Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Rise of Europe

rise of Europe

To Rise of Europe είναι ένα δωρεάν browser game στρατηγικής, από την εταιρεία Travian Games που έχει φτιάξει και το πασίγνωστο Travian. Το παιχνίδι μεταφέρει τους παίχτες στο παρελθόν, δίνοντάς τους τον έλεγχο μερικών από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ευρώπης: τους Fugger, τους Medici και τους Tudors. Κι αν αναρωτιέστε ήδη,  είναι καλό 🙂

To παιχνίδι δανείζεται αρκετά στοιχεία από άλλα πολύ επιτυχημένα του είδους του, όπως το ότι χτίζεις και αναπτύσσεις την αυτοκρατορία σου πάνω σε έναν χάρτη. Παρόλα αυτά η υλοποίηση της όχι και τόσο πρωτοποριακής αυτής ιδέας δεν είναι καθόλου κακή.

rise-of-europe-7

Οι παίχτες λαμβάνουν έναν προκατασκευασμένο χάρτη ενός βασιλείου, πάνω στον οποίο μπορούν να χτίσουν και να αναβαθμίσουν κτίρια κατά την αρεσκεία τους. Εκτός από το να συγκεντρώνουν πρώτες ύλες για τον παραπάνω σκοπό, συμμετέχουν σε διάφορα προκαθορισμένα αλλά και τυχαία events, καθώς και στην αρένα και στα τουρνουά που υπάρχουν στο παιχνίδι. Η αρένα παρέχει στους παίχτες μια δυνατότητα να τεστάρουν τις δυνάμεις του στρατού τους απέναντι σε προκαθορισμένους αντιπάλους ΑΙ (του υπολογιστή). Υπάρχουν περίπου 100 δοκιμασίες με ανταμοιβές για κάθε επίπεδο. Από την άλλη μεριά το Τουρνουά διεξάγεται με αντιπάλους άλλους παίχτες σε μάχες PvP.

rise-of-europe-3

To ROE έχει έναν πολύ βοηθητικό οδηγό που σε καθοδηγεί στην αρχή ώστε να μάθεις το παιχνίδι μέσα από άθλους. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άθλοι να ολοκληρώσεις και μπορείς μέσα από αυτούς να μάθεις όλες τις απόψεις του παιχνιδιού.

Επιπλέον, υπάρχουν κλασσικά και Ήρωες μέσα στο παιχνίδι που αν αναπτυχθούν σωστά, ενδυναμώνουν την ισχύ των στρατιωτικών μονάδων που διοικούν.

rise-of-europe-6

Οι μάχες δεν είναι πολύ πολύπλοκες και η κύρια συμβολή του χρήστη είναι να τοποθετήσει τις διάφορες μονάδες στην αρχική τους θέση. Το πολύ θετικό στοιχείο είναι ότι μια μάχη μπορεί να κερδηθεί στρατηγικά και από έναν φαινομενικά πιο αδύναμο στρατό, αν αυτός εκμεταλλευθεί τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των μονάδων του, π.χ. εξοντώσει το πολυάριθμο πεζικό του αντιπάλου με μακρινές βολές από τοξότες.

Τέλος, όσον αφορά το κτίσιμο της αυτοκρατορίας, όπως όλα τα παιχνίδια του είδους έχει χρονικά διαστήματα αναμονής για να ολοκληρωθούν ορισμένες αναβαθμίσεις και κατασκευές. Παρόλα αυτά δεν είναι κουραστικό, αντίθετα μπορούμε να πούμε ότι έχει υλοποιηθεί το κομμάτι αυτό με αρκετά διασκεδαστικό τρόπο.

Συνεπώς το Rise of Europe σίγουρα αξίζει αν μη τι άλλο να το δοκιμάσετε!

 

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: