Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Nemexia

nemexia
Antonis Pavlou

To Nemexia είναι ένα browser-based δωρεάν παιχνίδι διαστημικής στρατηγικής από την XS Software. Οι παίχτες αρχίζουν το παιχνίδι διαλέγοντας τον πλανήτη τους και τη φυλή με την οποία θέλουν να τον κυβερνήσουν. Το παιχνίδι τους δίνει τη δυνατότητα να παίξουν με περισσότερα από 15.000 άτομα σε ένα Σύμπαν (Universe), να δώσουν μάχες με άλλους παίχτες ή να κάνουν συμμαχίες προκειμένου να πετύχουν το στόχο του παιχνιδιού: Να κατακτήσουν το σύμπαν!

Οι φυλές ανάμεσα στις οποίες μπορούν να διαλέξουν είναι η Συνομοσπονδία (Confederation), οι Τερτέθοι (Terteths) και οι Νοξ (Nox). Ο κόσμος του nemexia ταλανίζεται εδώ και χρόνια από τον πόλεμο μεταξύ των φυλών. Η κάθε φυλή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η Συνομοσπονδία είναι η ανθρώπινη φυλή, με ισχυρό στόλο και τη δυνατότητα να καταστρέφει πλανήτες κατασκευάζοντας ένα αστέρι μαζικού θανάτου (mega Death Star). Οι Τερτέθοι είναι τα έξυπνα ρομπότ με τα ετοιμοπόλεμα πλοία και τον Αλ, τον πανούργο αρχηγό τους. Κάποτε ήταν σκλάβοι της Συνομοσπονδίας, αλλά λόγω της εξυπνάδας τους κατάφεραν να απελευθερωθούν και να δημιουργήσουν μια ισχυρή φυλή με τη δυνατότητα να καταστρέφει δεκάδες πλοία των Νοξ και της Συνομοσπονδίας. Ένα πλεονέκτημά τους στη μάχη είναι η ειδική τους ομάδα, οι Τιτάνες! Οι Νοξ είναι οι εξωγήινοι, οι οποίοι λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν, έχουν κάνει τις επιδρομές καθημερινή ρουτίνα. Ο στόλος τους βασίζεται στη βιοτεχνολογία και έχει γρήγορα πλοία, είναι όμως σχετικά αδύναμος.

nemexia2

Οι παίχτες αφού επιλέξουν μια από τις τρεις φυλές, πρέπει να αναπτύξουν την οικονομία, τις υποδομές και τη βιομηχανία του πλανήτη τους. Όσο περισσότερο αναπτυγμένος είναι ο πλανήτης τους, τόσο αυξάνονται η οικονομική και στρατιωτική τους δύναμη! Η κάθε φυλή πρέπει να χτίσει διάφορα κτίρια με διαφορετικούς τρόπους, τα οποία θα γίνουν τα κέντρα διαχείρισης του πλανήτη. Η βελτίωση των κτιρίων δίνει στους παίχτες τη δυνατότητα να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες και να κατασκευάσουν υπερσύγχρονα διαστημόπλοια, ανίκητο στόλο και απροσπέλαστο αμυντικό σύστημα.

nemexia3

Ωστόσο, όπως και στα περισσότερα MMO για να γίνετε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού πρέπει να δημιουργήσετε συμμαχίες! Οι συμμαχίες γίνονται με εκατοντάδες άλλους παίχτες ανά τον κόσμο.

Εκτός από την κατασκευή κτιρίων και τη δημιουργία μάχιμου στόλου, πολύ σημαντικό στοιχείο για το παιχνίδι είναι η διαχείριση των πόρων (resource management).  Υπάρχουν 3 βασικοί πόροι (τα μέταλλα, τα ορυκτά, το αέριο) και η Ενέργεια. Η Ενέργεια είναι καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς είναι απαραίτητη για την κατασκευή και συντήρηση των κτιρίων. Την Ενέργεια την παράγουν οι Ήλιοι. Κάθε Ήλιος δημιουργείται με την έναρξη του παιχνιδιού και η διάρκεια ζωής του κυμαίνεται από 255 μέχρι 355 μέρες. Όσο περνούν οι μέρες και «γερνάει» ο Ήλιος τόσο μειώνεται και η Ενέργεια που παράγει. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό οι παίχτες να βρίσκουν τρόπους να ανανεώνουν τη διαθέσιμη Ενέργεια, π.χ. κατεδαφίζοντας κάποιο από τα κτίρια ή ψάχνοντας για την επιλογή Ecology ώστε να μπορέσουν να αναδομήσουν το στρώμα του όζοντος (Ozone layer) το οποίο καταστρέφεται καθημερινά με τη χρήση των κτιρίων.

nemexia-fleet

Εξίσου σημαντικές με την Ενέργεια, είναι και οι μάχες, αφού και αυτές –όπως και η διαχείριση των πόρων- δίνουν πόντους. Μετά από κάθε μάχη οι παίχτες λαμβάνουν αναφορά με την ημερομηνία, την ώρα, τις συντεταγμένες του στόλου που επιτίθεται και αυτού που αμύνεται, αλλά και τα bonus άμυνας και επίθεσης του κάθε παίχτη. Σε κάθε μάχη κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, λόγω της τυχαίας τοποθέτησης των πλοίων.

Οι βαθμοί που κερδίζονται με την κατανάλωση διαθέσιμων πόρων υπολογίζονται ως εξής: Καταναλώνοντας 1000 πόρους (resources) παίρνετε 1 βαθμό. Δεν παίζει ρόλο ποιοι πόροι καταναλώθηκαν.

nemexia-galaxy

Οι βαθμοί που κερδίζονται στη μάχη υπολογίζονται με μια ειδική εξίσωση και τους παίρνει τόσο ο χαμένος όσο και ο νικητής. Δεν δίνονται πόντοι όταν οι παίχτες επιτίθενται σε δικούς τους πλανήτες, ανενεργούς παίχτες ή συμμάχους. Επιπλέον η καταστροφή ηλιακών δορυφόρων (Solar satellites) δεν δίνει βαθμούς.

Ως δύο αρνητικά σημεία του παιχνιδιού θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν το tutorial και το planet view. To tutorial δεν είναι τόσο φιλικό προς το χρήστη στην εξήγηση καινούριων εννοιών, ενώ το planet view θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον.

nemexia-races

Σε γενικές γραμμές, το nemexia είναι ένα προσεγμένο παιχνίδι διαστημικής στρατηγικής, με διασκεδαστική δομή που απεικονίζει τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας όπως τον έχουμε γνωρίσει από διάφορες ταινίες και βιβλία του είδους και μεταφέρει τους παίχτες σε μια άλλη διάσταση, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία μάχης και στρατηγικής.

Η premium έκδοση παρέχει περιληπτικά τα παρακάτω προνόμια, βελτιώνοντας σημαντικά τη στρατηγική που θα επιλέξετε να ακολουθήσετε:

  • Complex search, με την οποία μπορείτε να βρείτε τα θύματά σας δίνοντας συντεταγμένες
  • Τα νέα του παιχνιδιού είναι διαθέσιμα για 72 ώρες αντί για 24 και έχετε πρόσβαση σε όλα, όχι μόνο στο πιο πρόσφατο κάθε ενότητας.
  • Μπορείτε να δείτε πότε ένας χρήστης ήταν online για τελευταία φορά
  • Όταν σας επιτεθούν λαμβάνετε ειδοποίηση σε κάθε σελίδα
  • Με το μενού “player overview” έχετε πληροφορίες για όλους τους πλανήτες σας
  • Λαμβάνετε αναφορές μάχης και αναλύσεις κάθε γύρου
  • Μπορείτε να δείτε όλους τους πλανήτες κάθε παίχτη

Δοκιμάστε το Nemexia τώρα!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.