Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Παιχνίδια Στρατηγικής: Ιστορική Αναδρομή Μέρος 2ο

Σήμερα θα συνεχίσουμε με το δεύτερο μέρος της ιστορίας των παιχνιδιών στρατηγικής. Στο πρώτο μέρος μιλήσαμε για την εποχή του 70’-80’ και για τα πρώτα παιχνίδια στρατηγικής, σήμερα θα καλύψουμε την εποχή 1989-1999.

Το 1989 βγήκε ο πρώτος τίτλος Simcity, το οποίο εγκαινίασε τα παιχνίδια city building, simulator και τα συνδύασε με τη στρατηγική. Ο τίτλος της ΕΑ, κυρίως λόγω της πρωτοτυπίας του γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το Herzog Zwei  από την  Technosoft το οποίο θεωρήθηκε το πρώτο real-time παιχνίδι στρατηγικής, αν και υπήρχαν και στοιχεία rts στα προήγουμενα παιχνίδια στρατηγικής. Το παιχνίδι, που εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο, συμμετέχουν 2 παίκτες και σκοπός του καθενός είναι να καταστρέψει τη βάση του άλλου. Το παιχνίδι είχε λάβει αρκετά καλές κριτικές και θεωρήθηκε πρωτοποριακό.

Το 1992 το νέο αυτό είδος έγινε ακόμη πιο δημοφιλές με την έκδοση του Dune II  το οποίο ήταν το rts που έθεσε τις βάσεις για πολλά επερχόμενα παιχνίδια όπως το Command & ConquerWarcraft και StarCraft των οποίων οι σειρές παραμένουν δημοφιλής μέχρι σήμερα ( ειδικά με το νέο Starcraft το οποίο είδαμε να κάνει θραύση τελευταία).

Το Command & Conquer  ήρθε το 1995 για να εγκαινιάσει μία πρωτοπόρα σειρά real-time strategy, με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Στο παιχνίδι ο παίκτης ελέγχει μία βάση και με διάφορα μέσα, καθώς και την εκμετάλλευση πόρων προσπαθεί να εξαλείψει τον αντίπαλο.

Το 1998 κυκλοφόρησε και το Starcraft. Με όλους αυτούς τους τίτλους τα RTS, κατάφεραν βαθμιαία να αντικαταστήσουν τα turn-based παιχνίδια στρατηγικής και να ανεβούν στις προτιμήσεις των αγοραστών.

Με την κυκλοφορία του Civilization το 1991 από τον Sid Meier έχουμε ένα πολύ πρωτοποριακό turn-based παιχνίδι στρατηγικής. Το Civilization ήταν από τα λίγα TBS που επιβίωσαν μετά την εξάπλωση των RTS που προαναφέραμε.

Το πρώτο παιχνίδι της πασίγνωστης σειράς ήταν της ίδιας λογικής με όλλα τα επόμενα και το περιβάλλον του φαίνεται παραπάνω. Ήταν ένα παιχνίδι με επαναστατικό gameplay που απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και πολλές διακρίσεις.

Αυτά με την ιστορία των παιχνιδιών στρατηγικής, μείνετε συντονισμένοι για το τρίτο και τελευταίο μέρος της ιστορίας πολύ σύντομα.

Το πρώτο μέρος της ιστορίας των παιχνιδιών στρατηγικής, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.