Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Alliance Warfare

alliance warfare logo
Antonis Pavlou

Το Alliance Warfare είναι ένα δωρεάν browser παιχνίδι των Digital Experience Studios, η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό κόσμο που αποκαλείται «Land of Endless War». Σκοπός των παικτών του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι να ολοκληρώσουν αποστολές, να πραγματοποιούν επιθέσεις σε αντίπαλους παίκτες, επιδρομές σε πόλεις βαρβάρων, να δημιουργούν συμμαχίες με άλλους παίκτες, να δημιουργούν τεράστιους στρατούς και να επεκτείνουν το βασίλειό τους κατακτώντας εδάφη και πόλεις των εχθρών. Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα διαχειριστικό παιχνίδι στρατηγικής, το οποίο περιέχει όλα εκείνα να βασικά χαρακτηριστικά των παιχνιδιών του είδους με αρκετό βάθος.

Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και η συγκομιδή πρώτων υλών, με τις οποίες σαν παίκτης έχετε τη δυνατότητα να κατασκευάζετε κτίρια, να πραγματοποιείτε έρευνα στον τομέα της τεχνολογίας για νέα όπλα και κτίρια και φυσικά να εξερευνάτε και να κατακτάτε περιοχές. Ας δούμε όμως λίγο πιο λεπτομερώς το παιχνίδι.

 alliance1    

Ξεκινώντας

Ξεκινάτε το παιχνίδι, όπως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, με ένα μικρό βασίλειο και με τη φιλοδοξία να κατακτήσετε τον κόσμο δημιουργώντας έναν ισχυρό στρατό και αξιόπιστους και εξίσου ισχυρούς συμμάχους. Αρχικά δημιουργείτε το προφίλ του χαρακτήρα σας το οποίο όμως περιορίζεται σε πολύ λίγες φωτογραφίες ανδρικών και γυναικείων avatar. Στη συνέχεια επιλέγετε το όνομα για τον χαρακτήρα και άλλο ένα όνομα για την αρχική σας πόλη. Κάθε server στο Alliance Warfare περιλαμβάνει πολλές ζώνες, κάθε μια από τις οποίες υποστηρίζει εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες πόλεις.

alliance2

Μια περιοχή που δεν είναι ιδιαίτερα κατοικημένη είναι καλύτερη για τους παίκτες εκείνους που εστιάζουν την προσοχή και το παιχνίδι τους περισσότερο στο κομμάτι της ανάπτυξης της πόλης τους και όχι τόσο στη δημιουργία μιας ισχυρής πολεμικής μηχανής. Εάν από την άλλη πλευρά θέλετε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον με περισσότερες κόντρες PvP, τότε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή είναι πιο ιδανική επιλογή για εσάς.

 

Alliance Warfare Radio

Όλα αυτά θα μου πείτε είναι πάνω-κάτω δεδομένα και αναμενόμενα σε παιχνίδια αυτού του είδους. Ωστόσο το Alliance Warfare έχει μια καινοτομία που δεν έχουμε συναντήσει ξανά σε κάποιο άλλο παιχνίδι, αν και αυτή δεν είναι και τόσο άμεσα συνδεδεμένη με το ίδιο το παιχνιδιού. Πρόκειται για έναν ζωντανό ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος υπάρχει ενσωματωμένος στο παιχνίδι και παίζει τραγούδια με live DJ. Μάλιστα οι DJ υπάρχουν διαθέσιμοι στο παιχνίδι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να συνομιλήσετε με αυτούς και να ζητήσετε να σας βάλουν συγκεκριμένα τραγούδια. Πραγματικά πρωτότυπο, χωρίς όμως να επηρεάζεται η τροπή του παιχνιδιού.

 alliance5

Αποστολές και κτίρια

Στο Alliance Warfare οι παίκτες ολοκληρώνουν αποστολές που λαμβάνουν στο παιχνίδι με ανταμοιβή χρυσό και εμπειρία. Για να καταφέρετε να επεκτείνετε τη μικρή σας πόλη σε μια αυτοκρατορία, θα πρέπει να κατασκευάσετε κτίρια και να τα αναβαθμίσετε. Τα κτίρια τα κατασκευάζετε σε άδεια μέρη στο χάρτη και εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Έτσι τα σπίτια χρειάζονται για να μεγαλώσετε τον πληθυσμό της πόλης σας και αντίστοιχα οι στρατώνες για την κατασκευή των διάφορων στρατιωτικών μονάδων πεζικού που υπάρχουν διαθέσιμες στο παιχνίδι. Το κτίριο των κατασκόπων, όπως είναι προφανές δημιουργεί κατασκόπους, ενώ οι στρατιωτικές μονάδες που πολεμούν από απόσταση (τοξότες κλπ.) δημιουργούνται σε ξεχωριστό κτίριο και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με το στάβλο, όπου κατασκευάζονται οι έφιππες μονάδες στρατού.

alliance4

Πέραν αυτών υπάρχει μια αποθήκη στην οποία αποθηκεύονται οι υπερπολύτιμες πρώτες ύλες του κάθε παίκτη, ενώ οι στρατηγοί και γενικότερα οι αξιωματούχοι της πόλης προέρχονται από την ταβέρνα. Η αγορά χρησιμεύει για την ανταλλαγή πρώτων υλών με άλλους παίκτες, ενώ με το προξενείο δημιουργείτε διπλωματικές σχέσεις με άλλους. Το κτίριο του νοσοκομείου βοηθά τα τραυματισμένα στρατεύματά σας να επανέλθουν στην αρχική τους, υγιή κατάσταση, ενώ το δημαρχείο είναι το πιο πολύτιμο κτίσμα της πόλης σας και το μέρος όπου πραγματοποιείται η όλη διαχείριση.

 alliance3

Τεχνολογία

Ο τομέας της τεχνολογίας παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι δίνοντας σας σημαντικά πλεονεκτήματα και αναβαθμίσεις σε μονάδες και κτίρια. Υπάρχουν 3 διαφορετικοί κλάδοι τεχνολογικής έρευνας. Ο ένας κλάδος έχει να κάνει με τις πρώτες ύλες και αφορά την ανάπτυξη στον οικονομικό τομέα της πόλης. Ο δεύτερος κλάδος αφορά τη γνώση, η οποία συνδέεται άμεσα με το χρόνο κατασκευής των κτισμάτων και ίασης των τραυματισμένων μονάδων σας. Τέλος ο στρατιωτικός κλάδος επιταχύνει τη δημιουργία των στρατιωτικών μονάδων.

Οι νέοι παίκτες του Alliance Warfare ξεκινούν με προστασία 10 ημερών από τις επιθέσεις άλλων παικτών. Οι πόλεις μπορούν να πολεμήσουν η μια την άλλη στέλνοντας στρατεύματα για επίθεση. Παράλληλα, οι νικηφόρες μάχες δίνουν στους νικητές παίκτες πόντους εμπειρίας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σχηματισμού συμμαχιών και κοινών επιθέσεων δύο ή περισσότερων συμμάχων εναντίον κάποιου αντιπάλου. Παράλληλα στις μάχες ενδέχεται να κερδίσετε και κάποια σπάνια αντικείμενα σε ένα μίνι παιχνίδι γυρίσματος ενός «τροχού της τύχης».

Συνοψίζοντας

Το Alliance Warfare είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής με πλήθος ενδιαφέροντων χαρακτηριστικών και αρκετά μεγάλο βάθος, που όμως στηρίζεται σε κοινά χαρακτηριστικά άλλων παιχνιδιών του είδους, χωρίς κάποια ιδιαίτερη δική του «πινελιά». Το παιχνίδι διαθέτει ένα εσωτερικό κατάστημα στο οποίο όποιος παίκτης επιθυμεί μπορεί να αγοράσει κάποια έξτρα πράγματα αγοράζοντας χρυσό για τον καλλωπισμό και την επιτάχυνση του παιχνιδιού χωρίς αυτά ωστόσο να είναι αναγκαία. Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια του είδους και θέλετε να ξεκινήσετε ένα νέο παιχνιδί, τότε αξίζει τον κόπο και το χρόνο να ασχοληθείτε με το Alliance Warfare, αλλιώς μάλλον δεν θα σας προσφέρει κάτι νέο που θα σας συγκλονίσει.

 

Πλεονεκτήματα του Alliance Warfare

  • Πολλές επιλογές διαχείρισης της πόλης, κτιρίων και μονάδων
  • Όμορφα γραφικά και φιλικό περιβάλλον
  • Έξυπνο σύστημα ενσωματωμένου ραδιοφώνου με ζωντανή μουσική

 

Μειονεκτήματα του Alliance Warfare

  • Καμία ουσιαστική καινοτομία
  • Σαν νέος παίκτης θα δυσκολευτείτε και θα εκνευριστείτε από τις πολλαπλές επιθέσεις άλλων πιο δυνατών παικτών μετά τις 10 πρώτες μέρες που δεν μπορούν να σας επιτεθούν
  • Επαναλαμβανόμενο και λίγο κουραστικό

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.