Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Deepolis

deepolis
Antonis Pavlou

Τα MMO εξελίσσονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα κάθε λίγο να εμφανίζονται διαφορετικές εκδοχές παιχνιδιών, επιτρέποντας στους παίκτες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες  υποκατηγορίες αυτού του είδους των παιχνιδιών. Ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα στην περίπτωσή μας είναι το Deepolis, ένα δωρεάν MMORPG που ταξιδεύει τους παίκτες στα βάθη ενός φανταστικού υποθαλάσσιου κόσμου. Σε αντίθεση με τα πιο παραδοσιακά είδη των παιχνιδιών αυτού του είδους, έχετε τον έλεγχο ενός σκάφους και όχι ενός χαρακτήρα. Ας ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του Deepolis

Βασικές λειτουργίες

Η δημιουργία του χαρακτήρα σας που είναι ουσιαστικά ο κυβερνήτης του σκάφους σας, είναι πολύ απλοϊκή υπόθεση, καθώς το μόνο που χρειάζεται είμαι να συμπληρώσετε την περιγραφή του, χωρίς καμία άλλη παραμετροποίηση με γραφικά. Μετά τη συμπλήρωση του προφίλ σας επιλέγετε το avatar σας και στη συνέχεια την παράταξή σας. Κάθε παίκτης είναι ο διοικητής του σκάφους του, ενώ οι τρεις διαθέσιμες επιλογές φυλών είναι οι: Scions, οι Nauts, και οι Jafnhars. Παρότι κάθε φυλή δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, καθεμία διαθέτει τη δική της κοινότητα χρηστών, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει, αν το θελήσετε, με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τη διάθεση βέβαια του καθενός. Οι Nauts για παράδειγμα αποτελούν την καλύτερη επιλογή για αρχάριους παίκτες, καθώς προσφέρει κάποια βασικά εφόδια σε αυτούς προκειμένου να μπουν πιο εύκολα και γρήγορα στο «πνεύμα» του παιχνιδιού. Από την πλευρά τους οι Scions και οι Jafnhars είναι λίγο ή πολύ οι κύριοι πρωταγωνιστές και ανταγωνιστές του παιχνιδιού.

deepolis3

Μάχες-Αποστολές

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι δεν περιλαμβάνει ξωτικά, νάνους και δράκους σε έναν υποθαλάσσιο κόσμο. Αντί αυτών θα βρείτε μια πλούσια γκάμα θαλάσσιων τεράτων και φυσικά τους αντίπαλους παίκτες με τους οποίους θα παίξετε και «ξύλο».

Γενικά οι μάχες δεν περιλαμβάνουν τίποτα εντυπωσιακά εφέ, αλλά και πάλι είναι αρκετά ικανοποιητικές οπτικά. Μόλις στοχεύσετε έναν αντίπαλο, εκτοξεύετε τις τορπίλες σας και πυροδοτείτε τα βαριά σας κανόνια. Δυστυχώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι η τακτική της μάχης δεν έχει κάποια ουσιαστική σημασία, συνεπώς το αποτέλεσμα της μάχης κρίνεται από το ποιος από τους δύο αντιπάλους είναι απλά ο πλουσιότερος, εκείνος δηλαδή με τον καλύτερο εξοπλισμό. Το συγκεκριμένο σύστημα σας επιτρέπει βέβαια να εξελίσσετε το οπλοστάσιό σας συνεχώς, προκειμένου να υπερτερείτε των αντιπάλων και δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό για πολλούς παίκτες. Το PVP πάντως αν σας αρέσει σαν χαρακτηριστικό θα το ευχαριστηθείτε αρκετά στο Deepolis.

Όσον αφορά τις αποστολές, αξίζει να πούμε ότι το παιχνίδι διαθέτει πολλές από αυτές και μάλιστα η μεγάλη ποικιλία και ο αριθμός αυτών αποτελούν ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα του Deepolis. Δεν πρόκειται απλά για χαζές αποστολές, που μόνο σκοπό έχουν να πάρετε κάποιους πόντους και να ανέβετε επίπεδο. Υπάρχουν πραγματικά όμορφες αποστολές με σενάριο, πλοκή που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

deepolis2

Τα καύσιμα

Ένα από τα ξεχωριστά στοιχεία του παιχνιδιού έχει να κάνει με τα καύσιμα. Σε αντίθεση με πολλά άλλα παιχνίδια, χρειάζεστε καύσιμα και ενέργεια για να μετακινηθείτε μέσα στο υποβρύχιο περιβάλλον του Deepolis. Αυτό σημαίνει ότι είστε αναγκασμένοι να συλλέγετε κάποια εφόδια από τον χάρτη προκειμένου να μπορείτε να επιβιώσετε. Χρειάζεστε επίσης να συγκεντρώσετε κάποιες πρώτες ύλες ώστε να αγοράσετε αναβαθμίσεις για το σκάφος σας, αλλά ακόμη και για να μπείτε σε κάποιο κατάστημα με αναβαθμίσεις.

deepolis4

Γραφικά και ήχος

Τα γραφικά του Deepolis είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένα και το όλο περιβάλλον είναι πολύ ξεκούραστο και ευχάριστο. Τα υποβρύχια είναι τέλεια σε λεπτομέρεια, ενώ και τα τέρατα είναι πολύ όμορφα σε σχεδιασμό και σε κίνηση. Το περιβάλλον λειτουργιών είναι καθαρό και τα πάντα είναι τακτοποιημένα με τάξη, σε σημεία που μπορείτε να τα θυμάστε εύκολα. Υπάρχει παράλληλα και ένα παράθυρο στην αριστερή πλευρά, όπου έχετε τη δυνατότητα να συνομιλήσετε με άλλους παίκτες, καθώς «οργώνετε» με το σκάφος σας τους ωκεανούς.

Ωστόσο ο ήχος δεν είναι ιδιαίτερα καλός. Τα ηχητικά εφέ είναι λίγα και απλοϊκά, ενώ και η μουσική είναι περιορισμένη. Επιπλέον ο συνδυασμός της μουσικής και των ηχητικών εφέ στο παρασκήνιο δεν είναι τόσο φυσική και αρμονική.

 

Δωρεάν, αλλά…

Όπως αναφέραμε στην αρχή της παρουσίασης το Deepolis είναι ένα δωρεάν παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα ανήκει στην κατηγορία εκείνων των παιχνιδιών που είναι μεν δωρεάν, αλλά μέσω κάποιων μικρών αγορών με λίγα πραγματικά χρήματα σας προσφέρει μπόνους, επιταχύνοντας κατά κύριο λόγο το παιχνίδι σας. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι το να δώσεις λίγα χρήματα πραγματικά μετράει, γι’ αυτό αν θέλετε να συνεχίσετε να ασχολείστε με αυτό πέρα από ένα μικρό διάστημα λίγο ημερών ή έστω εβδομάδων, θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να βάλετε το χέρι στην τσέπη.

deepolis5

Συνοψίζοντας

Το Deepolis είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, που αρκετές φορές γίνεται αρκετά εθιστικό. Ο χάρτης είναι τεράστιος και ιδανικός σε όσους αρέσει η εξερεύνηση. Οι μάχες περιλαμβάνουν PVP και μάλλον θα σας αφήσουν ικανοποιημένους, παρότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη τακτική πίσω από αυτές. Δοκιμάστε το είναι δωρεάν!

deepolis-logo

Θετικά στοιχεία του παιχνιδιού

–        Πολύ μεγάλος κόσμος με διαφορετικές περιοχές

–        Μάχες PVP

–        Εξαιρετικά εύκολο και ευχάριστο γραφικό περιβάλλον λειτουργιών

–        Πολύ μεγάλη και φιλική κοινότητα χρηστών

 

Αρνητικά στοιχεία του παιχνιδιού

–        Χρειάζεται περισσότερη δουλειά στον τομέα της μουσικής και των ηχητικών εφέ

–        Τα τέρατα είναι σχετικά λίγα σε αριθμό

–        Πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσετε αν θέλετε να ασχοληθείτε αρκετά

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.