Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Ήχος στο Total War Rome 2 – Πανδαισία!

rome 2 total war
Antonis Pavlou

Σήμερα έχουμε ένα αφιέρωμα στο πώς δημιουργήθηκε ο ήχος στο Total War Rome 2. Στα σημερινά videogames ο ήχος δεν είναι απλή υπόθεση και δεν δημιουργείται απλώς με την χρήση ενός υπολογιστή. Αντίθετα μοιάζει περισσότερο με την παραγωγή μια ταινίας. Στο video που θα δείτε παρακάτω, εξηγείται πώς έγινε η παραγωγή στον νέο τίτλο της σειράς Total War με έμφαση στον πρόλογο κάθε καμπάνιας, στην μουσική – soundtrack και στους ρεαλιστικούς ήχους από τα χτυπήματα και τις μάχες

Ο πρόλογος κάθε καμπάνιας εκφωνείται από τον  ηθοποιό Μark Strong με συμμετοχή σε ταινίες όπως το Kick Ass, o  Sherlock Holmes και άλλες. Ο Mark κάνει τον Ρωμαίο στρατιωτικό διοικητή και εμψυχώνει τους λεγεωνάριους πριν από κάθε καμπάνια. Με τον τρόπο αυτό τραβάει τον παίχτη στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού από την αρχή, παρουσιάζοντας τον χαρακτήρα του διοικητή τον οποίο καλείται να ενσαρκώσει ο παίχτης.

Η μουσική βοηθάει τον παίχτη να  μπαίνει στο περιβάλλον κάθε στιγμής, είτε είναι μια μεγάλη μάχη, είτε ο χάρτης του campaign. Για τον λόγο αυτό έγιναν  live ηχογραφήσεις με την εθνική συμφωνική ορχήστρα της Σλοβακίας!  Ο μαέστρος Jeff Atmajian έχει μεγάλη εμπειρία από ηχογραφήσεις για ταινίες και την χρησιμοποίησε για να κάνει τον παίχτη να νοιώθει ότι είναι ο στρατηγός που ηγείται ενός στρατού και όχι ένας παίχτης video game.

Οι ήχοι από τα χτυπήματα αναπαράχθηκαν στα στούντιο της εταιρείας, καταγραφοντας χτυπήματα σε πανοπλίες και ανθρώπους ντυμένους Ρωμαίους που τις φορούσαν. Έχει πολύ γέλιο το συγκεκριμένο κομμάτι στο video, όπου βαράνε έναν ταλαίπωρο με καπάκια από κατσαρόλες, σπάτουλες και άλλα αντικείμενα, για να αναπαράγουν ρεαλιστικούς ήχους. Πάλι καλά που δεν τον χτυπούσαν και με αληθινά σπαθιά βέβαια!

Το Total War Rome 2 θα κυκλοφορήσει για PC στα Ελληνικά καταστήματα στις 3 Σεπτεμβρίου και  θα κοστίζει στην χώρα μας 39€ (περίπου) σε αντίθεση με τα 55 ευρώ της επίσημης Ευρωπαϊκής τιμής σε μιας προσπάθεια της εταιρείας να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Το παιχνίδι περιλαμβάνει  3 Playable Ελληνικά/Ελληνιστικά κράτη (Μακεδονία, Πτολεμαϊκή Αίγυπτο και Πόντο), ενώ οι χρήστες που θα κάνουν Προ-Παραγγελία (ή κράτηση σε κατάστημα), θα εξασφαλίσουν άλλα 3 κράτη, την Αθήνα, την Ήπειρο και τη Σπάρτη!

Το Total War Rome 2 μπορείτε να το προπαραγγείλετε στα Public:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.