Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

OGame

ogame logo

Contents

Antonis Pavlou

Σας αρέσει να ταξιδεύετε στο μέλλον, όπου ο άνθρωπος έχει αποικήσει άλλους πλανήτες, περιπλανιέται στο διάστημα και παίρνει μέρος σε διαγαλαξιακούς πολέμους επέκτασης της αυτοκρατορίας του; Το OGame θα σας μεταφέρει σε αυτή την διαστημική ατμόσφαιρα επιστημονικής φαντασίας και θα γίνετε εσείς ο πρωταγωνιστής σε ιστορίες αντίστοιχες με αυτές των αγαπημένων σας Sci-fi σειρών ή ταινιών.

ogameogame

Το OGame είναι ένα παιχνίδι της GameForge, της εταιρίας που έχει σχεδιάσει διάφορα δημοφιλή παιχνίδια, όπως το Ikariam και είναι και αυτό ένα ΜΜΟ παιχνίδι στρατηγικής και διαχείρισης. Η θεματολόγια του ωστόσο διαφέρει καθώς η πλοκή του παιχνιδιού διαδραματίζεται στο μέλλον, σε μια περίοδο που ο άνθρωπος ξεκίνησε τις αποικίες στο διάστημα και κατάφερε να εδραιώσει την ειρήνη. Αυτή όμως διαταράχτηκε μετά την ανακάλυψη ενός πανίσχυρου νέου στοιχείου με την ονομασία “Xentronium”. Νέοι πόλεμοι ξέσπασαν με αφορμή αυτή την ανακάλυψη για να τερματιστούν με μια νέα, αυτήν της «Ωμέγα-βόμβας» η οποία κατέστρεψε πολλές από τις διαγαλαξιακές αποικίες των ανθρώπων. Το παιχνίδι ξεκινά όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή και να δημιουργήσει πολιτισμό.

ogame    ogame

Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, με τεράστια βάση παικτών που φτάνει τα δύο εκατομμύρια, με εκδόσεις – γλώσσες σε διάφορες χώρες όπου υπάρχουν και διαφορετικά σύμπαντα. Πλέον υπάρχει και ελληνική κοινότητα OGame! Όσοι είστε καινούργιοι σε αυτό το παιχνίδι, δοκιμάστε απευθείας το ελληνικό OGame! Στα θετικά του παιχνιδιού συγκαταλέγονται εκτός από το αχανές σύμπαν και την ποικιλία μονάδων και κτιρίων, το αρκετά καλό tutorial. Από την άλλη, στα αρνητικά, θα βάζαμε το αργού ρυθμού gameplay και τα πολλά προνόμια που απολαμβάνουν οι επί πληρωμή παίχτες σε βάρος των παικτών που παίζουν δωρεάν. Επίσης, αν είστε παλιός παίχτης πολύ πιθανόν να βαρεθείτε σύντομα το σύμπαν (universe) που παίζετε και να θέλετε να μεταφερθείτε σε άλλο που σημαίνει κόπος και χρόνος ξανά από την αρχή.

ogameogame

Πώς παίζεται το OGame

Οι παίχτες ξεκινούν με έναν πλανήτη σε έναν τυχαίο γαλαξία. Ο πρώτος πλανήτης πάντοτε αποτελείται από συγκεκριμένο αριθμό πεδίων, τα οποία καθορίζουν πόσες αναβαθμίσεις σε κτίρια και υποδομές μπορείτε να κάνετε στον συγκεκριμένο πλανήτη. Όλες οι εργασίες, οι έρευνες και οι αποστολές τίθενται σε εφαρμογή από έναν πλανήτη ή φεγγάρι. Η ανάπτυξη έρχεται μέσω της χρήσης πόρων, όπως μέταλλα, κρύσταλλοι, δευτέριο, ενέργεια και αντιύλη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποκτήσετε αυτούς τους πόρους. Ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να ασχοληθείτε με τα ορυχεία.

 

ogameogame

Φυσικά, εκτός από τα ορυχεία, μπορείτε να ασχοληθείτε με το εμπόριο, αλλά και τις επιδρομές. Σε αυτό το παιχνίδι, όπως και σε πολλά realtime παιχνίδια στρατηγικής, θα συναντήσετε πολλά και διαφορετικά είδη παιχνιδιού, που αντικατοπτρίζουν πολλές και διαφορετικές προσωπικότητες παικτών. Γι’ αυτό λοιπόν, να είστε προετοιμασμένοι να σας «κρασάρουν» πολύ! Οι παίχτες βαθμολογούνται ανάλογα με τους πόντους που κερδίζουν από τους πόρους που ξοδεύουν για να επενδύσουν σε εργασίες, έρευνα, αποστολές καθώς και στη δημιουργία στόλου. Αν δεν ξοδεύετε πόρους, δεν παίρνετε πόντους. Ωστόσο, η GameForge κάνει κατά καιρούς αναβαθμίσεις που αλλάζουν τελείως τα δεδομένα του παιχνιδιού, με σκοπό το κέρδος αλλά και την προσέλκυση νέων παιχτών ή το κίνητρο να παραμείνουν οι υπάρχοντες και να μην ερημώσουν τα σύμπαντα. Πολλές φορές βέβαια, αυτό προκαλεί την αντίδραση των παιχτών, οι οποίοι εγκαταλείπουν το παιχνίδι, ειδικότερα αν έχουν πολλές απαιτήσεις, παίζοντας δωρεάν. Όπως και να έχει, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε περισσότερα για ένα από τα πιο δημοφιλή διαγαλαξιακά παιχνίδια στρατηγικής, είναι να κάνετε λογαριασμό και να παίξετε το OGame! Έτσι μόνο θα το μάθετε και θα καταλάβετε αν πραγματικά σας ταιριάζει.

ogameogame

Άλλα χαρακτηριστικά του OGame

Στο παιχνίδι οι μάχες και η δημιουργία στόλου παίζουν σημαντικό ρόλο. Ο τρόπος που θα αξιοποιήσετε το στόλο σας εξαρτάται από εσάς. Μπορείτε είτε να τον χρησιμοποιήσετε για επιδρομές, στόχος των οποίων είναι να πάρετε τους πόρους άλλων παιχτών, είτε για να καταστρέψετε τους στόλους των αντιπάλων και φυσικά για να αμυνθείτε. Καθοριστικής σημασίας στις μάχες είναι οι συμμαχίες!

Ιδιαίτερα πολύτιμη για τη διατήρηση της διαγαλαξιακής σας αυτοκρατορίας είναι η αντιύλη. Τη χρησιμοποιείτε για να προσλάβετε εμπόρους και υπαλλήλους, όπως μηχανικούς, γεωλόγους, τεχνοκράτες και ναυάρχους. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πόρους που μπορείτε είτε να τους αποκτήσετε μέσα από το παιχνίδι είτε με χρήματα, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντιύλη. Μπορείτε να οργανώσετε αποστολές στο διάστημα για να τη βρείτε ή να την αγοράσετε με χρήματα. Το δευτέριο είναι επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο αφού λειτουργεί ως καύσιμο για τα πλοία.

ogameogame

Κριτικές του OGame

Οι κριτικές για το παιχνίδι ποικίλουν. Αν αποφασίσεις να εξερευνήσεις διαφορετικούς γαλαξίες με το διαστημόπλοιό σου, μπορεί να κολλήσεις απίστευτα και να παίζεις ατελείωτες ώρες, μπορεί όμως και να βαρεθείς εύκολα με το στυλ του παιχνιδιού. Αν σου αρέσουν τα γραφικά και το γρήγορο παιχνίδι, το OGame μάλλον δεν είναι για σένα, αφού αυτό το παιχνίδι βασίζεται κυρίως σε κείμενο και όχι σε εικόνες. Όπως και να έχει μια δοκιμή θα σε πείσει! Γι’ αυτό παίξε το OGame, ανακάλυψε νέους πλανήτες και χτίσε τη δική σου διαστημική αυτοκρατορία!

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.