Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Battlestar Galactica Online

Antonis Pavlou

Μια επική μάχη ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό, τον άνθρωπο και την μηχανή, την πίστη και την απόγνωση … όλα αυτά απεικονίζονται στην επική σειρά επιστημονικής φαντασίας Battlestar Galactica. Η φυλή των ανθρώπων αποίκων που προσπαθούν να επιβιώσουν απέναντι στις μηχανές Cylon, που απέκτησε ορδές από φανατικούς θαυμαστές, μεταφέρεται τώρα σε ένα online παιχνίδι, στο οποίο ο χρήστης καλείται να πάρει ένα από τα 2 μέρη, στο Battlestar Galactica Online, ένα δωρεάν MMO παιχνίδι browser που φτιάχτηκε από την Bigpoint.

H ιστορία διαδραματίζεται μετά την καταστροφή του πλοίου επαναφοράς των Cylon στην τηλεοπτική σειρά. Για τις ανάγκες του παιχνιδιού, μετά την καταστροφή αυτή, ο ανθρώπινος και ο στόλος των μηχανών εμπλέκονται σε μια τιτάνια μάχη. Όταν οι άνθρωποι προσπάθησαν να διαφύγουν, κάτι ανεξήγητο συνέβη και οι 2 στόλοι μεταφέρθηκαν σε ένα ανεξερέυνητο κομμάτι του διαστήματος. Και οι 2 στόλοι έχουν εκτεταμένες ζημιές και ψάχνουν πρώτες ύλες για να ανακάμψουν. Όπως είναι ευνόητο, το Battlestar Galactica Online, είναι ένα παιχνίδι διστημικής μάχης και στρατηγικής και μεγάλη έμφαση στην συλλογή πρώτων υλών.

Αφότου δημιουργήσουμε τον λογαριασμό μας και κάνουμε login, πρέπει να διαλέξυμε ανάμεσα στις φυλές των ανθρώπων ή των  Cylon. Ανάλογα με την επιλογή μας, μπορούμε να παραμετροποιήσουμε λίγο τον χαρακτήρα μας. Η παραμετροποίηση όμως δεν έχει και μεγάλη σημασία, καθώς την περισσότερη ώρα θα την περνάμε μέσα στο χειριστίριο του διαστημοπλοίου μας!

Ξεκινάμε το παιχνίδι από την βάση επιχειρήσεων της παράταξής μας, απόπου θα λαμβάνουμε τις ημερήσιες αποστολές μας και κάποιες περιστασιακές ειδικές αποστολές.
Το gameplay του Battlestar Galactica Online, συνοψίζεται σε 2 πράγματα, συλλογή πρώτων υλών και διαστημική μάχη. Το ένα από τα 2 στοιχεία βέβαια, έχει αναπτυχθεί με αρκετά πιο ενδιαφέρον τρόπο από το άλλο. Την περισσότερη ώρα μας την περνάμε μέσα στο πιλοτήριο του διαστημοπλοίου μας. Όταν αράζουμε σε μια βάση, αγοράζουμε εξοπλισμό, κάνουμε επισκευές και λαμβάνουμε αποστολές. Δεν υπάρχουν πολύπλοκα στοιχεία άλλων ΜΜΟ.

 

Ο πυρήνας του παιχνιδιού είναι το διαστημόπλοιό μας. Υπάρχουν 3 κλάσεις διστημόπλοιων στο παιχνίδι, τα ελαφρά, τα μεσαία και τα βαρέα και κάθε παράταξη έχει 3 διαφορετικά διαστημόπλοια σε κάθε κλάση. Ξεκινάμε με ένα ελαφρύ σκάφος και ξεκλειδώνουμε την πρόσβαση στις άλλες 2 κλάσεις στα επίπεδα 10 και 20. Βεβαίως σε όσο μεγαλύτερη κλάση είμαστε, τόσο πιο βαριά όπλα έχουμε, πιο ισχυρές μηχανές και άλλα καλούδια. Πάντως είναι δυνατόν με κατάλληους χειρισμούς ένα πιο ελαφρύ σκάφος να νικήσει ένα μεγαλύτερο στην μάχη. Ο κάθε παίχτης μπορεί να έχει στην κατοχή του πάνω από ένα σκάφος, αλλά κάθε φορά επιλέγει αυτό που χρησιμοποιεί την παρούσα χρονική στιγμή

Η διαστημική μάχη είναι συναρπαστική! Η δράση σε κρατάει καθηλωμένο και είναι πολύ διασκεδαστική! Το σύστημα σε κρατάει ενήμερο για όλα τα στοιχεία της μάχης και είναι εύκολο να βρεις τρόπο να εμπλακείς στην δράση.

Στα μεγάλα προτερήματα του παιχνιδιού, είναι τα γραφικά, τα οποία κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα! Εκμεταλευόμενα την δύναμη της Unity, προσφέρουν μοναδική εμπειρία για ΜΜΟ παιχνίδι. Ο ήχος από την άλλη είναι από λιτός, έως Σπαρτιατικος 🙂

Το παιχνίδι είναι , παρόλα αυτά όπως όλα τα παιχνίδια του είδους, έχει κάποια έξτρα πράγματα που μπορείς να αγοράσεις με αληθινά χρήματα. Μέσα στο παιχνίδι, υπάρχουν 2 βασικά νομίσματα, το ένα το συγκεντρώνεις με τις αποστολές σου και το μάζεμα πρώτων υλών, το άλλο όμως το αγοράζεις με πραγματικά χρήματα και μπορείς να το ανταλλάξεις με το εικονικό νόμισμα του παιχνιδιού

Συμπερασματικά, το Battlestar Galactica Online είναι ένα πολύ αξιόλογο διαστημικό παιχνίδι στρατηγικής, με περιθώρια βελτίωσης! Σίγουρα ήρθε να αποτελέσει μια πολύ καλή εναλλακτική σε πετυχήμενους τίτλους του είδους, όπως το Eve

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.