Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Andromeda 5

Contents

Antonis Pavlou

Το Andromeda 5 είναι ένα νέο παιχνίδι MMO, το οποίο σεναριακά διαδραματίζεται στο μακρινό μέλλον, σε έναν φουτουριστικό κόσμο, εξερεύνησης και συγκρούσεων στο αχανές διάστημα. Το παιχνίδι λειτουργεί από τον browsers σας στο PC, στο κινητό ή στο tablet και επιπλέον υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις για κατέβασμα σε λειτουργικό Windows, MacOS και iOS.

Το ενδιαφέρον όσον αφορά το παιχνίδι, πέρα βέβαια από την ιστορία και το σενάριο που διαδραματίζεται στο μέλλον, είναι πως υπάρχουν διαφορετικές επιλογές παιχνιδιού για να επιλέξετε. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η επιλογή solo παιχνιδιού και η επιλογή της συμμετοχής σε ομαδικό παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα τεράστιο σύμπαν, που σας παρέχει ατελείωτες ώρες εξερεύνησης και ένοπλων συγκρούσεων με άλλους παίκτες. Ξεκινάτε παίρνοντας το ρόλο του πιλότου στο προσωπικό σας διαστημικό σκάφος, στο οποίο σταδιακά εκπαιδεύεστε και αναπτύσσετε τις δεξιοτεχνίες και τα ταλέντα σας, αναβαθμίζοντας παράλληλα το σκάφος σας σε μια πραγματική φονική μηχανή…

andromeda3

Σενάριο – περιβάλλον του Andromeda 5

Ο κόσμος γύρω από τον οποίο εξελίσσεται το Andromeda 5 επιτρέπει στους παίκτες να βιώσουν το ρόλο ενός μεγάλου ηγέτη της φατρίας του στο ανοιχτό και απέραντο διάστημα και να αντιμετωπίσει πραγματικά χιλιάδες παίκτες απ’ όλο τον πλανήτη, μερικοί από τους οποίους θα γίνουν πολύτιμοι σύμμαχοι και οι υπόλοιποι επικίνδυνοι εχθροί που πρέπει να εξοντωθούν, πριν να αποκτήσουν εκείνοι την ευκαιρία να σας εξοντώσουν.

Στην αρχή του παιχνιδιού ο παίκτης έχει τον έλεγχο ενός μικρού σε μέγεθος διαστημικού οχήματος, το οποίο όμως έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει ή ακόμη και να το αντικαταστήσει με ένα πιο ισχυρό. Η όλη δράση πραγματοποιείται σε έναν κόσμο σε άποψη τρίτου προσώπου, ενώ λείπουν οι πολλές εισαγωγές και τα βοηθήματα εκκίνησης. Θα μπείτε σχεδόν αμέσως στα «βαθιά» εξερευνώντας το γύρω περιβάλλον, πολεμώντας διαφορετικά είδη εξωγήινων, ολοκληρώνοντας ποικίλα είδη αποστολών και επικοινωνώντας με πραγματικούς παίκτες ή παίκτες τεχνητής νοημοσύνης, ελεγχόμενους από το σύστημα.

andromeda4

Καθώς οι παίκτες συνεχίζουν να παίζουν και εξελίσσουν τον χαρακτήρα και τον εξοπλισμό τους, αναβαθμίζοντας παράλληλα τα σκάφη τους, κερδίζουν διάφορες δεξιότητες και αντικείμενα, τα οποία αυξάνουν ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά του σκάφους τους. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να ιδρύσετε ή να ενταχθείτε σε υπάρχουσες μικρές ομάδες και μεγαλύτερες κοινότητες παικτών, με τα γνωστά παρελκόμενα που υπάρχουν στα παιχνίδια αυτού του είδους (guilds, guild banks, guild chat κλπ).

Το κύριο μέρος του παιχνιδιού στο Andromeda 5 περιλαμβάνει την ολοκλήρωση αποστολών, τις οποίες λαμβάνετε από χαρακτήρες του παιχνιδιού, τους οποίους χειρίζεται το σύστημα και οι οποίοι παραδίδουν ανταμοιβές που περιλαμβάνουν πόντους εμπειρίας, αντικείμενα, χρήματα του παιχνιδιού ή συνδυασμούς κάποιων ή όλων αυτών.

Το παιχνίδι έχει δομηθεί γύρω από ένα αρκετά ενδιαφέρον σενάριο που περιλαμβάνει επιπλέον λειτουργίες PvP και instances, στα οποία οι παίκτες συμμαχούν μεταξύ τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν μεγάλους κακούς του παιχνιδιού. Το τέλος του παιχνιδιού εντοπίζεται στους 3 τελευταίους γαλαξίες από τους 20 του Andromeda 5, όπου οι παίκτες από τις δύο αντίπαλες παρατάξεις που υπάρχουν διαθέσιμες (επιλέγετε πλευρά στην αρχή του παιχνιδιού), πολεμούν η μια την άλλη για τον έλεγχο ειδικών σημείων στον χάρτη και καταγράφουν την πρόοδό τους στον σχετικό πίνακα κατάταξης παικτών του παιχνιδιού.

 andromeda5

Επιλογές παιχνιδιού

Το Andromeda 5 παρέχει στους παίκτες τόσο επιλογές PvP, όσο και PvE. Υπάρχει μεγάλος αριθμός βασικών αποστολών, δευτερεύουσες παράλληλες ιστορίες και αποστολές και επιπλέον ημερήσιες αποστολές που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Κάποιοι γαλαξίες διατηρούν μια επιλογή PvP με την οποία οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιτεθούν ή αντίστοιχα να δεχτούν επιθέσεις από άλλους παίκτες οποιαδήποτε στιγμή. Σίγουρα μάλλον η πιο αποδοτική επιλογή θα ήταν να ασχοληθείτε τόσο με το PvE, όσο και με το PvP, γιατί οι πρώτες ύλες που θα χρειαστείτε για τις αναβαθμίσεις των σκαφών σας προέρχονται κατά κύριο λόγο από μάχες PvE που με τη σειρά τους σας δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στη συνέχεια στο PvP. Θυμηθείτε πάντως ότι ένα πλήρως αναβαθμισμένο σκάφος δεν σημαίνει απαραίτητα εύκολες νίκες στο PvP, καθώς οι ικανότητες του παίκτη είναι εξίσου σημαντικές στο Andromeda 5.

Το Andromeda 5 είναι ένα δωρεάν παιχνίδι το οποίο μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε ή να παίξετε μέσω του browser σας. Το παιχνίδι περιλαμβάνει ένα σύστημα χρηματικών συναλλαγών με τα οποία εξασφαλίζετε ορισμένα μπόνους στο παιχνίδι, τα οποία ωστόσο δεν είναι απαραίτητα αν δεν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε χρήματα. Βέβαια, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις λίγο χρήμα σας κάνει πολύ πιο εύκολη τη μέρα.

andromeda6

Κύρια χαρακτηριστικά του Andromeda 5

Συνοπτικά μερικά από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του Andromeda 5 περιλαμβάνουν:

 •        Την εξερεύνηση 20 τεράστιων και όμορφα σχεδιασμένων γαλαξιών, όπου έχετε τη δυνατότητα να πολεμήσετε κόντρα σε κάθε λογής αντιπάλους όπως ακίνδυνους έμπορους, διαστημικά droids, επικίνδυνους πειρατές, δολοφόνους, μέχρι και πανίσχυρα πολεμικά πλοία που θα σας κάνουν να τρέμετε με το μέγεθος και τον εξοπλισμό τους.
 •        Την επιλογή ανάμεσα σε 15 διαφορετικά σκάφη, αναβαθμίσεις εξοπλισμού και εμφάνισης του κάθε σκάφους. Η παραμετροποίηση του κάθε σκάφους είναι πολύ λεπτομερής.
 •        Την ολοκλήρωση περισσότερων από 200 αποστολών και τη συγκέντρωση επιβραβεύσεων για αυτές. Χρειάζεται συνεργασία με άλλους παίκτες για να ολοκληρώσετε τις δύσκολες αποστολές, μην το επιχειρήσετε μόνοι σας.
 •        Την εκπαίδευση και βελτίωση του χαρακτήρα σας με περισσότερες από 30 δεξιότητες και ταλέντα, που διαιρούνται σε 4 διαφορετικούς τομείς.
 •        Τεράστιες ομαδικές μάχες με αναρίθμητα συμμαχικά και εχθρικά σκάφη ή προσωπικές περιπλανήσεις και περιπέτειες.

 andromeda2

Συνοψίζοντας

Το Andromeda 5 διαθέτει πολύ καλά χαρακτηριστικά, τα οποία θα αγαπήσουν οι λάτρεις των διαστημικών μαχών και σεναρίων. Αν υπολογίσουμε ότι ακόμη το παιχνίδι δεν είναι ολοκληρωμένο και πως οι προγραμματιστές προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά κάθε βδομάδα, αλλά παράλληλα και το μέγεθος του κόσμου και των αποστολών, τότε μιλάμε για ένα παιχνίδι με μεγάλο βάθος. Δοκιμάστε το, έστω και στην browser έκδοση αν δεν είστε σίγουροι ότι τελικά θα σας «κρατήσει». Το Andromeda 5 ή θα το λατρέψετε ή θα σας αφήσει αδιάφορους, μάλλον δεν φαίνεται να υπάρχουν μεσαίες καταστάσεις.

 

Θετικά στοιχεία του Andromeda 5

 • Μεγάλο βάθος, με τεράστιους γαλαξίες, πολλά σκάφη και επιλογές, καθώς επίσης μεγάλο αριθμό αποστολών
 • Καλοσχεδιασμένα σκάφη και γραφικά, τα οποία θα λατρέψετε
 • Υποστηρίζει σχεδόν όλες τις μεγάλες διαθέσιμες πλατφόρμες και λειτουργικά (εκτός από Android προς το παρόν, αν και μπορείτε να το παίξτε από browser)

 

Αρνητικά στοιχεία του Andromeda 5

 • Αρκετά bugs, που ωστόσο διορθώνονται αρκετά γρήγορα από τους δημιουργούς
 • Δύσκολο παιχνίδι. Ειδικά αν αποφασίσετε να παίξετε solo, θα έχετε πάρα πολλά προβλήματα.
 • Αρκετά προβλήματα σταθερότητας των servers, με παράπονα από τους χρήστες που αρκετές φορές δεν μπορούν να παίξουν για αρκετές ώρες, λόγω αυτού του ζητήματος.

4 Comments

  1. Ναι η αλήθεια ειναι ότι μοιάζει αρκετά και σαν ιδέα

 1. lene psemata h dimioyrgh toy paixnidioy.emena kai se kati sympektes moy mas eixe yposxethi alagh server pragma to opoio den tyrise.kai sto telos ekanan kai thn palabh oti den to eixan pei.alla egv exv akoma ta mhnhmata apothikebmena.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.