Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Damoria

damoria
Antonis Pavlou

Το Damoria είναι ένα αρκετά απλό παιχνίδι στρατηγικής για browsers, το σενάριο του οποίου εξελίσσεται σε έναν μεσαιωνικό, φανταστικό κόσμο με κάστρα, ιππότες, βασιλιάδες και τα σχετικά. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε αρχικά το 2008 και από τότε εξελίσσεται συνεχώς, ενώ οι ενεργοί παίκτες υπολογίζονται σε περισσότερους από 66.000. Αυτό ίσως σε μεγάλο βαθμό να οφείλεται και στο γεγονός ότι το Damoria υποστηρίζει 16 γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα ελληνικά, κάνοντάς το προσβάσιμο σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Σε γενικές γραμμές το Damoria είναι μια μίξη παραδοσιακών παιχνιδιών κειμένου, με μια γραφική ενίσχυση προκειμένου να καλλωπιστεί λίγο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καθημερινό παιχνίδι στο οποίο θα κάνετε login αρκετές φορές την ημέρα για λίγα λεπτά κάθε φορά και όχι για κάτι με το οποίο θα ασχοληθείτε για πολλές συνεχόμενες ώρες. Το παιχνίδι είναι μεν δωρεάν, αλλά έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε πραγματικά χρήματα για να επιταχύνετε πολλά πράγματα.

damoria-2

 

Γενικά χαρακτηριστικά

Ο κύριος στόχος του παίκτη του Damoria είναι να δημιουργήσει το δικό του στρατό και με καλή διαχείριση των πρώτων υλών που θα βρει, να τον εξοπλίσει και να κυριαρχήσει στον κόσμο του παιχνιδιού.

Το Damoria προσφέρει πολλά διαφορετικά κτήρια στη διάθεσή σας. Μερικά από αυτά είναι κατοικίες, ορυχεία, στρατώνες, αγορές, τείχη, στάβλοι, εργαστήρια και πολλά άλλα. Υπάρχουν επίσης κάποια κτήρια, όπως για παράδειγμα το κτήριο της γερουσίας, που δεν θα βρείτε σε άλλα παιχνίδια. Οι επιλογές λοιπόν για την ανάπτυξή σας είναι πολλές. Θα πρέπει όμως πάντα να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τις επιθέσεις των άλλων παικτών, δημιουργώντας αμυντικά έργα και στρατό για την υπεράσπιση του κάστρου σας. Μπορείτε παράλληλα να συμμαχήσετε και με άλλους παίκτες σε κοινές επιθετικές ή αμυντικές αποστολές, που θα συνεννοηθείτε μεταξύ σας.

Σαν παιχνίδι διαχείρισης το Damoria διαθέτει αρκετό βάθος στον τομέα της οικονομικής διχείρισης, της εξόρυξης πρώτων υλών, στην ανάπτυξη και εκπαίδευση του στρατού σας μέσω των αντίστοιχων κτισμάτων που θα κληθείτε να κατασκευάσετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε καταπέλτες, σπαθιά, τόξα και βέλη με τα υλικά που συλλέγετε από το δάσος και τα ορυχεία σας. Όταν αρχίσετε να μαθαίνεται τα βασικά του παιχνιδιού, είναι μάλλον η ώρα να ξεκινήσετε και αμυντικές εργασίες για την υπεράσπιση του χωριού σας ή ακόμη να αρχίσετε σιγά-σιγά τις δικές σας κατακτήσεις δημιουργώντας έναν επιθετικό στρατό. Το παιχνίδι σε αυτό το σημείο είναι αρκετά διαδραστικό. Όχι μόνο πολεμάτε με άλλους πραγματικούς παίκτες σε πραγματικό χρόνο, αλλά μπορείτε επίσης να συναλλάσσεστε με αυτούς με αντίστοιχο τρόπο. Θα λέγαμε ότι το εμπόρια είναι πρακτικά υποχρεωτικό στο Damoria, έστω και μέσω απλά της προσωπικής σας αγοράς, καθώς αποτελεί τη μοναδική πηγή και τρόπο ανταλλαγής σταθερών πρώτων υλών.

Όσον αφορά τις μάχες, μπορούμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές είναι κάπως βαρετές και το παιχνίδι εξελίσσεται γενικότερα με αρκετά αργό ρυθμό.

damoria-3

 

Γραφικά και ήχος

Όπως προαναφέραμε, το Damoria συνδυάζει με πολύ αποτελεσματικό τρόπο χαρακτηριστικά παραδοσιακών παιχνιδιών κειμένου, με γραφικά στοιχεία. Το γραφικό λοιπόν περιβάλλον λειτουργίας είναι αρκετά όμορφο, με καλλιτεχνική άποψη, ωστόσο σε γενικές γραμμές τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά μέτρια. Το γεγονός αυτό δεν είναι τόσο άσχημο, καθώς τα παιχνίδια αυτού του είδους, δίνουν συνήθως μεγαλύτερο βάθος σε ορισμένα πράγματα και έχουν τη δική τους γοητεία. Όσον αγορά τον ήχο, αυτός είναι πραγματικά ανύπαρκτος. Οι προγραμματιστές δεν τον θεώρησαν αναγκαίο, γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να βάλετε τη δική σας μουσική να παίζει.

damoria-4

Συνοψίζοντας

Το Damoria είναι ένα ενδιαφέρον δωρεάν παιχνίδι στρατηγικής, που έχει αρκετά πράγματα να προσφέρει στους παίκτες που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί του. Διαθέτει μια ιδιαίτερα ισχυρή κοινότητα παικτών απ’ όλο τον κόσμο και πολλούς Έλληνες, επομένως το να κάνετε φιλίες και να βοηθηθείτε στις ερωτήσεις σας από αυτούς είναι κάτι εύκολο. Το μεγάλο αρνητικό είναι ότι για να δημιουργήσετε ισχυρό στρατό και να μπορέσετε να αναπτυχθείτε στρατιωτικά σε ικανοποιητικό, θα πρέπει να διαθέσετε κάποια πραγματικά χρήματα. Είναι κάπως πολύπλοκο και δύσκολο να ξεκινήσετε το βασίλειό σας χωρίς χρυσό και το γεγονός ότι μπορείτε να αποκτήσετε χρυσό έναντι πραγματικών χρημάτων μπορεί να σας δελεάσει να πληρώσετε κάποια χρήματα ή να σας αποθαρρύνει και να εγκαταλείψετε το παιχνίδι, δεδομένου ότι μια τέτοια κίνηση σας δίνει πολύ μεγάλο προβάδισμα έναντι των άλλων παικτών που δεν θα πληρώσουν.

Κατά τα άλλα το Damoria δεν θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα αφού μάθετε τα βασικά, ούτε θα σας κουράσει, αφού το μόνο που χρειάζεται για να παίξετε είναι να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας μέσα από οποιονδήποτε υπολογιστή διαθέτει έναν web browser. Σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε.

damoria-1

 

Θετικά στοιχεία του Damoria

–        Μεγάλη κοινότητα παικτών απ’ όλο τον κόσμο

–        Ιδιαίτερες και μοναδικές μονάδες και κτήρια για παιχνίδι στρατηγικής

–        Μπορείτε να παίξετε εύκολα από παντού

 

Αρνητικά στοιχεία του Damoria

–        Απόλυτη έλλειψη ηχητικών εφέ και μουσικής

–        Ξοδεύοντας πραγματικά χρήματα θα πάρετε πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στο παιχνίδι

–        Θα σας φανεί αρκετά πολύπλοκο, αλλά και δύσκολο στην αρχή και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να μπείτε στο «νόημα» και να προσαρμοστείτε

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.