Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Total War Rome 2: Suebi

Antonis Pavlou

Σιγά σιγά μας αποκαλύπτονται όλες οι fractions που θα είναι διαθέσιμες στο νέο Total War Rome 2. Έτσι μετά τους Μακεδόνες, τους Iceni, τους Καρχηδόνιους και τους Arverni, έρχεται η σειρά των Suebi (Σουηβοί). Οι Suebi είναι μια αδάμαστη Γερμανική φυλή που κατοικεί στα βορειοανατολικά της Γαλατίας. Δεν είναι ένας μοναδικός λαός αλλά πολυάριθμες φυλές που μοιράζονται κοινή γλώσσα και παρόμοια θρησκευτικά πιστεύω και συχνά πυκνά κάνουν επιδρομές στους Γαλάτες γείτονές τους πέρα από τον Ρήνο ποταμό.

Στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στο πεζικό και στις ενέδρες, οι επιδρομές είναι ο κυρίαρχος τρόπος μάχης τους. Οπλισμένοι ελαφρά, οι περισσότεροι Σουηβοί πολεμιστές κάνουν χρήση της framea, ενός δόρατος που μοιάζει με ακόντιο, ενώ λίγοι έχουν σπαθιά. Συχνά άοπλοι, κουβαλούν τις κυκλικές, οβάλ ή μακρόστενες εξαγωνικές τους ασπίδες στην μάχη και φορούν ελάχιστα ρούχα ή και παραλλαγές μερικές φορές.

Mon_256icon

Παρόλα αυτά, η πολεμική τους έφεση είναι θρυλική και οι πολεμιστές τους αποτελούν φόβητρο. Ακόμα και ο πιο έμπειρος εκατόνταρχος θα έτρεμε στην όψη μιας ορδής Berserkers που κάνουν έφοδο ή θα ένοιωθε το παγωμένο αίσθημα του τρόμου να διαπερνά την καρδιά του όταν οι διαβολικοί, βαμμένοι στα μαύρα Night Hunters ξεπετάγονται από τα πυκνά δάση.

Suebi4

Αρκετά απομονωτικός, ο Ιούλιος Καίσαρας είχε γράψει ότι κάνουν ελάχιστο εμπόριο πέρα από ανάμεσα στις ίδιες τις Γερμανικές φυλές και αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει ένα πλεόνασμα σκλάβων. Για να ξεχωρίσουν τους εαυτούς τους από τους σκλάβους τους, οι ελεύθερου και οι πολεμιστές φοράνε έναν φιόγκο στο κεφάλι γνωστό και ως “σουηβικό φιόγκο”.  Οι βασιλιάδες, φύλαρχοι και αρχιπολεμιστές τους έχουν μια ακόμα πιο πολύπλοκη έκδοση του ίδιου στυλ μαλλιών.

Κάτω από την σωστή κυριαρχία, οι Suebi έχουν την δυνατότητα να ενωθούν για έναν κοινό σκοπό και η Βρετανία  η Γαλατία και η Ιβηρία θα μπορούσαν εύκολα να παρασυρθούν από τις ορδές τους και το πλήθος τους.

suebi

Όπως όλες οι Γερμανικές φυλές, οι Suebi είναι μάστορες στην δασική εκμετάλλευση. Έχουν ένα διπλωματικό πλεονέκτημα όταν διαπραγματεύονται με άλλους βάρβαρους που πηγάζει από την συνομοσπονδία με άλλες Γερμανικές φυλές. Επίσης, είναι άριστοι στο να κατατροπώνουν μικρότερες φυλές που θα βρεθούν στον δρόμο τους. Νοιώθουν περιφρόνηση για τους ξένους, τους πολιτισμένους λαούς καθώς και τους βάρβαρους το ίδιο και έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντική αντίσταση από αυτούς που κατακτούν.

Το Total War Rome 2 έρχεται στους υπολογιστές μας τον Σεπτέμβριο!

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.