Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Call of Gods

Contents

Antonis Pavlou

Το Call of Gods είναι ένα browser παιχνίδι στρατηγικής, το οποίο όμως συνδυάζει και αρκετά στοιχεία παιχνιδιών προσομοίωσης. Το θέμα του παιχνιδιού έχει να κάνει με έναν μυθικό κόσμο, όπου συνυπάρχουν Θεοί, ήρωες και κοινοί θνητοί, με τις φιλοδοξίες, τις δυνάμεις, αλλά και τα πάθη του καθενός. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παιχνίδι το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά από ξένη εταιρεία, ωστόσο πλέον υπάρχει διαθέσιμο και στα ελληνικά από ελληνική εταιρεία που εξασφάλισε τα δικαιώματά του στη συγκεκριμένη γλώσσα.

3

Στο Call of Gods έχετε το ρόλο ενός άρχοντα με έργο και στόχο σας την προστασία του βασιλείου σας και την ανάπτυξη ενός δυνατού στρατού με τον οποίο θα κληθείτε να επικρατήσετε επί των αντιπάλων σας, αλλά παράλληλα να σκοτώσετε και δεκάδες τρομερά τέρατα που υπάρχουν στο παιχνίδι. Το παιχνίδι περιλαμβάνει πάμπολλα σενάρια και αποστολές με περισσότερα από 200 μπουντρούμια διαφόρων δυσκολιών για διαφορετικά επίπεδα, επιθέσεις και μονομαχίες σε αντίπαλα φρούρια, συμμαχίες και συμμαχικά κάστρα που πρέπει να υπερασπιστείτε και διάφορα άλλα γεγονότα όπως επιθέσεις δράκων κλπ. Πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξετε με τις επιλογές που σας παρέχει το Call of Gods στον τομέα αυτόν, γιατί πάντα υπάρχει κάτι να κάνετε ανά πάσα στιγμή.

10

Βασικά χαρακτηριστικά του Call of Gods

Η δημιουργία χαρακτήρα στο παιχνίδι είναι μια αρκετά απλοϊκή υπόθεση, καθώς περιλαμβάνει απλά την επιλογή μιας από τις τρεις διαθέσιμες φυλές (άνθρωποι, ξωτικά και απέθαντοι). Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα της οποιασδήποτε παραμετροποίησης στο σημείο αυτό. Η επιλογή της φυλής είναι πάντως αυτή που διαμορφώνει το όλο οπτικό στυλ του παιχνιδιού και του κόσμου μέσα στον οποίο παίζετε. Έτσι τα κτίρια είναι διαφορετικά ανάλογα με τη φυλή σας και μαζί και το στυλ των πόλεων (πχ. αστικό περιβάλλον για ανθρώπους, φυσικό περιβάλλον για τα ξωτικά και περιβάλλον από θρίλερ για τους απέθαντους).

12

Το αρχικό βοήθημα είναι αρκετά πλήρες και εύκολο και καλύπτει τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, όπως είναι η ολοκλήρωση αποστολών, οι μάχες και η διαχείριση του κάστρου σας. Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει σιγά-σιγά και καθώς ανεβαίνετε σε επίπεδα να αντιμετωπίζετε νέες προκλήσεις, όπως μονομαχίες με τέρατα και αντίπαλες μονάδες, που πραγματοποιούνται σε ένα χάρτη στρατηγικής μάχης, σε γύρους.

11

Είτε πρόκειται για την εξερεύνηση ενός μπουντρουμιού, είτε για επιδρομή για πρώτες ύλες σε αντιπάλους, είτε επιθέσεις σε τέρατα μέσω αποστολών, η μάχη είναι σχεδιασμένη με παρόμοιο τρόπο: ένας χάρτης με πλέγμα και μετακινήσεις μονάδων και ηρώων ανά γύρο. Το αποτέλεσμα κάθε μάχης πραγματοποιείται με βάση πολλούς παράγοντες όπως το επίπεδο του κάθε ήρωα, τον εξοπλισμό του, το μέγεθος και το είδος κάθε μονάδας, το είδος του σχηματισμού, κλπ.

1

Όσον αφορά την κατασκευή κτιρίων και την ανάπτυξη της πόλης σας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν θέσεις μόνο για 10 κτίρια. Αρχικά τα κτίρια που θα κατασκευάσετε είναι μικρά σε μέγεθος, αλλά επεκτείνονται σε μέγεθος και λειτουργικότητα. Επιπλέον υπάρχουν διαθέσιμες τέσσερις πρώτες ύλες (ξύλα, πέτρες, χαλκός και σίδηρος), οι οποίες παράγονται και αποθηκεύονται στις πόλεις και που είναι απαραίτητες για την παραγωγή και αναβάθμιση κτιρίων, καθώς επίσης την παραγωγή και εκπαίδευση στρατιωτικών μονάδων. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παιχνίδια του είδους, οι πρώτε ύλες φυσικά δεν είναι ποτέ αρκετές. Η παραγωγή από τα ορυχεία είναι ο πιο βασικός, αλλά αργός τρόπος παραγωγής πρώτων υλών, ωστόσο υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι όπως κάρτες πρώτων υλών που μπορείτε να κερδίσετε σε αποστολές, ανταλλαγή υλών με άλλες ύλες και φυσικά επιδρομές σε εδάφη των αντιπάλων.

76

Να σημειώσουμε επίσης ότι το Call of Gods έχει αρκετές ακόμη λειτουργίες οι οποίες δεν είναι εμφανείς από την αρχή, αλλά σταδιακά πιο αργά με την πάροδο του χρόνου και καθώς αποκτάτε μεγαλύτερα επίπεδα. Έτσι για παράδειγμα στο επίπεδο 10 μπορείτε να γίνεται μέλος μιας συμμαχίας και να αποκτήσετε πρόσβαση στα μπουντρούμια, στο επίπεδο 12 ξεκλειδώνετε μέρος του χάρτη, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να πραγματοποιείτε επιθέσεις σε άλλους παίκτες ίδιου ή μεγαλύτερου επιπέδου για πρώτες ύλες, στο επίπεδο 15 μπορείτε να ιδρύετε συμμαχίες και στο επίπεδο 20 να ξεκινήσετε μάχες στην αρένα.

 13

Ήρωες στο Call of Gods

Μια από τις ευχάριστες ιδιαιτερότητες του Call of Gods είναι η παρουσία ηρώων, οι οποίοι λειτουργούν ως διοικητές των στρατευμάτων σας. Η επιλογή λοιπόν του σωστού ήρωα για την κάθε μονάδα αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ισχυρού στρατού. Προκειμένου να στρατολογήσετε έναν ήρωα θα πρέπει να πάτε στο κτίριο της ταβέρνας, που υπάρχει στην πρωτεύουσα της κάθε φυλής, καθώς και στη περιοχή Regia Deorum. Συνολικά υπάρχουν 5 βαθμίδες ηρώων που ξεχωρίζουν ανάλογα με το χρώμα: λευκός, πράσινος, μπλε, μοβ και πορτοκαλί, σε αύξουσα σειρά, ανάλογα με την ποιότητά τους. Η βαθμίδα στην οποία ανήκει ο κάθε ήρωας είναι αυτή που προσδιορίζει και τις δυνατότητές του, τα αρχικά στατιστικά του και το πόσο αυξάνονται αυτά σε κάθε άνοδο επιπέδου.

9

Παράλληλα οι ήρωες διαθέτουν και τέσσερις εξειδικεύσεις: ισορροπία, επίθεση, αντοχή και άμυνα. Ιδανικά οι εξειδικεύσεις της αντοχής και της επίθεσης χρησιμοποιούνται σε ήρωες με ρόλο αμυντικού «τανκ» που καλό είναι να ηγούνται χερσαίων μονάδων πεζικού. Αντίστοιχα, οι εξειδικεύσεις της επίθεσης και ισορροπίας δεν είναι τόσο σημαντικές για να «τραβάτε» τις επιθέσεις των αντιπάλων, αλλά προτιμότερες για επιθέσεις και μονάδες από μακρινές αποστάσεις.

 28

Συνοψίζοντας

Το Call of Gods είναι ένα πολύ αξιόλογο παιχνίδι με αρκετά καινοτόμα χαρακτηριστικά που θα σας κρατήσουν πολλές ώρες και μέρες κολλημένους στην οθόνη του υπολογιστή σας. Η μεγάλη επιλογή πραγμάτων που έχετε στη διάθεσή σας να κάνετε δεν θα σας κουράσει, ενώ και η τακτική των μαχών είναι κάτι το ευχάριστο, τουλάχιστον τις πρώτες μερικές εκατοντάδες φορές… Γενικά είναι λίγα τα αρνητικά στοιχεία που μπορούμε να βρούμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αφού ούτως ή άλλως είναι δωρεάν, σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε. Πιθανότατα θα το αγαπήσετε.

 5

Θετικά στοιχεία του Call of Gods

  • Μεγάλο πλήθος αποστολών και πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε. Είναι δύσκολο να βαρεθείτε γρήγορα
  • Διαθέτει μάχες τακτικής μονάδων και ηρώων σε γύρους και όχι αυτόματους υπολογισμούς μαχών και απωλειών
  • Όμορφα γραφικά στις πόλεις και στις μάχες
  • Επιθέσεις μπορούν  να γίνουν μόνο σε αντιπάλους του ίδιου ή μεγαλύτερου επιπέδου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σας «τσακίσουν» οι παλιοί παίκτες στα πρώτα σας βήματα
  • Είναι δωρεάν και μπορείτε να παίξετε από παντού

 

 4

Αρνητικά στοιχεία του Call of Gods

  • Η πόλη διαθέτει μόνο 10 θέσεις για κτίρια και γενικά η ανάπτυξη στον τομέα αυτόν είναι περιορισμένη
  • Δεν υπάρχει παραμετροποίηση όσον αφορά την φυλή που επιλέγετε

2 Comments

  1. Πολύ καλό και προσεγμένο. απίστευτες πολλές επιλογές να ασχοληθείς. Από τα καλύτερα που έχω παίξει το τελευταίο διάστημα. Και από ότι βλέπω Ελληνική η εκδοτική εταιρία.

  2. Το παίζω 2 μήνες και μου αρέσει. Πολύ καλή δουλιά. Καλή ατμόσφαιρα με τις συμμαχίες.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.