Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Grand Prix Racing Online

f1 grand prix racing online

Contents

Antonis Pavlou

Το Grand Prix Racing Online ίσως θα ξενίσει αρκετούς με την επιλογή του ως παιχνίδι στρατηγικής για παρουσίαση. Παρόλο που δεν πρόκειται για ένα πολεμικό παιχνίδι, είναι ένα πολύ αξιόλογο παιχνίδι διαχείρισης για την Formula 1, που απαιτεί πολύ οργανωμένες στρατηγικές κινήσεις για να καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε σε αυτό! Πάρα πολλά χρόνια είχαμε να δούμε ένα αξιόλογο παιχνίδι διαχείρισης για τη Formula 1, ίσως ακόμη και από το 2000, όταν κυκλοφόρησε το F1 Manager από την EA. Όμως τώρα πλέον μπορείτε να ξεδιπλώσετε τις ικανότητές σας στη Formula 1, όχι σας οδηγός, αλλά ως αρχηγός ομάδας.

gp4

Το Grand Prix Racing Online ή αλλιώς GPRO είναι ένα παιχνίδι διαχείρισης με 300.000 ενεργούς παίκτες σε όλο τον κόσμο, χωρισμένους σε μια διάρθρωση πρωταθλημάτων ανά κατηγορία.

Το παιχνίδι είναι 100% δωρεάν. Δεν χρειάζεται λοιπόν τίποτα περισσότερο από την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα, αν και υπάρχουν κάποια έξτρα χαρακτηριστικά που μπορείτε να αγοράσετε έναντι χρημάτων, τα οποία θα δούμε λίγο παρακάτω.

Βασικά χαρακτηριστικά του Grand Prix Racing Online

Κύριος σκοπός του παιχνιδιού είναι να προσλάβετε έναν οδηγό για την ομάδα σας και να κάνετε συνολικά τη διαχείριση κατά τη πορεία της αγωνιστικής σεζόν, η οποία έχει διάρκεια 17 αγώνων, σε μια χρονική περίοδο περίπου 2 πραγματικών μηνών. Υπάρχουν 2 αγώνες ανά εβδομάδα και ενδιάμεσα έχετε τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε το μονοθέσιό σας, να το δοκιμάσετε στην πίστα και να βελτιώσετε τις εγκαταστάσεις σας.

gp1

Ξεκινάτε το παιχνίδι με προϋπολογισμό για τη σεζόν που φτάνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια, με τα οποία θα πρέπει να προσλάβετε οδηγό, πληρώνοντας για το συμβόλαιό του, αφού συμφωνήσετε για πόσους αγώνες τον χρειάζεστε και τι μπόνους θα λάβει (για νίκες, πρώτες θέσεις ή τερματισμό). Με το υπόλοιπο των χρημάτων θα πρέπει να αγοράσετε ακριβά ανταλλακτικά για το μονοθέσιό σας προκειμένου να ενισχύσετε την απόδοσή του, καθώς επίσης και να αναβαθμίσετε τις εγκαταστάσεις σας. Γενικά είναι πολύ δύσκολο να κρατήσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό σε θετικό ποσό, από τη στιγμή που τα έξοδα που θα πρέπει να κάνετε είναι τόσο μεγάλα.

Φυσικά, όσο καλύτερα πηγαίνετε στους αγώνες, τόσο περισσότερα χρήματα θα έχετε στη διάθεσή σας μετά τον αγώνα. Επιπλέον μπορείτε να πραγματοποιήσετε συμφωνίες με σπόνσορες έναντι χρημάτων, αλλά θα διαπιστώσετε ότι το κομμάτι των οικονομικών απαιτεί πολύ καλή διαχείριση και πως αν είστε τελειομανείς θα εκνευριστείτε πολύ με τους περιορισμούς και τις δυσχέρειες που σας προκαλεί η έλλειψη χρημάτων που θα πρέπει σχεδόν πάντα να θεωρείτε δεδομένη.

gp5

Ο αγώνας

Φυσικά ο πραγματικός λόγος για τον οποίο μάλλον θα ασχοληθείτε περισσότερο με το παιχνίδι θα είναι μάλλον ο αγώνας. Μόλις έχετε έτοιμο τον οδηγό και τις εγκαταστάσεις θα πρέπει να κάνετε προπόνηση και να τρέξετε στον αγώνα κατάταξης. Έχετε συνολικά 8 γύρους προπόνησης για να οριστικοποιήσετε τις ρυθμίσεις σας πριν ξεκινήσετε τους δύο γύρους κατάταξης.

Πριν από τον αγώνα ορίζεται τη στρατηγική σας και ύστερα χαλαρώνετε και παρακολουθείτε την εξέλιξη του αγώνα για να δείτε πως θα τα πάτε. Πραγματικά είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τον οδηγό σου να φτάνει στη νίκη ή στο πόντιουμ μετά από έναν μακρύ αγώνα. Οι πρώτοι 8 πιλότοι βαθμολογούνται και στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν ο πρωταθλητής ανακηρύσσεται όπως και στο πραγματικό πρωτάθλημα της Formula 1, ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι κανόνες που ισχύουν στην πραγματικότητα δεν έχουν επικαιροποιηθεί παράλληλα και στο παιχνίδι.

gp2

Ξεκινώντας

Σαν νέο παίκτης ξεκινάτε την καριέρα σας στη Rookie League και στη συνέχεια αν καταφέρετε να φέρετε την ομάδα σας ανάμεσα στις 4 πρώτες με πλεονασματικό ταμείο, ανεβαίνετε κατηγορία κατά σειρά σε: Amateur, Pro και Master. Ο τελικός σας στόχος είναι η κατηγορία Elite, η οποία διαθέτει μόνο 40 θέσεις διαθέσιμες ανά σεζόν.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσετε ότι υπάρχει και ο υποβιβασμός, εάν στο τέλος της σεζόν είστε στον «πάτο». Να γνωρίζεται επίσης ότι το παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο, γι’ αυτό μη νομίζεται ότι θα έχετε μια εύκολη πορεία με νίκες, ανόδους κατηγοριών και πολλά χρήματα. Υπάρχουν παραδείγματα παικτών με 29 αγωνιστικές σεζόν που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να ανέβουν πέρα από την κατηγορία Amateur και αυτό με τα χίλια ζόρια.

Αυτή, ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η μαγεία του GPRO. Συνεχώς μαθαίνετε νέα πράγματα και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνετε. Πρόκειται πραγματικά για πολύ «βαθύ» παιχνίδι, με πάμπολλα χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες.  Πραγματικά στην αρχή του παιχνιδιού θα νιώσετε ότι είστε εντελώς άσχετοι, όμως μέσα σε μερικές εβδομάδες είναι πολύ πιθανό να «κολλήσετε», αναζητώντας και την παραμικρή λεπτομέρεια η οποία θα μπορούσε να σας δώσει έστω και ένα μικρό πλεονέκτημα.

gp3

Άλλες λειτουργίες

Όταν ξεκινάτε να παίζετε για πρώτη φορά, υπάρχει η επιλογή του βοηθήματος για νέους παίκτες που θα σας μάθει τα βασικά, καθώς και ένας ιδιαίτερα χρήσιμος τομέας FAQ που αφορούν τις λειτουργίες του παιχνιδιού και στον οποίο θα ανατρέξετε πολλές φορές. Φυσικά υπάρχει και ένα ενεργό φόρουμ όπου μπορείτε να ρωτήσετε τις απορίες σας σε άλλους πιο έμπειρους παίκτες, ή απλά να κάνετε γενικότερη κουβεντούλα για το παιχνίδι.

Επιπλέον, παρότι όπως είπαμε το παιχνίδι είναι δωρεάν,  μπορείτε ανά πάσα στιγμή να γίνεται «supporter» πληρώνοντας και αποκτώντας κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα όπως στολή της δικής σας επιλογής, περισσότερα στατιστικά στοιχεία, αλλά και τη δυνατότητα να αναζητήσετε τους καλύτερους οδηγούς σε κάθε σεζόν.

Πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίσετε την κάθε λεπτομέρεια για το συγκεκριμένο παιχνίδι, κάθε μέρα που περνά θα μαθαίνετε και κάτι νέο. Συνολικά πρόκειται για ένα εθιστικό παιχνίδι που θα αρέσει πολύ στους λάτρεις της λεπτομέρειας και φυσικά των αγώνων της Formula 1.

 

Θετικά στοιχεία του Grand Prix Racing Online

  • Είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται εγκατάσταση, μπορείτε να το παίξετε από παντού.
  • Διαθέτει μεγάλη λεπτομέρεια και βάθος για τους λάτρεις αυτού του είδους παιχνιδιού.
  • Δεν θα το θεωρήσετε ποτέ βαρετό και επαναλαμβανόμενο.

 

Αρνητικά στοιχεία του Grand Prix Racing Online

  • Έχει πάρα πολλές λειτουργίες και λεπτομέρειες και δεν ενδείκνυται για εκείνους τους παίκτες που θέλουν μόνο να ασχοληθούν «επιφανειακά»
  • Η δυσκολία του παιχνιδιού είναι πολύ υψηλή, κάτι που μπορεί να σας απογοητεύσει ότι είστε στην «κολλημένοι» στην ίδια κατηγορία, χωρίς εμφανή βελτίωση για πολλές σεζόν
  • Οι κανόνες δεν είναι επικαιροποιημένοι όπως εκείνοι που ισχύουν στο πραγματικό παγκόσμιο πρωτάθλημα

2 Comments

  1. gia tous latreis tis f1 kai mono, mono tote mporeis na katalabeis an einai kalo h oxi san paixnidi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.