Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Total War Rome 2 : Arverni

Antonis Pavlou

Μετά τους Μακεδόνες, τους Iceni και τους Καρχηδόνιους το fraction του Total War Rome 2 που μας αποκαλύπτεται αυτήν την εβδομάδα είναι οι Γαλάτες Arverni. Απόγονοι μιας αρχαίας φυλής Κελτών, οι πολεμοχαρείς Arverni είναι μια από τις ισχυρότερες φυλές της κεντρικής Γαλατίας. Είναι πολλά περισσότερα από βάρβαρους λεηλάτες και επιδρομείς, έχουν έναν πολύπλοκο και εξελιγμένο πολιτισμό με κέντρο του την Nenossos, το οχυρό τους κοντά στην πεδιάδα της Gergovia

Κυβερνιούνται από τους βασιλιάδες τους και τους φυλάρχους τους, αλλά υπακούουν και στους δρυίδιδές τους, ενώ υπάρχει μια σαφής κοινωνική τάξη μεταξύ τους. Το κύρος και η ισχύς προέρχονται από τις ανδροπρεπείες ικανότητές τους όπως του πολεμιστή και του ηγέτη αλλά και από την καταγωγή του καθενός.

Averni_ico

Οι Arverni στηρίζονται πάρα πολύ στο πεζικό τους και χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό τα ακόντιά τους και την καταστροφική δύναμη της εφόδου, ενώ καθοδηγούνται από επίλεκτους πολεμιστές όπως οι Spear Nobles και οι Oathsworn. Με αυτές τις μάχες οι ηγέτες κέρδισαν τις θέσεις τους: ως πρωταθλητές στην μάχη, αποδεικνύοντας τις ικανότητές τους σε αυτή.

Παρόλο που πολλές αποφάσεις παίρνονται από τους βασιλιάδες και φυλάρχους των Arverni, στην πραγματικότητα πολλά εξαρτιόνται από την θέληση των δρυίδιδων, συμπεριαλβανόμενης της κύρηξης πολέμου ή ειρήνης. Η Κέλτικη θρησκεία αποτελεί μια μίξη του ανεμισμού με ένα πάνθεον από μεγάλους, τοπικούς ή και μικρότερους οικιακούς θεούς και είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που ενώνουν τις διασκορπισμένες γαλατικές φυλές.

Arverni_OathSworn

Φαινομενικά ασταμάτητοι όταν επιτίθενται μαζικά, οι Γαλάτες εισέβαλαν στην Ρώμη το 390 π.Χ. και τρομοκράτησαν το Αιγαίο το 279 π.Χ. εισβάλοντας στην Θράκη, την Μακεδονία και την Ιλλυρία. Πιθανόν το πεπρωμένο τους να βρίσκεται πέρα από την θάλασσα στην Βρεταννία, με όλες τις Κέλτικες φυλές ενωμένες κάτω  από έναν βασιλιά. Μπορεί όμως και στον Νότο, ώστε να δώσουν τέλος στην ανερχόμενη απειλή από την Ρώμη.

Averni3

Ξεχωριστοί τεχνίτες, οι Averni απολαμβάνουν αυξημένο εισόδημα από τα εργαστήριά τους, καθώς και από την ειδικότητα των Γαλατών στα χρυσωρυχεία. Στην μάχη, το ιππικό τους επωφελείται από την φυσική ικανότητα των Γαλατών ως ιππείς, ενώ το χάρισμα και η ισχύς των βασιλιάδων τους τους κάνουν φοβερούς πολεμιστές και τους εξασφαλίζει τον διπλωματικό σεβασμό ανάμεσα στις άλλες φυλές βαρβάρων!

To Total War Rome 2 αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.