Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Total War Rome 2 Σπάρτη – Μπορείς να την επαναφέρεις στο παλιό της Μεγαλείο;

Σπάρτη total war rome 2

Η Σπάρτη δυστυχώς θα είναι μάλλον ένα από τα δυσκολότερα κράτη στο Total War: Rome II, και το τιτάνιο έργο του να τη σώσεις από τον αφανισμό φαίνεται από μόνο του αδύνατο.

Όταν αρχίζει το Rome II είμαστε ήδη 200 χρόνια μετά τη διάσημη Μάχη των Θερμοπυλών, τη φωτεινότερη στιγμή της Σπάρτης, τις τρεις μέρες που έκαναν αθάνατη τη μνήμη της και ανέδειξαν την εκπαίδευση και της στρατιωτικές της μεθόδους στο επίπεδο του μύθου.

Από εκείνη τη στιγμή όπως πέρασαν πολλά χρόνια, συγκρούσεις και πόλεμοι, και η Σπάρτη βρέθηκε στο περιθώριο μια και τα γειτονικά της Ελληνικά κράτη μεγάλωναν συνεχώς σε δύναμη και πλούτο. Και καθώς το αποτέλεσμα των Καρχηδονιακών Πολέμων δεν ωφέλησε τη Σπάρτη τελικά και η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και έπεσε στα 146π.Χ. Η σχεδόν μυθική στρατιωτική δόξα της Σπάρτης εξαφανίστηκε, και ο τρόπος ζωής και ο πολιτισμός της έγινε μία τουριστική ατραξιόν για τους πλούσιους Ρωμαίους των ανωτέρων τάξεων.

 

Όταν ξεκινά το παιχνίδι, έχεις ακόμα τη δύναμη να το αλλάξεις αυτό. Η Σπάρτη είναι σε παρακμή και σε σύγκριση ακόμα και με τους υπόλοιπους Έλληνες είναι ανίσχυρη και φαίνεται ότι μπορεί πολύ γρήγορα να κατακτηθεί. Όμως στο Total War ξαναγράφουμε την ιστορία και η Creative Assembly έχει ετοιμάσει κάποιες συμβουλές σε όσους θέλουν να αναλάβουν το τιτάνιο έργο του να σώσουν τη Σπάρτη και να κατασκευάσουν μία Ελληνική αυτοκρατορία με έδρα την Πελοπόννησο.

 

Η Σπάρτη είναι ξοφλημένη, έτσι;

James Russell, Lead Designer

«Όχι ακριβώς, άλλα σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα γι αυτούς στην αρχή του ROME II. Αν τους επιλέξετε ως το κράτος σας στο Grand Campaign, ξεκινάτε με μία πάρα πολύ δύσκολη αρχή με σοβαρότατους αντιπάλους. Είστε ήδη σε πόλεμο με το πανίσχυρο Βασίλειο της Ηπείρου στο βορά, που παρόλο που είναι κυρίως οικονομική και όχι στρατιωτική δύναμη, σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Η μόνη σας βοήθεια έρχεται από τη γειτονική Αθήνα, που μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος σας φίλος αλλά είναι φόρου υποτελής στη Μακεδονία, το μοναδικό σας σύμμαχο. Η Αθήνα είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της Σπάρτης. Δεν εξασφαλίζει φυσικά την ασφάλειά σας αλλά τουλάχιστον ξέρετε ότι ακόμα και αν η Ήπειρος αποφασίσει να εξαπολύσει ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίων σας δε θα βρεθείτε να πολεμάτε σε δύο μέτωπα (εκτός αν τα θαλασσώσετε τελείως στη διπλωματία).»

 

Jack Lusted, Lead Unit Designer

«Έχουν σίγουρα ένα σαφές και σημαντικό πλεονέκτημα στο πεζικό, με τους Σπαρτιάτες πεζούς να παίρνουν μεγαλύτερη εμπειρία γρηγορότερα σε κάθε μάχη. Η Σπάρτη μπορεί να αποκτήσει ένα μικρό αλλά ισχυρό στρατό βετεράνων πολύ γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο έθνος. Όμως οι εντυπωσιακές γραμμές των Ομοίων ‘Heroes of Sparta’ είναι ακριβή ιστορία (αν και εξαιρετικά αποτελεσματικό τάγμα). Όπως και να σχεδιάσετε το παιχνίδι σας, κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθείτε να πολεμάτε ενάντια σε αριθμητικά ισχυρότερους εχθρούς πολύ συχνά. Η χρήση ενεδρών και οι τακτικές που ευνοούν μικρότερους αλλά ισχυρούς στρατούς είναι απαραίτητες. Σίγουρα οι Σπαρτιάτες οπλίτες μπορούν να αντέξουν ανελέητο σφυροκόπημα αλλά αν ρισκάρεις και ρίξεις όλο σου το στρατό σε μία χαμένη μάχη, στην ουσία θα χάσεις τους βετεράνους σου, το μοναδικό σου πλεονέκτημα και μετά η ήττα σου στο παιχνίδι είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη.»

Sparta
Οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα εξαφανιστούν αμέσως;

Janos Gaspar, Lead Campaign Designer

«Όχι, το να τους κατακτήσεις αμέσως είναι δύσκολο. Είναι αμυντικά ισχυροί, η Πελοπόννησος είναι πολύ αμυντική θέση και δεν μπαίνεις εκεί μέσα εύκολα και ένα μοναδικό κτίσμα, το Μνημείο του Λεωνίδα, εφόσον καταφέρουν να το κτίσουν, δίνει τεράστιο bonus ηθικού σε όλο το στράτευμα που βρίσκεται εντός της Πελοποννήσου (καθώς και άλλα προτερήματα).

Η βασική τους απειλή δεν είναι να χάσουν στην άμυνα. Απειλούνται από το χρόνο ο οποίος κυλά αρνητικά γι αυτούς. Όλοι οι γείτονές τους έχουν καλές εμπορικές συνδέσεις και κάθε λόγο (και μέσο) να δυναμώσουν στρατιωτικά. Η Αυτοκρατορία των Σελευκιδών όχι και τόσο μακριά στην ανατολή, η Ρώμη στη δύση και οι Βάρβαροι στο βορά είναι 3 απειλές που θα απασχολήσουν πολύ περισσότερο τους γείτονές της Σπάρτης στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά οι πόλεμοι με αυτές τις δυνάμεις μπορούν να δυναμώσουν τους γείτονες αυτούς. Το μόνο θετικό είναι ότι καθώς οι γίγαντες μάχονται μεταξύ τους, ένας έξυπνος (και τυχερός) παίκτης στο πηδάλιο της Σπάρτης θα μπορέσει να εντοπίσει τη στιγμή αδυναμίας κάποιου γείτονά του και να επιτεθεί. Γι αυτό το λόγο είναι απαραίτητο στο Σπαρτιάτη να επενδύσει σε πράκτορες (Spy ή Scout) ώστε να μπορέσει να δει τη στιγμή αυτήν.»

Dom Starr, Campaign Designer

«Το να παραμείνουν έγκλειστοι στην Πελοπόννησο είναι κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη απειλή για τους Σπαρτιάτες. Η Πελοπόννησος δεν έχει κάποιο μεγάλο εμπορικό λιμάνι, οπότε είναι απαραίτητες οι εξαιρετικές σχέσεις με την Αθήνα ή μία αποφασιστική εκστρατεία εναντίον της ώστε να κατακτηθούν τα εδάφη της. Βέβαια εκστρατεία ενάντια στην Αθήνα σημαίνει ότι οι σχέσεις σου με τη Μακεδονία θα πιάσουν πάτο, και ο μικρός στρατός σου θα είναι πλέον εκτός Πελοποννήσου και θα έχει γύρω του απειλές. Αν όμως καθυστερήσεις, δεν θα μαζέψεις ποτέ αρκετό στρατό για να αντιμετωπίσεις κανέναν από τους γείτονες σου.

Η ακριβής στιγμή που αποφασίζεις να αφήσεις την ασφάλεια της Πελοποννήσου είναι αυτή που θα αποφασίσει το μέλλον σου. Σε κάποια φάση (διαφορετική σε κάθε παιχνίδι) θα υπάρξει η ευκαιρία. Αν τη χάσεις, μετά από πολλούς γύρους θα συνειδητοποιήσεις ότι η επιβίωση είναι πλέον αδύνατη.»

SpartanHomage
Εκτός από το δυνατό πεζικό, έχουν κάποιο άλλο προτέρημα;

Mike Simpson, Creative Director

«Έχουν, ναι. Στην Πελοπόννησο βρίσκεται ένα από τα θαύματα της αρχαιότητας, η Ολυμπία. Η Ολυμπία δίνει τεράστιο bonus όταν ο παίκτης ενεργοποιεί τα festivities (τους εορτασμούς). Η εύνοια του Διός είναι τέτοια στα μυαλά των Πελοποννησίων που τα προβλήματα δυσαρέσκειας στην επαρχία αυτή λύνονται αμέσως με τα festivities ότι και αν έχει προηγηθεί.

Υπάρχει επίσης και η δουλεία. Η Σπάρτη έχει παράδοση στον έλεγχο των τεράστιων πληθυσμών από δούλους. Οι Είλωτες στo game λειτουργούν ευεργετικά για την οικονομία και την παραγωγή της Σπάρτης ενώ οι πιθανότητές τους να εξεγερθούν είναι πολύ μικρότερες από αυτές των δούλων άλλων κρατών (δε σημαίνει ότι μπορείς να τους παραμελήσεις τελείως, η εξέγερση των Ειλώτων μπορεί να σημαίνει το τέλος σου!)»

Αυτά τα στοιχεία δίνουν κάποια ελπίδα στη Σπάρτη η οποία μπορεί να ξεκινά πολύ μικρότερη από τις άλλες δυνάμεις αλλά η Πελοπόννησος είναι τελικά μία καλή αμυντική βάση με αρκετά προτερήματα, από την οποία ο Σπαρτιάτης πρέπει να βρει νωρίς τρόπο να βγει και να αρχίσει να κτίζει κομμάτι κομμάτι την Ελληνική Αυτοκρατορία.

 

Το Total War: Rome II κυκλοφορεί στις 3 Σεπτεμβρίου για PC!

Όπως ξέρουμε ήδη, το παιχνίδι περιλαμβάνει 9 playable κράτη (ανάμεσα στα οποία ο Πόντος και η Μακεδονία) ενώ το πακέτο The Greek States που περιλαμβάνει επιπλέον την Αθήνα, την Ήπειρο και τη Σπάρτη παρέχεται δωρεάν σε όσους προ-παραγγείλουν το game ή κάνουν κράτηση σε κάποιο κατάστημα.

Μετά την κυκλοφορία του game, το πακέτο Greek States θα μπορεί κανείς να το προμηθευτεί μόνο Online και θα κοστίζει 7,49€.

Το Total War Rome 2 μπορείτε να το προπαραγγείλετε στα Public:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.