Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Παιχνίδια Στρατηγικής: Ιστορική Αναδρομή Μέρος 3ο

Στη συνέχεια της ιστορίας των παιχνιδιών στρατηγικής σήμερα έχουμε το 3ο μέρος. Στα προηγούμενα δύο μέρη είδαμε τα πρώτα παιχνίδια στρατηγικής, και τα παιχνίδια της δεκαετίας του 90’ που ήταν και τα πρώτα RTS, και κατά την οποία πασίγνωστες σειρές όπως το Starcraft, Civilization, Warcraft, Command and Conquer και άλλα έκαναν την εμφάνισή τους. Σήμερα θα μιλήσουμε για την δεκαετία του 2000-2010 και πως αυτή διαμόρφωσε τα παιχνίδια στρατηγικής φτάνοντας στο σήμερα.

Τη δεκαετία του 2000 έχουμε την εμφάνιση πάρα πολλών «δυνατών» τίτλων. Η πιο γνωστή κυκλοφορία του 2000 ήταν φυσικά το Shogun: Total War, παιχνίδι που εγκαινίασε τη σειρά Τotal war, την κοινώς ομολογουμένη πιο πετυχημένη σειρά στρατηγικής των τελευταίων χρόνων.

Η πρωτοτυπία που εισήγαγε, το συνδυασμό δηλαδή turn-based campaign με real-time μάχες, ήταν ο κύριος λόγος που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και άνοιξε το δρόμο για τα επόμενα παιχνίδια.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο παιχνίδι της σειράς Europa Universalis από την Paradox Development Studio. Βασισμενο σε ένα επιτραπέζιο γαλλικό παιχνίδι στρατηγικής εγκαινίασε τη σειρά που αργότερα γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Το 2001 εμφανίστηκε από την  PopTop Software το Tropico. Το αργότερα πολύ γνωστό παιχνίδι building simulation και management, γνωστό για το micromanagement του, κατάφερε χωρίς την ύπαρξη μαχών και πολέμου να γίνει πολύ ενδιαφέρον αποδεικνύοντας οτί υπάρχουν και άλλες όχεις εκτός από τα wargames για τα παιχνίδια στρατηγικής.

Στα βήματα του Europa Universalis κινήθηκε 4 χρόνια μετά (το 2004) ο νέος τίτλος της Paradox: Crusader Kings (η δεύτερη έκδοση του οποίου βγήκε φέτος). Βάζοντας τη βαθιά στρατηγικής σκέψη και τις ίντριγκες του μεσσαίωνα στο τραπέζι το Crusader kings αποτελούσε μία ενδιαφέρουσα πρόκληση για κάθε strategy gamer.

Την ίδια χρονιά βγήκε και το Rome Total War Ένας από τους πιο πετυχημένους τίτλους της σειράς. Το Rome Total War άλλαξε τελείως το μηχανισμό του παιχνιδιού. Το παιχνίδι απέσπασε επίσης πολλές βραβεύσεις, ανάμεσά τους και ένα βραβείο BAFTA για το καλύτερο soundtrack παιχνιδιού, που δόθηκε στο Jeff Van Dyck. Το παιχνίδι βρισκόταν και στα Top sellers για όλο το χρόνο.

Γενικά αυτοί ήταν οι πιο σημαντικοί τίτλοι της δεκαετίας, οι περισσότεροι των οποίων τα sequels έχουν βγει ήδη, ή αναμένονται να βγουν (σε κάποιους μάλιστα και εις τριπλούν και παραπάνω).

Υπενθυμίσουμε ότι μπορείτε να βρείτε τα άλλα 2 μέρη της ιστορίας εδώ:

Ιστορία Παιχνιδιών Στρατηγικής Μέρος 1ο
Ιστορία Παιχνιδιών Στρατηγικής Μέρος 2ο

Κάπου εδώ τελειώσαμε με την μικρή αυτή αναδρομή στην ιστορία των παιχνιδιών στρατηγικής, ελπίζουμε να σας άρεσε αυτή η παρουσίαση των 3 άρθρων και να θυμηθήκατε κάποια από τα μεγάλα επιτεύγματα του παρελθόντος σας ως Strategy Gamers!

Αν έχετε κάποιο σχόλιο, κάποια υπόδειξη πχ για σημαντική παράλειψη ή διόρθωση ή απλά θέλετε να μας πείτε “ωχ τι μου θυμίσατε τώρα”, θα χαρούμε να δούμε τα σχόλιά σας!

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.