Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Kingdoms of Camelot

kingdoms of camelot logo

Contents

Antonis Pavlou

Θέλεις να γίνεις ιππότης στην αυλή του Βασιλιά Αρθούρου, χτίζοντας την αυτοκρατορία σου με την άδεια του βασιλιά και τη μαγική βοήθεια του Μέρλιν; Παίξε το Kingdoms of Camelot και γίνε ο δυνατότερος ιππότης του Μεσαίωνα!

Το Kingdoms of Camelot είναι ένα real-time παιχνίδι πολεμικής στρατηγικής που παίζεται συνεργατικά με παίχτες από όλο τον κόσμο. Ως ιππότες του Camelot, πρέπει να χτίσετε ένα ισχυρό βασίλειο που θα προστατεύει τον ευγενή βασιλιά σας και τον άμαχο πληθυσμό από τις σκοτεινές δυνάμεις του Μεσαίωνα. Το παιχνίδι βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας του βασιλείου από την αρχή και στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επέκτασή του. Η καλοσύνη του Αρθούρου και η εξυπνάδα του Μέρλιν πρέπει να διαδοθούν ώστε να διώξετε τη θλίψη και τη μιζέρια των φτωχών ανθρώπων που μαστίζονται από τις επιδρομές και τις κακουχίες.

kingdoms-of-camelot-1

Για να γίνει αυτό όμως πρέπει και εσείς να πολεμήσετε και να διεκδικήσετε περιοχές. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε προσεχτική στρατηγική. Δημιουργήστε ολόκληρες στρατιές και καταλάβετε οτιδήποτε μπει στο δρόμο σας! Αυτό κάποιες φορές συμπεριλαμβάνει και άλλους χρήστες. Οι συμμαχίες στο παιχνίδι παίζουν καθοριστικό ρόλο!

kingdoms-of-camelot-2

Ξεκινάτε το παιχνίδι με μια μικρή μερίδα γης από όπου πρέπει να ελέγχετε τη διαχείριση των εφοδίων σας. Όλα είναι μια αλυσίδα και η ευημερία στις πόλεις σας εξαρτάται από τις διαχειριστικές σας ικανότητες. Τα εφόδια χρειάζονται για να χτίζετε υποδομές, για να χτιστούν οι υποδομές είναι απαραίτητοι οι κάτοικοι, δηλαδή ο πληθυσμός στις πόλεις σας. Ο πληθυσμός, προκειμένου να παράγει και να φέρει ανάπτυξη στην πόλη, αλλά και να μπορεί να είναι μάχιμος και αξιοποιήσιμος στον πόλεμο, πρέπει να είναι επαρκής, υγιής και ικανοποιημένος από την ποιότητα της ζωής του. Είναι λοιπόν απαραίτητο να υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά και ρυθμίσεις για την εξισορρόπηση της βαριάς φορολογίας. Η φορολογία αυτή προκύπτει από την ανάγκη για χρυσό, ο οποίος κερδίζεται από τους φόρους. Φυσικά, όταν οι φόροι είναι αβάσταχτοι, ο πληθυσμός είναι δυσαρεστημένος. Για να συνεχίσουν όλα να κυλούν αρμονικά στις πόλεις σας, πρέπει να διατηρήσετε την τάξη αγοράζοντας διάφορα από τα αντικείμενα που σας παρέχει το παιχνίδι.

kingdoms-of-camelot-3

Για τους καινούργιους παίχτες, το παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί εχθρικό σε κάποιες περιπτώσεις, αφού είναι πολλοί οι έμπειροι παίχτες του παιχνιδιού και οι αρχάριοι αποτελούν εύκολη λεία!  Παρόλο που το παιχνίδι ξεναγεί τους νέους παίχτες βήμα-βήμα στους μηχανισμούς λειτουργίας του και τους δίνει μια περίοδο προσαρμογής εφτά ημερών, αυτό δεν είναι πάντα αρκετό. Θυμηθείτε πως το κλειδί εδώ είναι οι συμμαχίες! Συνάψετε συμμαχίες και θα βγείτε αλώβητοι από την αδυσώπητη οργή των υπόλοιπων ιπποτών.

kingdoms-of-camelot-4

Αρχικά όλοι οι παίχτες έχουν τον ίδιο τίτλο ευγενείας. Είναι δηλαδή Λόρδοι. Ο τίτλος είναι συνώνυμος με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού όλοι βρίσκονται στο επίπεδο 1. Για να ανέβετε επίπεδο και να σας απονεμηθεί τιμητικότερος τίτλος πρέπει να έχετε Δύναμη (Might). Την αποκτάτε χτίζοντας κτίρια και ενισχύοντας τις στρατιωτικές δυνάμεις σας (Troops).

kingdoms-of-camelot-5

Στόχος του παιχνιδιού είναι να χτίσετε όσο περισσότερες υποδομές μπορείτε, από εξοχικά μέχρι αποθήκες, να συγκεντρώσετε εφόδια από τοπικές φάρμες, να αναβαθμίσετε, να επεκτείνετε και να αναζητήσετε νέες τεχνολογίες ώστε να χτίσετε ένα ανίκητο Βασίλειο! Είναι σημαντικό να γίνουν όλα αυτά αν θέλετε να προχωρήσετε στο πεδίο της μάχης. Για να είστε έτοιμος για τη μάχη πρέπει πρώτα να έχετε δημιουργήσει μια σταθερή και αυτάρκη οικονομία. Αφού γίνει αυτό, ενισχύστε το στρατό σας και πολεμήστε με άλλους παίχτες, κατακτήστε τα στρατόπεδα των βαρβάρων (Barbarian camps) και τις περιοχές (wilderness) που βελτιώνουν τα αποθέματα των εφοδίων ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε! Αυξήστε τη δύναμή σας και ανεβείτε σε επίπεδο και τίτλο! Προσοχή όμως! Η δύναμή σας μειώνεται κάθε φορά που χάνετε στρατεύματα και μάχες.

Εφόσον φτάσετε στο έβδομο επίπεδο μπορείτε να χτίσετε τη δεύτερη πόλη σας. (Χρειάζεται επίσης να προσκαλέσετε και 10 φίλους στο παιχνίδι). Το χτίσιμο και άλλων πόλεων είναι στρατηγικής σημασίας, αφού οι παίχτες με περισσότερες πόλεις έχουν περισσότερα προνόμια. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη πόλη ως κέντρο παραγωγής εφοδίων ή ως μονάδα εκπαίδευσης των στρατευμάτων. Έχετε τη δυνατότητα να χτίσετε μέχρι εφτά πόλεις, για κάθε μια όμως απαιτούνται διαφορετικές προϋποθέσεις.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για το χτίσιμο της δεύτερης πόλης:

Όταν διαλέγετε το σημείο που θα χτίσετε την πόλη σας, υπολογίστε την απόσταση μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης πόλης, καθώς είναι σημαντικό για την άμυνα αλλά και τη μεταφορά των εφοδίων.

Υπολογίστε επίσης την απόσταση από τις πόλεις των συμμάχων, αλλά και από τις εχθρικές πόλεις.

Τοποθετείστε τη δεύτερη πόλη με κάποια απόσταση από την πρώτη. Έτσι σε περίπτωση πολέμου, ο εχθρός δεν μπορεί να δει και τις δυο αμέσως.

kingdoms-of-camelot-6

Στρατηγική άμυνας στο Kingdoms of Camelot:

Παρόλο που όλοι μπορούν να επιτεθούν σε όλους, ακόμα και παλιοί παίχτες σε καινούριους, χωρίς να τους προστατεύει το παιχνίδι, μη φοβάστε! Η αμυντική στρατηγική είναι το κλειδί για την ασφάλειά σας!

Πρώτα απ΄όλα, κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει την πόλη σας. Ό,τι χτίζετε είναι ασφαλές! Ωστόσο, οι εχθροί μπορούν να σας κλέψουν εφόδια. Δεν μπορούν όμως να το κάνουν κατά τη μεταφορά τους. Οπότε αν έχετε δύο πόλεις, μεταφέρετέ τα! Όπως είπαμε και παραπάνω, η τοποθέτηση των πόλεων είναι στρατηγικής σημασίας!

kingdoms-of-camelot-7

Η Αυλή σας:

Ως Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης, έχετε Αυλή (Court)! Η Αυλή, είναι ουσιαστικά το προφίλ σας. Οι υπόλοιποι παίχτες μπορούν να δουν το όνομα του Λόρδου (ή της Λαίδης) σας, τη δύναμή σας, πόσες πόλεις έχετε αλλά και σε ποια συμμαχία ανήκετε. Όταν επισκέπτεστε την Αυλή κάποιου φίλου ή συμμάχου, σας επιτρέπονται κάποιες κινήσεις οι οποίες ανταμείβονται με μπόνους.

 

Το Kingdoms of Camelot είναι ένα παιχνίδι που ξεκίνησε έχοντας ως πλατφόρμα το Facebook, αλλά στην πορεία η κατασκευάστρια εταιρεία – Kabam – το διέθεσε τόσο μέσω του Google+ όσο και από ανεξάρτητο site. Σχετικά πιο πρόσφατα κυκλοφόρησε και εφαρμογή για iOS και κινητά με τον τίτλο Kingdoms of Camelot: Battle of the North.

 

Θετικά του Kingdoms of Camelot:

  • Πολλά quest
  • Χτίσιμο περισσότερων πόλεων
  • Chat για παγκόσμιες και ιδιωτικές συμμαχίες

 

Αρνητικά του Kingdoms of Camelot:

  • Σχετικά αργός ρυθμός παιχνιδιού
  • Για να ξεκλειδώσετε κάποια αντικείμενα που θα σας ανεβάσουν επίπεδο απαιτείται η αγορά ακριβών gems

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.