Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Grand Voyage

Antonis Pavlou

Η Game 321 είναι γνωστή για την εμπειρία της στα free-to-playRPG, τα περισσότερα από τα οποία είναι εμπνευσμένα από την ιαπωνική τεχνοτροπία των κόμικς, με έμφαση στις δυνατές μάχες. Το GrandVoyage, είναι από τα πιο πρόσφατα παιχνίδια της Game 321, γι’ αυτό και το άρθρο μας είναι από τα λίγα που θα βρείτε στο διαδίκτυο, αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι. Η διαφορά του GrandVoyage από τα υπόλοιπα RPGτης ίδιας εταιρίας είναι ότι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων παιχνιδιών αυτής της κατηγορίας, δίνει όμως έμφαση στο εμπόριο αγαθών και όχι στη μάχη.

Εξακολουθεί να είναι ένα MMORPG, αυτή τη φορά όμως οι παίχτες βάζουν πλώρη για τις θάλασσες, την εποχή του 16ου αιώνα στην Ευρώπη

Το Grand Voyage περιλαμβάνει ένα μείγμα διαφορετικών ειδών παιχνιδιού. Πρόκειται σίγουρα για έναν οικονομικό προσομοιωτή ο οποίος επιχειρεί να αποδώσει την ιστορική ορθότητα, ωστόσο βασίζεται αδιαμφισβήτητα στο σύστημα των RPGπαιχνιδιών που η Game321 έχει τόση εμπειρία. Αυτός ο συνδυασμός δεν μπορεί παρά να είναι ένα πείραμα με πολλές προοπτικές, αφού το παιχνίδι προσφέρει τη γνωστή απόλαυση των RPGμαζί με πολλά καινούργια τρικ!

.131028051751sivgs_1 131028052016afzt4_1

Το παιχνίδι παίζεται ως εξής: Επιλέγετε το φύλο του καπετάνιου σας και ποιοι θέλετε να είναι οι σύμμαχοί σας, οι Πειρατές της Βόρειας Ευρώπης ή οι Έμποροι της Δυτικής Ευρώπης; Από αυτό το σημείο όλοι ξεκινούν με τον ίδιο τρόπο, με μια μικρή βάρκα, η οποία έχει χώρο μόνο για πολύ περιορισμένο εμπόρευμα. Ο χάρτης του κόσμου του Grand Voyage αποτελείται από δεκάδες πόλεις κατά μήκος των ακτών της Ευρώπης και της βορείου Αφρικής. Οι πόλεις είναι χωρισμένες στις συμμαχίες της βόρειας Ευρώπης και της δυτικής Ευρώπης, όπως αναφέραμε προηγουμένως. Κάθε πόλη παράγει και πουλά τα δικά της αγαθά, ενώ είναι δική σας δουλειά να αγοράσετε το στοκ και να το πουλήσετε σε άλλα λιμάνια. Είτε ακολουθείτε το βασικό quest είτε ακολουθείτε τη δική σας πορεία και στρατηγική, το πραγματικό κέρδος βρίσκεται στη μεταφορά αγαθών από το βορρά στη δύση και αντίστροφα.

13102805213883osj_1  131028051718iwywd_1.

Στην αρχή του παιχνιδιού θα εμπορεύεστε πολύ χαλκό από τη Βρετανία στο Μπορντώ και πολλά γαλλικά σταφύλια στο Λονδίνο. Οι πόλεις είναι καταπληκτικά σχεδιασμένες και η αρχιτεκτονική είναι σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις τάσεις της εποχής. Οι θάλασσες είναι γεμάτες με παίχτες! Όπου κι αν πάτε θα δείτε όλων των ειδών τα πλοία  και τους καπετάνιους τους να κάνουν εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές. Όσο μεγαλώνει η επιχείρησή σας θα μπορείτε να αγοράσετε καινούργια πλοία. Κάποιες φορές απλώς θα διευρύνετε το στόλο σας ενώ άλλες θα αντικαθιστάτε τη ναυαρχίδα σας με μεγαλύτερο και καλύτερο μοντέλο. Υπάρχουν πολλά πλοία να ξεκλειδώσετε και πολλοί τρόποι να προσαρμόσετε το στόλο σας στα μέτρα σας. Κάποιοι παίχτες επιλέγουν τεράστια πολεμικά πλοία άλλοι γυρνούν τον κόσμο με πολλά μικρά ιστιοφόρα στη σειρά. Γενικότερα, πρέπει να είστε προσεκτικοί στις επιχειρηματικές κινήσεις που κάνετε και στα πλοία που επιλέγετε, καθώς και να κάνετε οικονομία στο ασήμι αφού έτσι μπορείτε να ξεκλειδώσετε καινούργια αγαθά σε κάθε λιμάνι.

131028052233bhk82_1  13102805151847bfg_1

Παρά τις διαφορές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, το GrandVoyage παραμένει ένα MMORPG που παίζεται δωρεάν στον browser σας. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι «κουβαλά» και όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας παιχνιδιών. Οι ναυμαχίες είναι αυτοματοποιημένες όπως και η μεταφορά στην τοποθεσία του επόμενου quest. Επίσης, έχετε όλα τα γνωστά καλούδια των free-to-playπαιχνιδιών όταν πραγματοποιείτε είσοδο καθημερινά, premiumνόμισμα,  VIP επιλογή, καθημερινά παγκόσμια event και πολλά άλλα. Τις περισσότερες φορές βέβαια όλα αυτά τα συστήματα των RPG περιορίζουν το ρόλο των παιχτών σε αυτόν του απλού μάνατζερ. Επιπλέον, χωρίς στρατηγική στη μάχη χάνετε πολλή από τη διασκέδαση που προσφέρουν τα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας. Ωστόσο, συγκεκριμένα στο GrandVoyageο ρόλος του μάνατζερ ταιριάζει γάντι σε έναν καπετάνιο! Τι πιο φυσιολογικό ένας καπετάνιος να παίρνει αποφάσεις και το πλήρωμα του πλοίου να φέρνει εις πέρας τις εντολές του!

131028052157xrgp9_1 131028052213htnmj_1

Τόσο τα πλοία όσο και οι καπετάνιοι έχουν στατιστικές. Μπορείτε να βελτιώσετε τα πλοία σας αγοράζοντας εξοπλισμό. Πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε εξοπλισμό που βελτιώνει τις στατιστικές της μάχης ή τις εμπορικές στατιστικές. Οι καπετάνιοι μπορούν να εκπαιδευτούν σε διάφορες δεξιότητες, ενώ κάθε ένας μπορεί να βαθμολογηθεί με ένα ως πέντε αστέρια. Ο αριθμός των αστεριών δηλώνει πόσες δεξιότητες θα μπορούσε να αποκτήσει κάθε καπετάνιος. Μπορείτε πάντα να αγοράσετε καινούργια πλοία ή να προσλάβετε καινούργιους καπετάνιους, μπορείτε όμως και να χρησιμοποιήσετε στοιχεία ενσωματωμένα στο παιχνίδι για να αναβαθμίσετε ό,τι ήδη διαθέτετε.

131028052048or7aa_1

Και αν σας τρόμαξε η ιστορική ορθότητα που αναφέραμε προηγουμένως, το παιχνίδι σας επιφυλάσσει και εκπλήξεις που σας μεταφέρουν στο χώρο του φανταστικού, επιστρατεύοντας ένα αερόπλοιο του Νταβίντσι κι ένα υποβρύχιο του Ιούλιου Βερν. Επίσης, διάφορα μεταφυσικά μυστήρια περικλείουν πλοία φαντάσματα και σκελετούς πειρατών. Παρολαυτά, η ιστορία δεν είναι πολύ καλογραμμένη ή απλώς κακώς μεταφρασμένη.

Αξίζει όμως να το δοκιμάσετε και μόνο για τις διαφορές που παρουσιάζει συγκριτικά με τα υπόλοιπα RPG! Γίνετε καπετάνιος και ξεκινήστε για το μεγάλο σας ταξίδι στις θάλασσες του GrandVoyage!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.