Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

My Lands

My Lands game
Antonis Pavlou

Το My Lands, ένα ακόμα online παιχνίδι στρατηγικής που ΔΕΝ είναι σαν όλα τα άλλα, σας προσκαλεί σε έναν κόσμο όπου ανθρώπινα όντα ζουν μαζί με μαγικά πλάσματα διαφόρων φυλών. Όλα άρχισαν όταν ανακαλύφθηκε μια άγνωστη πηγή δύναμης: Τα Μαύρα Μαργαριτάρια. Τα Σκοτεινά και Φωτεινά πλάσματα που μέχρι τότε ζούσαν ειρηνικά άρχισαν να πολεμούν μεταξύ τους για τον έλεγχο της παραγωγής των μαργαριταριών, με αποτέλεσμα η Μεγάλη Αυτοκρατορία να καταρρεύσει και να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος.

Μέχρι εδώ όλα σας φαίνονται γνωστά και χαρακτηριστικά των online παιχνιδιών στρατηγικής. Αυτό που κάνει το My lands να διαφέρει είναι η πηγή του κακού, δηλαδή τα Μαύρα Μαργαριτάρια!

mylands3

Το μόνο που χρειάζεστε για να γίνει αυτό, είναι ένας λογαριασμός σε κάποιον από τους τρόπους πληρωμής μέσω ίντερνετ (π.χ paypal) και να καταβάλλετε συνδρομή στο παιχνίδι.

Αν είστε αρκετά δυνατοί για να συμμετέχετε στο παιχνίδι, κάντε το τώρα! Το παιχνίδι διψά για έξυπνους και ικανούς κυβερνήτες.

mylands2

Μετά την εγγραφή σας στο παιχνίδι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαλέξετε σε ποια φυλή θα ανήκει ο χαρακτήρας σας. Οι κάτοικοι της πόλης σας, σας επέλεξαν για κυβερνήτη τους και ασπάζονται την απόλυτη κυριαρχία σας. Υπάρχουν τέσσερις φυλές στο παιχνίδι: τα Φωτεινά Ξωτικά, τα Σκοτεινά Ξωτικά, οι Ιππότες και οι Δαίμονες. Η επιλογή της φυλής δεν καθορίζει μόνο τις ικανότητες και δεξιότητες που θα έχει ο χαρακτήρας σας, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης και την εμφάνιση της πόλης σας.

mylands6

Ως εκπρόσωποι μιας εκ των φυλών είστε υπεύθυνοι για την ενδυνάμωση της πόλης, τη συλλογή πόρων και τις επιθέσεις σε αντίπαλα χωριά και εγκαταστάσεις. Με προσεκτική στρατηγική, οι κτήσεις σας θα γίνουν πλουσιότερες και ασφαλέστερες. Κάθε φυλή έχει οκτώ τύπους στρατιωτικών δυνάμεων. Χωρίζονται σε αχθοφόρους, πολεμιστές, ιππείς, ιπτάμενους, σκοπευτές, θεραπευτές, μισθοφόρους και μάγους. Οι δυνάμεις έχουν επίσης διαφορετικές  ιδιότητες από φυλή σε φυλή. Για κάθε τύπο δύναμης, πρέπει να μάθετε μια ξεχωριστή στρατιωτική επιστήμη. Στη συνέχεια, μπορείτε να χτίσετε στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπου θα εκπαιδεύεται ο στρατός σας.

Όταν θεωρήσετε ότι το επίπεδο προστασίας σας είναι αρκετά υψηλό, μπορείτε να ανοίξετε οι ίδιοι τις Πύλες από τα τείχη της πόλης σας. Με αυτόν τον τρόπο οι δυνατότητες σας διευρύνονται και κατεπέκταση το παιχνίδι γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον, αλλά συγχρόνως και πολύ πιο επικίνδυνο. Κατά τη διάρκεια των εξερευνητικών σας ταξιδιών θα συναντήσετε πολύ επικίνδυνα μέρη, όπως τα Ερείπια στα οποία κατοικούν ορδές απαίσιων Τεράτων. Αυτά τα αιμοδιψή πλάσματα επιτίθενται περιοδικά σε παίχτες, οπότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Αν όμως κερδίσετε κάποιο Τέρας, τότε μπορείτε να του πάρετε ένα πολύτιμο Μαύρο Μαργαριτάρι! Τα μαργαριτάρια μπορείτε επίσης να τα βρείτε στις Αλμυρές Λίμνες. Προϋπόθεση βέβαια είναι να έχετε αποκτήσει μια τέτοια λίμνη. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αποκτήσετε σε δημοπρασίες ή στην Αγορά με αντάλλαγμα χρυσό. Για να το κάνετε βέβαια αυτό, πρέπει πρώτα να έχετε επιτύχει την ευημερία της πόλης σας.

mylands1

Για να διασφαλίσετε την ανάπτυξη της πόλης, καλό θα ήταν να αρχίσετε να μελετάτε, να εξάγεται χρήσιμους πόρους, να παρέχετε στέγαση στους πολίτες σας και να οργανώνετε το εμπόριο. Μάθετε επιστήμες ώστε να μπορέσετε να κατασκευάσετε καινούρια κτίρια για την εξαγωγή πόρων ή την εκπαίδευση του στρατού σας. Κάντε συναλλαγές με άλλους παίχτες και αγοράστε πράγματα στην Αγορά (Market) του παιχνιδιού. Επιθεωρήστε την εξερεύνηση των Εξωτερικών κτήσεων ( εκσκαφές, μεταλλεία  χρυσού, ορυχεία, αλμυρές λίμνες κτλ) καθώς και τα ερείπια. Οι κτήσεις σας είναι περικυκλωμένες από ψηλά, απροσπέλαστα τείχη και μέχρι να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους του έξω κόσμου, δεν απειλείστε. Μην ξεχνάτε όμως ότι για να φέρετε την πολυπόθητη ευημερία στην πόλη πρέπει να βγείτε έξω, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να επιτεθείτε στους γείτονές σας, όμως το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και αυτοί. Μπορείτε βέβαια να επανακτήσετε τις εξωτερικές κτήσεις σας από τους άλλους παίχτες και να ξεπεράσετε τα τέρατα, αυξάνοντας τους πόρους σας και τα Μαύρα Μαργαριτάρια σας.

mylands5

Με την ανάπτυξη της πόλης σας μπορείτε να ενισχύσετε την περιοχή έξω από τα τείχη σας με τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και να χτίσετε νέες πόλεις στις αχανείς εκτάσεις του Βασιλείου. Ιδιαίτερη προσοχή, ωστόσο, χρειάζεται όταν επιτίθεστε σε μια άλλη πόλη. Πριν στείλετε πολεμική αποστολή σε άλλη πόλη πρέπει να ελέγχετε αν υπάρχει μια μικρή ασπίδα δεξιά από αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι ο παίχτης αυτής της πόλης έχει την «Υπεράσπιση των Αρχαίων», δηλαδή τον στρατό των Τεράτων που υπερασπίζεται τους αρχάριους του παιχνιδιού. Καλό θα είναι να αποφεύγετε την επίθεση σε τέτοιες πόλεις.

Μπορείτε επίσης να κατασκοπεύσετε άλλους παίχτες αλλά και να προστατευτείτε από την κατασκοπεία, να καταστρέψετε εχθρικά κτίρια και να επισκευάσετε τα δικά σας, να συμμαχήσετε με άλλους παίχτες συμμετέχοντας στα Σωματεία ώστε να αντιμετωπίσετε τον εχθρό και να δώσετε προαιρετικά άδεια σους συμμάχους σας να έχουν πρόσβαση στις κτήσεις σας και τις αποστολές σας.

mylands4

Υπάρχουν τρία είδη αποστολών στο My Lands. Οι πολεμικές αποστολές, οι μη πολεμικές αποστολές και οι αποστολές με ήρωα. Στις πολεμικές αποστολές βασικός στόχος είναι η απόκτηση πόρων από άλλους παίχτες, η αιχμαλώτιση σκλάβων, η καταστροφή κτιρίων ή η εισβολή σε ξένες κτήσεις. Στις μη πολεμικές αποστολές, ο βασικός στόχος είναι η εξερεύνηση του Βασιλείου, η ίδρυση αποικιών, η κατασκοπεία ή η παρακολούθηση, η μεταφορά των πόρων ή η μετακίνηση του στρατού μεταξύ των κτίσεων.

Το My Lands συνδυάζει τα βασικά χαρακτηριστικά των online παιχνιδιών στρατηγικής με δικά του ξεχωριστά στοιχεία και μετατρέπεται σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, βραβευμένο από το confOG ως το καλύτερο browser game για το 2010 και 2011. Από το 2011 οι server του My Lands είναι διαθέσιμοι και σε άλλες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.