Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Total War Arena

Total War Arena
Antonis Pavlou

Ο lead designer της Creative Assembly, James Russell αποκάλυψε στο GDC τη δημιουργία ενός καθαρόαιμου multiplayer game βασισμένου στη σειρά Total War. Λέγεται Total War Arena και θα είναι online, δωρεάν και βασισμένο στο multiplayer κομμάτι του original Total War με μάχες 10 εναντίων 10 παικτών!


Στην ουσία μιλάμε για μία Total War Multiplayer Battle Arena. Δεν είναι όμως MOBA, δεν έχει σχέση με DOTA. Είναι ένα MMO του Total War. Ο πυρήνας του παιχνιδιού είναι επικές μάχες όπου 10 παίκτες βρίσκονται στην κάθε παράταξη (20 συνολικά στο πεδίο) στις οποίες ο κάθε παίκτης ελέγχει μέχρι 3 units (maximum 500 άνδρες σε κάθε unit). Οι μάχες θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που βλέπουμε στα Total War Games.
Το παιχνίδι στην ουσία βασίζεται πάρα πολύ στη συνεργασία μεταξύ παικτών. Για παράδειγμα ένας παίκτης που ελέγχει επιθετικά τάγματα χρειάζεται οπωσδήποτε την υποστήριξη ενός παίκτη που έχει φέρει τοξότες για να κάνει επιτυχημένη έφοδο. Φυσικά οι τοξότες χρειάζονται έστω ένα τάγμα με δόρατα για να τους προστατεύει από το εχθρικό ιππικό και ούτω καθεξής. Το μοντέλο επιτρέπει στους 10 παίκτες να κατεβάσουν ένα πλήρη στρατό στο πεδίο της μάχης, αλλά είναι αδύνατο σε ένα μεμονωμένο παίκτη να καλύπτει όλους τους ρόλους.
Πέρα από τις μάχες θα υπάρχει φυσικά ένα ολόκληρο σύστημα που θα εξασφαλίζει την πρόοδο στους παίκτες και τους στρατούς τους, όπως νέα τάγματα, βελτιώσεις για τα ήδη υπάρχοντα, βετεράνοι, ικανότητες και ακόμα και εξοπλισμός για τα τάγματα αλλά και τον ίδιο το στρατηγό.
Ο Russell εξήγησε το free-to-play μοντέλο. Ξεκαθάρισε ότι εφόσον κάποιος επιθυμεί να πληρώσει, η πρόοδός του στρατηγού και του στρατού του θα είναι πιο γρήγορη. Αυτό δε σημαίνει ότι με τα χρήματά του θα αγοράζει πλεονεκτήματα έναντι των αντιπάλων του, το υλικό του παιχνιδιού θα είναι δωρεάν, αλλά όποιος δεν έχει το χρόνο να αφιερώσει θα έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την πρόοδό του.
Οι μάχες όμως θα είναι ισόρροπες και δίκαιες. Πέρα από τη συνεργασία, θα απαιτούν την πονηριά και τους επιδέξιους ελιγμούς που απαιτεί από τον παίκτη η μάχη στα Total War ενώ το matchmaking θα φροντίζει ώστε να μάχονται παίκτες ίδιου επιπέδου, (άρα το μοντέλο δεν είναι στην ουσία Pay-to-Win). Θεωρεί επίσης ότι το μοντέλο αυτό είναι πιο προσιτό σε νέους παίκτες. Το να κατέβεις σε multiplayer μάχη 1v1 στο Total War με αμέτρητα τάγματα είναι κάτι που τρομάζει ακόμα και βετεράνους του game (και στο Rome 2 θα έχουμε μέχρι και 40 τάγματα στην ίδια μάχη μαζί και με οχυρώσεις και πλοία!). Αντιθέτως ο έλεγχος τριών ταγμάτων σε μία μάχη με 9 συμπαίκτες ακούγεται λιγότερο τρομακτικός και πιο ευχάριστος.
Το ότι ελέγχουμε όμως μόνο 3 τάγματα δε σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι εύκολο. Πολλά από τα πράγματα που στα κανονικά Total War γίνονται αυτόματα θα πρέπει να τα κάνουμε χειροκίνητα στο Arena. Για παράδειγμα μπορεί να πρέπει να δώσουμε εμείς διαταγή εφόδου στο ιππικό ή να ορίσουμε στόχους στους τοξότες χειροκίνητα. Επίσης οι στρατιώτες δεν θα έχουν πλέον μόνο 1 hit point. Θα έχουν τη δυνατότητα να τραυματιστούν και να συνεχίσουν να πολεμούν. Πολλά τέτοια στοιχεία θα δώσουν ουσιαστικότερο έλεγχο στα 3 τάγματα που αντιστοιχούν στον κάθε παίκτη στη μάχη. Τέλος ο Russell έδειξε ένα πολύ αρχικό σύστημα (που δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο σε βίντεο, παρά μόνο σε περιγραφές) όπου ο παίκτης μπορεί με drag-and-drop να μοιράσει ένα τάγμα σε πολλά μικρότερα, να κόψει κομμάτια από ένα τάγμα (ακόμα και ένα στρατιώτη μόνο του) και να τα τοποθετήσει σε διάφορες θέσεις, δίνοντας για πρώτη φορά απόλυτο έλεγχο στον παίκτη πάνω στους άνδρες του.
Σχετικά με το Setting αυτό που έχουν μέχρι τώρα δηλώσει είναι ότι το παιχνίδι θα περιλαμβάνει τόσο αρχαίους όσο και μεσαιωνικούς στρατούς.
Σύντομα θα μάθουμε περισσότερα. Αυτό που ξέρουμε για την ώρα είναι ότι το παιχνίδι είναι ακόμα σε αρχικά στάδια ανάπτυξης και ότι η ανάπτυξή του θα συνεχιστεί και πολύ μετά την κυκλοφορία του.

(Το άρθρο για το Total War Arena, είναι του Total War Greece)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.