Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Rail Nation

rail nation
Antonis Pavlou

Το Rail Nation είναι ένα online παιχνίδι στρατηγικής και διαχείρισης με θέμα τους σιδηρόδρομους και την κατασκευή σιδηροδρομικών σταθμών και δικτύων.  Πρόκειται για ένα δωρεάν browser παιχνίδι το οποίο καταφέρνει να συνδυάσει την προσομοίωση του σιδηροδρόμου με ένα καλοσχεδιασμένο και όμορφο διαχειριστικό παιχνίδι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι παίζετε το ρόλο του διευθυντή μιας μικρής σιδηροδρομικής επιχείρησης, με απώτερο σκοπό σας να καταφέρετε να μεταφέρετε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα μέσα στην εξέλιξη των ιστορικών εποχών του σιδηροδρόμου.

Ανάμεσα στα βασικά χαρακτηριστικά του Rail Nation ξεχωρίζουν:

–        Ο συνδυασμός στοιχείων προσομοίωσης και στρατηγικής

–        Λειτουργίες και υποστήριξη για πολλούς παίκτες online

–        6 διαδοχικές εποχές σιδηροδρόμων

–        Δυναμικό τοπίο με τρισδιάστατα μοντέλα τρένων

–        Γύροι των 3-4 μηνών

–        Δεν απαιτείται κατέβασμα κάποιας εφαρμογής

rail_nation4

Χαρακτηριστικά του παιχνιδιού

Βασικό σας μέλημα στο Rail Nation, όπως είπαμε, είναι η δημιουργία και συντήρηση ενός σιδηροδρομικού δικτύου μέσα από το οποίο θα μεταφέρετε αγαθά. Προκειμένου να επιτύχετε στα σχέδιά σας αυτά θα πρέπει να προγραμματίσετε σωστά τα δρομολόγιά σας. Κάνοντας κλικ λοιπόν πάνω σε πόλεις ή εργοστάσια, τα προσθέτετε σαν στάσεις στο πρόγραμμά σας και συνεπώς τα τρένα σας θα φορτώνουν και θα ξεφορτώνουν αυτόματα σε αυτά τα σημεία. Το παιχνίδι εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι όταν τοποθετήσετε ένα τρένο και το συνδέσετε με κάποιο πρόγραμμα, τότε αυτό θα επαναλαμβάνει τη συγκεκριμένη διαδρομή συνεχώς, ακόμη και όταν εσείς βγείτε από το παιχνίδι.

Καθώς τα τρένα σας πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους, εσείς εξασφαλίζετε χρήματα, τα οποία έχετε τη δυνατότητα να επενδύσετε κατασκευάζοντας κτηριακές υποδομές για την επιχείρησή σας και το δίκτυο. Κάποια κτήρια στους σταθμούς, όπως για παράδειγμα τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία σας παρέχουν και τα ίδια κέρδη. Από την άλλη πλευρά, άλλα κτήρια είναι εκείνα τα οποία καθορίζουν ουσιαστικά τη δύναμη της αυτοκρατορίας σας.

rail_nation5

Πιο συγκεκριμένα, το επίπεδο της τράπεζας περιορίζει το μέγιστο ποσό του λογαριασμού σας. Το επίπεδο του μηχανοστασίου που διαθέτετε καθορίζει τον μέγιστο αριθμό των τρένων που μπορείτε να κατέχετε ανά πάσα στιγμή, ενώ το επίπεδο της παραγωγής γραμμών προσδιορίζει από την πλευρά του πόσες διαδρομές μπορείτε να διαχειρίζεστε στο δίκτυό σας. Μέσω αναβαθμίσεων κτηρίων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε περισσότερα τρένα και να δημιουργήσετε ακόμη περισσότερες εμπορικές διαδρομές.

Ωστόσο, για να μεγαλώσετε τον όγκο των πραγμάτων που μεταφέρετε, θα χρειαστείτε πιο εξελιγμένες μηχανές τρένων, με μεγαλύτερη ισχύ, ταχύτητα, αξιοπιστία και επιτάχυνση.  Έτσι ανάλογα με τη διαδρομή, θα πρέπει να επιλέγετε μηχανές τρένων με διαφορετικές επιδόσεις. Η αναβάθμιση πάντως των μηχανών σας μπορεί να γίνει μέσω χρυσού, ακόμη κι αν η μηχανή δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί.

Πέρα πάντως από τη διαδικασία αναβάθμισης των υποδομών και των τρένων σας, θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσετε και μια σειρά αποστολών, που θα σας προσφέρουν τόσο χρήματα, όσο και πρεστίζ. Το δεύτερο αυτό χαρακτηριστικό αποτελεί κριτήριο νίκης για το παιχνίδι και είναι αυτό που προσδιορίζει την κατάταξη των παικτών, καθώς πολύ απλά, ο παίκτης με το μεγαλύτερο πρεστίζ  κερδίζει.

rail_nation3

Ο χρυσός στο Rail Nation

Ο χρυσός αποτελεί τη νομισματική μονάδα του Rail Nation. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση ολοκλήρωσης σχεδόν των πάντων στο παιχνίδι, καθώς επίσης και για την αγορά αντικειμένων. Ο χρυσός σας παρέχετε από δύο πηγές: είτε ως ανταμοιβή για την ολοκλήρωση κάποιων αποστολών, είτε όπως θα έχετε καταλάβει ήδη μέσω της αγοράς με πραγματικά χρήματα, που αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία που δημιούργησε το παιχνίδι βγάζει τα λεφτά της. Πάντως το Rail Nation δεν είναι από εκείνα τα παιχνίδια τα οποία ουσιαστικά σας υποχρεώνουν να βάλετε το χέρι στην τσέπη και να πληρώσετε, παρότι είναι δωρεάν. Έχουμε δει πολύ χειρότερα σε αυτό το ζήτημα.

 

Συνεργασίες και επικοινωνία με άλλους παίκτες

Όπως αναφέραμε πρόκειται για ένα online παιχνίδι. Το Rail Nation περιλαμβάνει κάποια χαρακτηριστικά κοινωνικών δικτύων, όπως φιλίες με άλλους παίκτες και ένα σύστημα συνεργασίας. Μπορείτε για παράδειγμα να δημιουργήσετε έναν συνεταιρισμό με άλλους παίκτες προκειμένου να ανταλλάσετε απόψεις και να συνεργάζεστε μαζί τους. Το παιχνίδι διαθέτει δύο εσωτερικά κανάλια ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων, δια μέσω των οποίων μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά σε όλους ή όταν το επιθυμείτε να επικοινωνείτε με προσωπικά μηνύματα αποκλειστικά με τους παίκτες που εσείς επιθυμείτε.

rail_nation2

 

Ιστορικές Εποχές

Ο παιχνίδι χωρίζεται στρατηγικά σε 6 διαδοχικές εποχές των σιδηροδρόμων, που εκτείνονται από την εποχή του ατμού, έως την εποχή των ηλεκτρικών μηχανών και των μηχανών diesel. Ωστόσο, όχι μόνο οι μηχανές γίνονται πολύ καλύτερες μετά το πέρασμα από εποχή σε εποχή, αλλά παράλληλα και ο όγκος των φορτίων αυξάνεται σημαντικά. Κάθε εποχή διαρκεί 2 εβδομάδες. Βέβαια, όταν γίνεστε μέλος ενός συνεταιρισμού, μπορείτε να προχωρήσετε πολύ πιο γρήγορα στο παιχνίδι. Παράλληλα θα κερδίσετε πόντους στο πρεστίζ σας και με αυτόν τον τρόπο θα συνεισφέρετε στην προσπάθεια της εταιρείας να ανέλθει όσο το δυνατόν περισσότερο στην κατάκτηση υψηλών θέσεων στον αντίστοιχο  πίνακα.

Επιπλέον, διάσημοι επιστήμονες της ανθρώπινης ιστορίας, οι οποίοι παρέχουν διαφορετικά μπόνους, μπορούν να προσληφθούν στην επιχείρησή σας από εσάς. Τα μέλη παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την παραγωγή ή να προχωρήσουν σε επενδύσεις με μετρητά, ώστε να ελέγχουν εργοστάσια ή να «ξεκλειδώσουν» νέους χαρακτήρες.

rail_nation1

Συνοψίζοντας

Το Rail Nation είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Το λειτουργικό περιβάλλον είναι καλοφτιαγμένο και τα πάντα είναι σε τάξη. Συνολικά το παιχνίδι έχει πολύ όμορφα γραφικά, τα οποία θα σας προσελκύσουν ακόμη κι αν δεν έχετε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για παιχνίδια με θέμα τα τρένα. Η μηχανή προσομοίωσης είναι πολύ καλή, με πλήθος χαρακτηριστικών και λεπτομερειών. Προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο παιχνίδι, γιατί πραγματικά θεωρούμε ότι αξίζει τον κόπο και τον χρόνο.

 

Θετικά στοιχεία του Rail Nation

–        Καλοσχεδιασμένα γραφικά και λειτουργικό περιβάλλον

–        Πολύ λεπτομερής μηχανή προσομοίωσης σιδηροδρόμων

–        Αρκετή λεπτομέρεια και βάθος

 

Αρνητικά στοιχεία του Rail Nation

–        Κάποιες φορές γίνεται αρκετά επαναλαμβανόμενο

–        Απαιτεί αρκετή μικροδιαχείριση και δεν έχει στοιχεία πολεμικής τακτικής και μαχών

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.