Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Adventure Quest

adventure quest logo
Antonis Pavlou

Το Adventure Quest Worlds της Artix Entertainment είναι η «ενισχυμένη» έκδοση ενός μικρού σε μέγεθος και χαρακτηριστικά flash game που ονομάζεται Adventure Quest. Με τη χρήση ουσιαστικά της ίδιας τεχνολογίας, το Adventure Quest World sκατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών παικτών παιχνιδιών MMO, μεταξύ των οποίων είναι και το Dragon Fable, που αποτελεί παλιότερο παιχνίδι της ίδιας εταιρείας.

Το παιχνίδι μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως αρκετά απλό, αλλά συνάμα συναρπαστικό. Παρότι είναι παιχνίδι flash, απαιτεί την εγκατάσταση ενός μικρού προγράμματος, σύνδεση φυσικά στο internet και έναν browser που να υποστηρίζει Java.

adventure quest adventure quest

Αρχίζοντας το παιχνίδι

Στην αρχή πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, να συνδεθείτε σε αυτόν και να δημιουργήσετε το χαρακτήρα σας. Οι επιλογές σας στο σημείο αυτό είναι: Μαχητής, Κλέφτης, Μάγος και Ιερέας, κλασικά πράγματα δηλαδή. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες άλλες ρυθμίσεις παραμετροποίησης, αλλά περισσότερα αναφορικά με το «χτίσιμο» του χαρακτήρα σας μπορείτε να κάνετε σε καταστήματα που συναντάτε στη διάρκεια του παιχνιδιού και με διάφορα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στις πανοπλίες σας. Η όλη εμφάνιση του παιχνιδιού έχει μια «καρτουνίστικη» αισθητική, με επιρροές σε στυλ ιαπωνικών μάνγκα.

 

Μάχες-βασικά χαρακτηριστικά

Οι μάχες πραγματοποιούνται σχεδόν αυτόματα. Κάνετε κλικ για στόχευση και κλικ για αυτόματη επίθεση, ωστόσο τα ξόρκια και οι δεξιότητες του χαρακτήρα πρέπει να ενεργοποιούνται και έχουν μια περίοδο αναμονής μέχρι να μπορέσουν να ξαναεπιλεχθούν. Η λεία των αποστολών από τις μάχες και τα χρήματα δίνονται αυτόματα στο χαρακτήρα σας μετά τη μάχη, ωστόσο τα αντικείμενα οφείλετε να τα μαζέψετε οι ίδιοι.

Το γραφικό περιβάλλον είναι σε γενικές γραμμές μινιμαλιστικό και «καθαρό», με απλά εικονίδια, μια απεικόνιση του παγκόσμιου χάρτη, κλπ. Υπάρχει επίσης μια κόκκινη/μπλε καρδιά που είναι το κουμπί ανάπαυσης του χαρακτήρα. Με τον τρόπο αυτό ανακτάτε την υγεία και το μάνα που έχετε ξοδέψει και το οποίο χρησιμοποιείται για τα ξόρκια σας. Στο παιχνίδι δεν υπάρχουν φίλτρα αναπλήρωσης της υγείας και του μάνα, αν και η αναπλήρωσή τους γενικά δεν απαιτεί και πάρα πολύ μεγάλο χρόνο.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε στο παιχνίδι είναι ότι υπάρχουν δύο μπάρες εμπειρίας του χαρακτήρα σας. Η μία αφορά το επίπεδό σας και η άλλη την κλάση του χαρακτήρα. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε πολλές διαφορετικές κλάσεις και να τις εξελίξετε ξεχωριστά. Το XP της κλάσης του χαρακτήρα γεμίζει πιο γρήγορα από το γενικό XP του επιπέδου σας, κάτι που θα σας κάνει να θέλετε να δοκιμάσετε πολλές διαφορετικές κλάσεις στην πορεία του παιχνιδιού.

Προκειμένου να βελτιώσετε τα όπλα σας, την πανοπλία και να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο στο παιχνίδι θα πρέπει πρώτα να πληρώσετε χρυσό σε NPC χαρακτήρες του παιχνιδιού για να πραγματοποιηθεί μια διαδικασία «αναβάθμισής» τους. Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο της πανοπλίας σας, τόσο περισσότερη άμυνα σας προσφέρει, ενώ αντίστοιχα όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο του όπλου σας, τόσο περισσότερη ζημιά κάνει στους εχθρούς.

 

 

Ο κόσμος

Το παιχνίδι ξεκίνησε την πορεία του στο διαδίκτυο το 2008, με περιορισμένο τότε περιεχόμενο. Ωστόσο νέα γεγονότα και νέες περιοχές ανοίγουν έκτοτε σε τακτά διαστήματα και παραμένουν διαθέσιμα σε μόνιμη βάση. Έτσι μέσα σε λίγα χρόνια το παιχνίδι έχει εμπλουτιστεί πάρα πολύ.

Η περιήγησή σας στον κόσμο γίνεται τρέχοντας ουσιαστικά από έναν χάρτη (οθόνη) στον επόμενο, κάνοντας κλικ σε μια περιοχή (ζώνη) για τηλεμεταφορά ή δια μέσω της αυτόματης μεταφοράς σας κοντά σε κάποιον φίλο, όταν αυτός βρίσκεται μαζί σας online. Σε γενικές γραμμές η εξερεύνηση είναι μια σχετικά ακίνδυνη υπόθεση, καθώς τα πλάσματα που συναντάτε δεν σας επιτίθενται, κάτι το οποίο είναι χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν ισχύει το ίδιο όμως στις πιο δύσκολου επιπέδου περιοχές, όταν δεν έχετε ακόμη το απαιτούμενο επίπεδο να βρίσκεστε εκεί. Ωστόσο και πάλι, το να αποδράσετε δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς κάθε χάρτης είναι όσο μεγάλη είναι και η οθόνη σας.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε μέλος μιας ομάδας παικτών προκειμένου να μπείτε σε μια ομαδική αποστολή. Μπορείτεαπλάναβοηθήσετεάλλουςάγνωστουςπαίκτες.

Οι αποστολές πάντως έχουν προσωρινό χαρακτήρα, δηλαδή διαρκούν μόνο για όσο χρόνο είστε onlineεκείνη τη στιγμή. Τα αποτελέσματα όμως είναι μόνιμα και γράφονται στον λογαριασμό σας. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον βγείτε από το παιχνίδι για κάποιον λόγο, εσκεμμένα ή μη, χάνετε η πρόοδός σας στη συγκεκριμένη αποστολή και όταν χρειαστεί να την επαναλάβετε, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή.

Γενικά, το παιχνίδι βασίζεται πολύ στις αποστολές και απαιτεί από τους παίκτες να μεταφέρονται από ζώνη σε ζώνη στον παγκόσμιο χάρτη, ενώ η ιστορία και η εξέλιξη είναι αρκετά χιουμοριστικά σε πολλά σημεία.

 

Γραφικά και ήχος

Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι φτιαγμένο σε Flash σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εντυπωσιακά κινούμενα γραφικά και εφέ. Ουσιαστικά σε όλο το παιχνίδι υπάρχει ένας διάχυτος «αέρας» απλοποίησης όλων των πραγμάτων που δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό πράγμα.

Από την πλευρά του ο ήχος περιορίζεται σε μερικά κάπως εκνευριστικά εφέ και δεν υπάρχει κάποια επιλογή μουσικής να παίζει στο φόντο.

adventure quest adventure quest

 

Ομαδικό παιχνίδι και αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες

Το παιχνίδι σας προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε δικές σας ομάδες με άλλους παίκτες και να συνομιλείτε μαζί τους και με άλλα άτομα στο επίσημο forum των παικτών. Ο κόσμος στο forum είναι φιλικός και αν δεν έχετε πολλούς γνωστούς για να δημιουργήσετε μεταξύ σας κάποια ομάδα, θα λάβετε σίγουρα αρκετές προσκλήσεις από άλλους. Επιπλέον, το γεγονός ότι στο παιχνίδι δεν υπάρχουν ανταλλαγές και πωλήσεις αντικειμένων αποτρέπει το ενοχλητικό φαινόμενο του spamming από άλλους παίκτες.

 

Bugs και άλλα προβλήματα

Όλα τα MMO έχουν bugs και το Adventure Quest World δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάτι το πολύ σοβαρό που θα σας σπάσει τα νεύρα, αν και κάποιες φορές ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του παιχνιδιού για να ξεκολλήσετε από κάποιο σημείο του χάρτη. Ουσιαστικά το πρόβλημα είναι ενοχλητικό αν βρίσκεστε στη μέση κάποιας αποστολής, καθώς όπως αναφέραμε παραπάνω, θα πρέπει να την επαναλάβετε από την αρχή… Δεν είναι κάτι όμως που θα χρειαστεί να υποστείτε πολλές φορές.

 adventure quest adventure quest

Δωρεάν μεν, αλλά

Το Adventure Quest Worlds προσφέρεται στους παίκτες δωρεάν. Μπορείτε βέβαια ξοδεύοντας χρήματα να έχετε κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που δεν προσφέρονται στη δωρεάν έκδοση, όπως ένα κατοικίδιο να σας συνοδεύει, κάποιες ξεχωριστές πανοπλίες ή επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για το χαρακτήρα σας. Το παιχνίδι προσφέρει διαφορετικού είδους πακέτα συνδρομών που έρχονται με εκατοντάδες χρηματικές μονάδες του παιχνιδιού και άλλα προνόμια ή απλά δίνοντας σας τη δυνατότητα να αγοράσετε χρηματικές μονάδες. Η μεγάλη διαφορά του Adventure Quest Worlds με άλλα συνδρομητικά παιχνίδια είναι ότι όταν αγοράζετε αντικείμενα με χρήματα του παιχνιδιού, αυτά παραμένουν στον χαρακτήρα σας μόνιμα. Ακόμη και αν σταματήσετε δηλαδή να πληρώνετε τη συνδρομή σας, διατηρείτε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τις πανοπλίες και τα όπλα που αγοράσατε και τις επιπλέον θέσεις στην τσάντα σας.

adventure quest adventure quest

Συνοψίζοντας

Το Adventure Quest Worlds είναι ουσιαστικά ένα «ελαφρύ» MMO τύπου “hackandslash”. Δεν έχει μεγάλο βάθος σε σενάριο και λειτουργίες, ωστόσο είναι πολύ ευχάριστο και θα αρέσει σε πολύ κόσμο που δεν επιθυμεί να χαθεί μέσα σε χιλιάδες λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Το παιχνίδι διαθέτει μια ευρεία κοινότητα παικτών οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να σας λύσουν όποια απορία έχετε στο forum και να σας βοηθήσουν στα πρώτα σας βήματα.

Αν θελήσετε να πληρώσετε για κάποια μικρής διάρκειας συνδρομή στο παιχνίδι, θα μπορέσετε να αγοράσετε κάποια από τα αντικείμενα που θέλετε και στη συνέχεια να τα διατηρήσετε για πάντα, ακόμη και αν δεν ανανεώσετε ποτέ τη συνδρομή σας. Σίγουρα έτσι τα λεφτά που θα δώσετε αξίζουν λίγο παραπάνω.

 

Θετικά στοιχεία του Adventure Quest

  • Ανάλαφρο και χιουμοριστικό περιβάλλον
  • Μεγάλη κοινότητα παικτών, διατεθειμένη να σας βοηθήσει στα πρώτα σας βήματα
  • Ξεχωριστό και έξυπνο σύστημα ανόδου επιπέδου γενικά του χαρακτήρα και κάθε κλάσης ξεχωριστά

 

Αρνητικά στοιχεία του Adventure Quest

  • Μέτρια γραφικά και σχεδόν ανύπαρκτος ήχος
  • Δεν έχει μεγάλο βάθος και έχει περισσότερο χαρακτήρα “hackandslash”
  • Αργά η γρήγορα θα πρέπει να επαναλάβετε κάποια αποστολή όταν κολλήσετε λόγω κάποιου bug στη μέση

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.