς το βοήθημα πολλοί παίκτες θα «έχαναν λίγο τη μπάλα».

Ένα από τα θετικά στοιχεία του Romadoria είναι ότι πρόκειται για δωρεάν παιχνίδι, στο στυλ των παιχνιδιών του είδους που σας επιτρέπουν να παίξετε χωρίς περιορισμούς, αλλά που απαιτούν προαιρετικά κάποια χρήματα, προκειμένου να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη και να επιταχύνεται ορισμένα πράγματα. Ωστόσο αυτό γίνεται χωρίς να κερδίζετε κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων παικτών που παίζουν δωρεάν. Πιστεύουμε ότι το Romadoria διαθέτει ένα εξαιρετικό σύστημα διατήρησης των συσχετισμών ανάμεσα σε παίκτες που έχουν επιλέξει να πληρώσουν και σε όσους παίζουν χωρία να πληρώσουν ούτε ευρώ. Σε αυτόν τον τομέα το Romadoria πραγματικά ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα παιχνίδια.

 

romadoria2

Μάχες και επιπλέον χαρακτηριστικά

Η ανοικοδόμηση της πόλης σας είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, ωστόσο κάποια στιγμή θα θελήσετε ή θα υποχρεωθείτε να ασχοληθείτε και με στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το κακό ενδεχομένως αναφορικά με το συγκεκριμένο σημείο είναι ότι αυτό το γεγονός αργεί αρκετά χρονικά να ξεκινήσει. Μάλιστα αν ρίξετε μια ματιά στο επίσημο forum του παιχνιδιού θα δείτε πολλούς παίκτες να ρωτάνε πότε ακριβώς μπορούν να ξεκινήσουν να πολεμάνε. Από την άλλη πλευρά, το γραφικό περιβάλλον χειρισμού των μαχών είναι πολύ καλό και όμορφα σχεδιασμένο.

Η δημιουργία δημιουργίας του στρατού είναι μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων. Αρχικά χρειάζεστε ένα κτίριο που δημιουργεί φαγητό. Στη συνέχεια χρειάζεστε ένα κτίριο που δημιουργεί βλήματα για σφεντόνες και μετά ένα φρούριο, το οποίο θα λειτουργεί ως το αρχηγείο σας. Σαν επόμενο βήμα θα πρέπει να βρείτε τις τεχνολογίες εκείνες που χρειάζονται αντίστοιχα για την κατασκευή της κάθε διαφορετικής μονάδας και τέλος πρέπει να δώσετε διαταγή για τη δημιουργία της πολεμικής μονάδας. Η πολυπλοκότητα του όλου ζητήματος ενδεχομένως να απογοητεύσει λίγο κάποιους ανυπόμονους παίκτες ή από την άλλη να τους αποθαρρύνει από το να ασχοληθούν αρκετά με την προετοιμασία πολεμικών μονάδων και κατ’ επέκταση με τον πόλεμο.

Αυτό είναι δυστυχώς κακό, γιατί το Romadoria διαθέτει ένα εξαιρετικό σύστημα online στρατηγικής μαχών που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην δείτε. Ουσιαστικά μπορείτε να παρακολουθήσετε μονάδες να πραγματοποιούν ελιγμούς γύρω από έναν χάρτη. Το «σκηνικό» θυμίζει λίγο σκακιέρα με τα κομμάτια να κινούνται πάνω σε αυτή και να πολεμούν με πραγματικά πολύ όμορφα γραφικά.

Επιπλέον, το Romadoria διαθέτει ένα πολύ καλό και ταχύτατο σύστημα υποστήριξης των παικτών, γι’ αυτό να είστε σίγουροι ότι όλες σας οι ερωτήσεις θα απαντηθούν από την εταιρεία και μάλιστα γρήγορα.

romadoria1

Συνοψίζοντας

Το Romadoria είναι ένα καλοσχεδιασμένο και όμορφο αισθητικά παιχνίδι στο οποίο μπορείτε ανεπιφύλακτα να αφιερώσετε χρόνο. Συγκριτικά με άλλα παιχνίδια στρατηγικής του είδους, απαιτεί ενδεχομένως περισσότερο μυαλό και σχεδιασμένες αποφάσεις, κάτι που σημαίνει ότι σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο και τελικά μεγαλύτερη διασκέδαση.

Η κοινότητα των παικτών του παιχνιδιού είναι μεγάλη, ενώ και η υποστήριξη που προσφέρει η ίδια η εταιρεία που έχει δημιουργήσει το Romadoria είναι εξαιρετική.

Τέλος η ισορροπία ανάμεσα στο δωρεάν παιχνίδι και στην καταβολή χρημάτων για έξτρα χαρακτηριστικά είναι άριστη. Δεν χρειάζεται πραγματικά να ξοδέψετε το παραμικρό προκειμένου να απολαύσετε το παιχνίδι, εκτός αν είστε λίγο ανυπόμονος ή «μερακλής» και θέλετε να επιταχύνετε λίγο τα πράγματα ή να έχετε το κάτι τι παραπάνω. Δοκιμάστε το, νομίζουμε ότι δεν θα δυσαρεστηθείτε.

 

romadoria3

Θετικά στοιχεία του Romadoria

  • Όμορφα γραφικά και εύκολος και ευχάριστος χειρισμός
  • Αρκετό βάθος παιχνιδιού
  • Πραγματικά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ
  • Μεγάλη υποστήριξη από παίκτες και δημιουργούς του παιχνιδιού

Αρνητικά στοιχεία του Romadoria

  • Πολύπλοκο σύστημα δημιουργία πολεμικών μονάδων
  • Το βοήθημα στην αρχή του παιχνιδιού είναι απαραίτητο για να μην «χαθείτε»
  • Οι πόλεις είναι μεν όμορφες αλλά το γεγονός ότι τα κτίρια είναι πάντα στα ίδια σημεία, τις κάνει να μοιάζουν η μια με την άλλη

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.