Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Tο Age of Wonders 3 κυκλοφορεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 με πολλές φιλοδοξίες

age of wonders 3
Antonis Pavlou

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια στρατηγικής του 2014 αναμένεται να είναι το Age of Wonders 3 , παρά το γεγονός ότι έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από την τελευταία κυκλοφορία του δεύτερου μέρους της σειράς. Για τον λόγο αυτό, ίσως και εσείς να είστε ένας από εκείνους που αναρωτιούνται αυτή τη στιγμή, τι ακριβώς είναι το Age of Wonders 3.

age2 

Περί τίνος πρόκειται;

Ο ευκολότερος τρόπος για να περιγράψουμε το παιχνίδι είναι να πούμε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής που μοιάζει πολύ με το Civilization. Η βασική του διαφορά, ωστόσο, είναι ότι η εξέλιξη της δράσης διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό κόσμο με ξωτικά, νάνους, ανθρώπους, ορκς και άλλα είδη πλασμάτων, τα οποία συνυπάρχουν κάποιες φορές ειρηνικά και κάποιες άλλες όχι. Σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα είναι στα χέρια σας. Έτσι αν σαν ηγέτης των ορκ αποφασίσετε για παράδειγμα ότι θα πρέπει να εξαφανίσετε τους ανθρώπους από το πρόσωπο της Γη, σας δίνεται η δυνατότητα και τα εφόδια να κάνετε πράξη τα πανούργα σχέδιά σας…

Το Age of Wonders ακολουθεί πιστά την επιτυχημένη συνταγή του Civilization και αρκετών άλλων παιχνιδιών του είδους, του πιο «χαλαρού» δηλαδή 3d παιχνιδιού με γύρους και δεν είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο.

 age3

Κυκλοφορία μέσα στο 2014

Παρότι αρχικά οι δημιουργοί του παιχνιδιού (Triumph Studios) είχαν ανακοινώσει ότι το Age of Wonders 3 θα κυκλοφορούσε το φθινόπωρο του 2013, τελικά η κυκλοφορία του παιχνιδιού μεταφέρθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Όπως ανέφερε η Ολλανδική εταιρεία, η μετάθεση της κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα του παιχνιδιού. Έτσι οι δημιουργοί ζητούν από τους παίκτες λίγη ακόμη υπομονή, η οποία όπως αναφέρουν θα ανταμειφθεί με την κυκλοφορία του πιο μεγάλου και συναρπαστικού παιχνιδιού της σειρά του Age of Wonders.

age1

 

Λειτουργίες

Αναπόφευκτα οι συγκρίσεις με το Civilization είναι δεδομένες, καθώς τα δύο παιχνίδια μοιάζουν πάρα πολύ, τόσο στην εμφάνιση, όσο και στις λειτουργίες τους. Όμως, το Age of Wonders δεν φτάνει το βάθος του Civ, αν και προσφέρει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στον παίκτη. Για παράδειγμα, αντί για μάχες που πραγματοποιούνται αυτόματα κάθε φορά ως μαθηματικό αποτέλεσμα κάποιων παραγόντων, το συγκεκριμένο παιχνίδι προσφέρει μάχες που επεκτείνονται και στον τομέα της τακτικής (και πάλι με το σύστημα των γύρων).

Όπως αναφέρουν οι προγραμματιστές του, το Age of Wonders 3 θα λειτουργεί κάπως παρόμοια με τη σειρά των παιχνιδιών Total War, δηλαδή με μεικτές στρατιωτικές μονάδες που μπορούν να καθοδηγηθούν ακόμη και από προσωπικότητες ηγετών.

age4

Φυσικά κανένα παιχνίδι ανάλογου σεναρίου, όπως αυτό του Age of Wonders 3, δεν θα μπορούσε να αφήσει έξω στοιχεία όπως η μαγεία και το μάνα. Έτσι το παιχνίδι σας προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξετε τον δικό σας ξεχωριστό ηγέτη, του οποίου μάλιστα θα ορίσετε τις δεξιότητες και τη χρήση με την οποία θα καταναλώνεται το μάνα. Συνεπώς μπορείτε να επιλέξετε τον ρόλο ενός «ανθρώπου του θεού» που χρησιμοποιεί το μάνα για ιερούς σκοπούς και θεϊκές παρεμβάσεις, ενός πολεμοχαρούς ηγέτη που χρησιμοποιεί το μάνα ως μέσο για την επικράτηση στα πεδία μαχών, του επιστήμονα που αναζητά να χρησιμοποιήσει νέες, πιο αποδοτικές τεχνολογίες ή του μάγου που χρησιμοποιεί παραδοσιακά ξόρκια για μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών.

age5

 

Μερικά από τα σημεία-«κλειδιά» του Age of Wonders 3

Παρότι το παιχνίδι δεν έχει φτάσει ακόμη ούτε στο στάδιο του alpha ή beta testing, αρκετά πράγματα έχουν γίνει γνωστά γι’ αυτό, μέσα από τη σελίδα των δημιουργών του, από βιντεάκια στο YouTube και σε αναφορές σε διάφορά μπλογκς ανά τον κόσμο. Συγκεντρώσαμε λοιπόν επιγραμματικά κάποια σημεία-«κλειδιά», τα οποία σας παρουσιάζουμε:

  • Εξερεύνηση, επέκταση και εκμετάλλευση ενός φανταστικού κόσμου. Ανακαλύψτε εκπληκτικές τοποθεσίες και συγκεντρώστε μυθικούς ήρωες.
  • Παραμετροποίηση των ηρώων και γενικότερα του παιχνιδιού με βάση τις δικές σας ανάγκες και προσαρμογή στις ανάγκες του εδάφους και του κλίματος.
  • Πανέμορφα τρισδιάστατα γραφικά και πολύ λεπτομερής απεικόνιση του κόσμου και των μαχών.
  • Διαθέσιμα νέα στυλ παιχνιδιού με την εισαγωγή ρόλων ηγετών σε στυλ RPG όπως κλέφτες, μάγοι, πολέμαρχοι κλπ, μαζί βέβαια με μια ευρεία επιλογή άλλων εξειδικεύσεων
  • Ηγηθείτε μιας μεγάλης σειράς διαθέσιμων φυλών. Επιλέξτε την αρχική σας φυλή και κατευθύνετε τη μοίρα της ανθρωπότητας με βάση τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ηγέτη σας.
  • Ένα νέο σύστημα τακτικής στις μάχες σε ανοιχτό έδαφος και σε πολιορκίες με μεγάλη λεπτομέρεια που περιλαμβάνει ειδικές δυνατότητες μονάδων, πλευροκοπήσεις κλπ.
  • Ένα επικό σενάριο με δύο παρατάξεις. Επιλέξτε την Αυτοκρατορία των ανθρώπων ή τα ενωμένα ξωτικά που προέκυψαν από την σύμπραξη όλων των φυλών των ξωτικών και οδηγήστε τα στην επικράτηση.
  • Πολλαπλά διαδικτυακά σενάρια και είδη παιχνιδιού με πολλούς παίκτες.
  • Δημιουργία τυχαίων σεναρίων και χαρτών για μεγαλύτερο ενδιαφέρον των χρηστών και εργαλεία προκειμένου να δημιουργήσουν οι ίδιοι το δικό τους περιεχόμενο.

 

age6

Συνοψίζοντας

Το Age of Wonders 3 αποτελεί μια μοντέρνα «ανακαίνιση» της σειράς παιχνιδιών που και εμείς αναμένουμε με ενθουσιασμό να παίξουμε σύντομα. Απ’ ότι διαβάζουμε και βλέπουμε μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι θα δούμε ένα αξιόλογο παιχνίδι στρατηγικής, που μπορεί να μας διατηρήσει το ενδιαφέρον για αρκετό καιρό. Ειδικά οι λάτρεις του Civilization σίγουρα θα το λατρέψουν. Ας παραμένουμε λοιπόν μερικές ακόμη εβδομάδες, έως την τελική κυκλοφορία του Age of Wonders 3.

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.