Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Miramagia

Contents

Antonis Pavlou

Το MiraMagia είναι ένα browser game, το οποίο υπάρχει διαθέσιμο και μέσω του Facebook. Αναπτύχθηκε από την Travian Games, η οποία κυκλοφόρησε το 2011 το ομώνυμο και πολύ επιτυχημένο πλέον παιχνίδι στην αγορά. Η ιστορία του MiraMagia διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό, μαγικό κόσμο, γεμάτο με ξόρκια, αγροτικές εργασίες και χωρικούς, αλλά και πανίσχυρους, τρομακτικούς δράκους!

 Τα βασικά χαρακτηριστικά του Miramagia

Όταν ξεκινάτε το παιχνίδι, έχετε το ρόλο ενός νέου που αναζητά την περιπέτεια σε ένα μικρό χωριό, μαζί με άλλους τυχοδιώκτες. Εδώ έχετε τη δυνατότητα να παίξετε μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες, προκειμένου να βελτιώσετε τόσο ατομικά τον χαρακτήρα σας, όσο και γενικότερα όλο το χωριό. Αυτό, απ’ ότι φαίνεται, είναι το ισχυρό «όπλο» του MiraMagia. Έτσι καθώς εξελίσσετε τα επίπεδα και τις ικανότητες του χαρακτήρα σας, μπορείτε παράλληλα να συνεργαστείτε σαν ομάδα με άλλους χωρικούς, ώστε με συλλογική προσπάθεια να αναπτυχθεί το χωριό για το καλό όλων (κάτι που κυρίως γίνεται με το πότισμα του δέντρου του χωριού, που αποτελεί άλλωστε και το σύμβολο του μέρους), καθώς επίσης και να αναμετρηθείτε σε διαγωνισμούς ενάντια σε άλλους συγχωριανούς σας. Εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες του χωριού, οφείλεται να μαζέψετε πρώτες ύλες ώστε να λάβετε μέρος στον κάθε διαγωνισμό. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, εάν τελικά το δικό σας χωρίο νικήσει ενάντια σε άλλα χωριά, τότε εσείς και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοί του κερδίζετε μεγάλα ποσά νομισμάτων, ενώ το χωριό αποκτά μια σημεία ως διακριτικό της νίκης του.

miramagia2

Συνολικά το παιχνίδι επιτρέπει τη συμμετοχή έως και επτά παικτών σε κάθε χωριό. Εάν όμως ξεκινήσετε το παιχνίδι και τοποθετηθείτε κάπου χωρίς άλλους ενεργούς παίκτες, σας δίνεται η δυνατότητα να μετακινηθείτε σε ένα άλλο, πιο ενεργό χωριό. Οι ενεργοί παίκτες μπορούν να αναζητηθούν και να βρεθούν γρήγορα μεταξύ τους με το σύστημα γραπτής συνομιλίας που διαθέτει το παιχνίδι, αλλά ακόμη και χωρίς αυτή τη λειτουργία, το παιχνίδι αναγνωρίζει αυτόματα τους αδρανείς παίκτες και φροντίζει να τους απομακρύνει σε διαφορετικά χωριά, ανοίγοντας έτσι νέες θέσεις για ενεργούς παίκτες στο χωριό σας.

 

Εξέλιξη χαρακτήρα στο Miramagia

Η εξέλιξη του χαρακτήρα σας σταδιακά μέσα στο παιχνίδι εμφανίζει πολλά πλεονεκτήματα. Καθώς ανεβαίνετε επίπεδα με την εμπειρία σας, έχετε πλέον στη διάθεσή σας περισσότερα αντικείμενα, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε στο κατάστημα μάγων που υπάρχει στην πόλη. Νέα ξόρκια και φυτείες προς καλλιέργεια αρχίζουν να γίνονται διαθέσιμα σε λίγο υψηλότερα επίπεδα, αν και πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι η εξέλιξη του παιχνιδιού είναι αρκετά αργή σε ρυθμό. Να περιμένετε λοιπόν να καλλιεργήσετε πολλά τριαντάφυλλα και καρότα στα πρώτα δέκα επίπεδα του MiraMagia.

Το παιχνίδι διαθέτει πολλά επιτεύγματα, τα οποία καλείστε να ολοκληρώσετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πολλά από τα οποία απαιτούν συγκεκριμένο χρόνο για την εκπλήρωσή τους. Το γεγονός αυτό προσθέτει αναμφίβολα βάθος στο παιχνίδι, δίνοντας στον παίκτη πολλούς στόχους. Οι ολοκληρωμένοι στόχοι εμφανίζονται στο προφίλ σας, το οποίο μπορούν να δουν εκτός από εσάς οι πάντες.

 

miramagia4

Κοινωνικά Στοιχεία στο Miramagia

Εκτός των άλλων του στοιχείων, το MiraMagia διαθέτει μια Αγορά, η οποία λειτουργεί ουσιαστικά ως δημοπρατήριο, στο οποίο οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν και να πωλούν μεταξύ τους. Ελπίζουμε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό να υποστηριχθεί περισσότερο από τους δημιουργούς του παιχνιδιού στη συνέχεια, καθώς προς το παρόν στην αγορά μπορεί να γίνει πώληση και αγορά μόνο φυτειών από παίκτη σε παίκτη. Στη συνέχεια, θα ήταν ενδεχομένως πολύ ωραίο να δούμε εκεί αντικείμενα που έχουν φτιάξει οι παίκτες και τα οποία πωλούν σε άλλους παίκτες.

Η λειτουργία γραπτή συνομιλίας είναι αρκετά καλοφτιαγμένη, ενώ γενικότερα στο παιχνίδι υπάρχουν πολλοί ενεργοί και ομιλητικοί παίκτες, με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνείτε ανά πάσα στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο. Υπάρχουν για την ακρίβεια πολλά κανάλια, που αφορούν αποκλειστικά το χωριό, ή μόνο προσωπική επικοινωνία, καθώς και ένα γενικό κανάλι που λειτουργεί σε όλο το παιχνίδι, όπου κι αν βρίσκεστε εσείς και οι συνομιλητές σας.

Μέσα στις δυνατότητες που σας παρέχει το παιχνίδι είναι επίσης και οι επισκέψεις στα χωριά άλλων παικτών, ωστόσο στην περίπτωση αυτή δεν έχετε πολλά πράγματα να κάνετε εκεί, πέρα από καμιά φάρσα σε ανυποψίαστους χαρακτήρες. Αυτές οι φάρσες είναι για την ακρίβεια κάποια οπτικά εφέ που διαρκούν για 8 ώρες, αλλά κοστίζουν mana προκειμένου να τις χρησιμοποιήσετε.

miramagia5

Αποστολές

Στο MiraMagia σαν δίνεται η επιλογή διαφορικών ειδών αποστολών. Οι πρώτες έχουν τη μορφή βοηθημάτων, που σας δίνει ένα Τζίνι. Το Τζίνι σας μαθαίνει τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, σας δίνει ιδέες και συμβουλές και μένει στο πλευρό σας για αρκετό χρονικό διάστημα. Οι αποστολές σας δίνουν την ελευθερία να κάνετε σχεδόν ότι επιθυμείτε. Για παράδειγμα, σε κάποιο σημείο το Τζίνι σας λέει να επισκεφθείτε την πόλη και να αγοράσετε ένα διακοσμητικό αντικείμενο της επιλογής σας.  Αυτό μπορεί μάλλον να θεωρηθεί ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τα browser games, καθώς σχεδόν όλα ακολουθούν μια γραμμική πορεία και σας λένε να αγοράσετε συγκεκριμένα πράγματα, από το να σας παρέχουν επιλογές, κάτι το οποίο φυσικά δίνει μεγαλύτερη ελευθερία και δημιουργικότητα.

Επιπλέον, υπάρχουν μικρότερες αποστολές στο παιχνίδι, στις οποίες χαρακτήρες ελεγχόμενοι από τον υπολογιστή σας ζητούν να τους πουλήσετε συγκεκριμένο αριθμό πραγμάτων, προσφέροντας υψηλές χρηματικές ανταμοιβές. Ωστόσο οι αποστολές αυτές εμφανίζονται μόνο κάθε 5 ώρες.

miramagia6

Είδη χαρακτήρων και Κτίρια

Το MiraMagia διαθέτει τέσσερα διαφορετικά είδη χαρακτήρων για να επιλέξετε, όμως η μόνη διαφορά στο παιχνίδι είναι αισθητική και μόνο. Οι επιλογές αυτές είναι: Mage, Shaman, Druid και Sorcerer. Καθεμία αφορά διαφορετικό χαρακτήρα, εμφάνιση και στυλ σπιτιού. Φυσικά έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε το είδος του χαρακτήρα σας οποιαδήποτε στιγμή, πληρώνοντας με ρουμπίνια, που αποτελούν τη μορφή του χρήματος στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τα οποία αγοράζονται έναντι κανονικών χρημάτων από τους παίκτες, αν το επιθυμούν.

Μαγικοί κύκλοι σας προσφέρουν mana κάθε ώρα, το οποίο αυξάνετε καθώς εξελίσσεται ο χαρακτήρας σας. Αυτό το mana μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προκειμένου να κάνετε ξόρκια, με τα οποία για παράδειγμα μπορείτε να επισπεύσετε την παραγωγή στα χωράφια σας ή απλά να κάνετε κάποια φάρσα.

Το εργαστήριο είναι ένα κτήριο μέσα στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε αντικείμενα που σας δίνουν μικρά μπόνους στη διαδικασία αναπλήρωσης του mana. Ο Δράκος αποτελεί το κατοικίδιό σας, παρότι προς το παρόν δεν μπορείτε ακόμη να αλλάξετε την εμφάνισή του, ούτε να τον βγάλετε από την φωλιά του. Μπορείτε βέβαια να τον ταΐζετε ώστε να ανεβαίνει και αυτός επίπεδα,  κάτι που εσάς σας επιτρέπει να απομακρύνετε στη συνέχεια εμπόδια και βράχους, ώστε να έχετε περισσότερο έδαφος στη διάθεσή σας για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών. Τέλος η αποθήκη είναι το μέρος όπου γίνεται η συλλογή όλων των πρώτων υλών. Και στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να βελτιώσετε το επίπεδο του κτιρίου, ώστε αυτό να σας παρέχει περισσότερο χώρο για τα πράγματά σας.

miramagia3

Συνοψίζοντας

Το παιχνίδι προσφέρει αρκετά πράγματα να κάνετε σε ένα ενεργό χωριό και το «κοινωνικό» χαρακτηριστικό, αποτελεί του βασικό ατού του. Ωστόσο υπάρχει εμφανής έλλειψη διακοσμητικών στοιχείων που να κάνουν τους παίκτες να ξεχωρίσουν και όχι πολλά πράγματα πέρα από την καλλιέργεια των χωραφιών. Εάν οι δημιουργοί του παιχνιδιού το υποστηρίξουν να αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών το MiraMagia έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα καλό παιχνίδι στρατηγικής/καλλιέργειας με ‘έντονα διαδραστικά στοιχεία ανάμεσα στους παίκτες.

 

Θετικά στοιχεία του Miramagia

  • Εύκολο και χαριτωμένο παιχνίδι για να περάσετε την ώρα σας
  • Πολλές επιλογές επικοινωνίας και συλλογικού παιχνιδιού με άλλους παίκτες
  • Φαίνεται ότι θα υποστηριχθεί από τους δημιουργούς και συνεπώς θα αναβαθμίζεται κάθε λίγο

 

Αρνητικά στοιχεία του Miramagia

  • Όλοι οι χαρακτήρες πάνω-κάτω μοιάζουν και δεν έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία
  • Προς το παρόν είναι λίγο βαρετό, καθώς σχεδόν αποκλειστικά καλλιεργείτε το χωράφι σας
  • Δεν περιέχει ουσιαστικά στοιχεία στρατηγικής, αλλά περισσότερο διαχείρισης

2 Comments

  1. Παιδιά πώς μπορώ να παίξω να γραφτω στο παιχνίδι?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.