Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Command and Conquer – TA

command and conquer tiberium alliances
Antonis Pavlou

To Command and Conquer Tiberium Alliances οδηγεί την κλασσική σειρά στρατηγικής σε ένα νέο πιο social επίπεδο. H Electronic Arts (EA) μετέφερε την ναυαρχίδα της στα παιχνίδια στρατηγικής σε δωρεάν browser game και όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι είναι μεγάλο win για τους οπαδούς του τακτικού gameplay.

Οι νέοι παίχτες παιχνιδιών στρατηγικής θα γνωρίζουν ίσως το Red Alert Command and Conquer με τους εντυπωσιακούς του χαρακτήρες. Το Tiberium Alliances είναι μια επιστροφή στις ρίζες της σειράς, με την Global Defense Initiative απέναντι στους ακραίους της Brotherhood of Nod. Η πλοκή έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το gameplay πάντως και ένα εξαιρετικό tutorial επιτρέπει στους παίχτες να μάθουν το παιχνίδι στον δικό τους ρυθμό.

command-conquer7

Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά του Tiberium Alliance σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια της σειράς: δεν είναι ένα real time strategy (RTS). Παρόλο που το Command and Conquer μπορεί να θεωρηθεί ο πρόγονος του είδους, το Tiberium Alliances παίρνει τα πιο επιτυχημένα στοιχεία του είδους και τα ενσωματώνει με τρόπο οικείο προς τους social gamers. Η έμφαση στο συγκεκριμένο παιχνίδι δίνεται στην ανοικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας και στην συνεργασία με άλλες φατρίες (άλλους αληθινούς παίχτες).

command-conquer

Η ανάπτυξη στο Tiberium Alliances βασιζεται κατά κύριο λόγο στο Tiberium, την βασική πρώτη ύλη μέσα στο παιχνίδι. Η μάχη από την άλλη μεριά είναι αρκετά απλή, τοποθετείς τις μονάδες σε παράταξη και όταν έρθει η στιγμή της επίθεσης οι μονάδες παρελαύνουν προς το προκαθορισμένο μονοπάτι που ορίζουμε, χωρίς όμως  ο παίχτης να έχει παραπάνω έλεγχο. Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται υπεραπλουστευμένο, οι μάχες ταιρίαζουν απόλυτα με την στρατηγική υφή του παιχνιδιού.  Η στρατηγική είναι πάντα σε πρώτο πλάνο και χρειάζεται πάρα πολλή από αυτή, εις βάρος των γρήγορων αντανακλαστικών.

command-conquer2

Οπτικά το παιχνίδι δεν έχει τις φοβερές καινοτομίες, αλλά η παρουσίαση είναι έξυπνη και ελκυστική. Στην οθόνη μας συμβαίνουν πολλά πράγματα και υπάρχει εντυπωσιακό βάθος στο gameplay, χωρίς τα μενού να γίνονται πολύπλοκα και τρομακτικά. Η μουσική στο background είναι δραματική και έντονη και τα ηχητικά εφέ που συνοδεύουν τα κλικ και την μάχη είναι πολύ ικανοποιητικά.

command-conquer6

Το Command and Conquer Tiberium Alliances ξεκινάει όπως πολλά παιχνίδια στρατηγικής λίγο αργά στην αρχή. Αλλά όταν αρχίσει να εξελίσσεται μας προσφέρει μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία με αρκετή ποικιλία και προκλήσεις. Η παρουσίαση και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του δεν είναι καινοτόμα, αλλά το ωραίο gameplay το καθιστούν μια από τις ωραιότερες τακτικές προκλήσεις στα online browser games!

 

1 Comment

  1. γιασα παιδιαγια οτι εδο λεμε σχολοιλια οποσου δικεο λογιες οποσου στια

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.