Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Battle Conquest

Antonis Pavlou

Θα ήταν μάλλον άτοπο να λέγαμε πως δεν υπάρχουν αρκετά online strategy games.  Ενώ όμως ο χρήστης έχει φαινομενικά την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά strategy games, τελικά μένει με την εντύπωση πως το μόνο που διαφέρει από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι τα γραφικά και η παρουσίαση, ενώ το core game μένει το ίδιο. Το Battle Conquest έρχεται για να αλλάξει αυτό το τοπίο…

Δεν μπορείς εύκολα να κατατάξεις το Battle Conquest σε μια κατηγορία (genre) μιας και προσφέρει πολλά στοιχεία από διάφορες κατηγορίες παιχνιδιών. Είναι ένα empire building game, strategy game, tactical game με real time battles, τόσο PVE αλλά και PVP, crafting game, role playing game σε έναν persistent world… Μπερδεύτηκες? Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή και ας δούμε τι είναι αυτό που κάνει τόσο ιδιαίτερο το Battle Conquest.

Ο παίχτης ξεκινά το παιχνίδι επιλέγοντας μια Faction ανάμεσα σε δύο επιλογές, με την μία να αντιπροσωπεύει τους «καλούς» και την άλλη τους «κακούς».  Στην συνέχεια καλείται να διαλέξει αναμέσα σε τρία races, από τα συνολικά έξη races, τρία για κάθε Faction. Humans, Elves και Dwarfs είναι οι «καλοί» του παιχνιδιού, ενώ Orcs & Goblins, Undead και Dark Legion είναι οι κακοί. Κάθε race έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, bonuses και units. Όταν γίνουν οι επιλογές, ο παίχτης οδηγείται στην πόλη του, όπου και μπορούν να εκτελεστούν όλες οι εντολές του παιχνιδιού. Εκεί ο παίχτης μπορεί να αναβαθμίσει τα κτίρια του για να ξεκλειδώσει νέα units και νέες λειτουργίες του παιχνιδιού, να ανακαλύψει νέες τεχνολογίες, να κάνει εμπορικές συναλλαγές με άλλους παίχτες και άλλα πολλά. Είναι ακριβώς αυτό το σημείο στο οποίο σταματάνε οι ομοιότητες με άλλα παρόμοια παιχνίδια όπως το Tribal Wars, Ikariam, Grepolis κ.α.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η κατάκτηση περιοχών πάνω σε έναν χάρτη, έτσι ώστε να δημιουργηθεί πρόσβαση στο αντίπαλο capital και να γίνει η τελική μάχη. Όταν ένας παίκτης κάνει επίθεση σε μια περιοχή, τότε έχει την επιλογή να παίξει εναντίον του υπολογιστή (AI) ή εναντίον κάποιου άλλου παίχτη (PVP αλλά και cooperative games μέχρι 3 VS 3), δημιουργώντας τον στρατό του από units τα οποία έχει στρατολογήσει στην πόλη του. Ο παίκτης έχει να επιλέξει μεταξύ Infantry, Missile, Heavy Infantry, Artillery αλλά και Special units όπως Trolls, Giants κ.α. Το κάθε unit για την κάθε race είναι μοναδικό, με διαφορετικά stats και μπορεί να εξοπλιστεί με items τα οποία είτε τα αγοράζει ο παίκτης, είτε τα φτιάχνει ο ίδιος. Τα items, ανάλογα με την ποιότητα τους, προσδίδουν bonuses τα οποία βοηθάνε κατά την διάρκεια της μάχης.

Ο παίκτης μπορεί επίσης να στρατολογήσει ήρωες, οι οποίοι τοποθετούνται μέσα στα units και μάλιστα σε υψηλά levels μπορούν να κατατροπώσουν ολόκληρα αντίπαλα units μόνοι τους! Τόσο οι ήρωες, όσο και τα units, κερδίζουν experience points και levels σκοτώνοντας αντίπαλα units, βελτιώνοντας έτσι τα stats τους. Πέρα από το βάθος στην λεπτομέρεια των units, η πραγματική έκπληξη ξεκινά όταν αρχίζει η μάχη, όπου το παιχνίδι μεταμορφώνεται σε ένα real time tactical game, όπου ο παίκτης δίνει εντολές στα units του και βλέπει την μάχη να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του. Το πεδίο της μάχης δεν είναι πότε το ίδιο σε κάθε μάχη που γίνεται, ενώ είναι αρκετά πλούσιο με δάση, λίμνες, λόφους, σπίτια, και άλλα πολλά τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην μάχη μιας και δημιουργούν διάφορα τακτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στον παίκτη, αναλόγως με το πως θα κινήσει τα units του. Η μάχη βεβαίως είναι fully animated, ενώ το κάθε unit έχει τα δικά του ηχητικά εφέ!

Όλα τα παραπάνω γίνονται σε έναν persistent world, όπου χιλιάδες παίκτες απ’όλον τον κόσμο πολεμάνε για την Faction τους και τo guild τους, προσπαθώντας να φτάσουν στο αντίπαλο capital!

To παιχνίδι βρίσκεται αυτή την στιγμή κοντά σε closed beta και όποιος θα ήθελε να μάθει περισσότερα μπορεί να αφήσει ένα comment στο σχετικό topic στο forum μας!

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.