Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Company of Heroes 2 – Closed Beta – Review

company of heroes 2
Antonis Pavlou

Όπως ίσως γνωρίζετε, είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε το επερχόμενο Company of Heroes 2 (κυκλοφορεί τον Ιούνιο) στην closed beta μορφή του. Άλλωστε μοιράσαμε και 5 κωδικούς σε εσάς, με προηγούμενή μας ανάρτηση. Σήμερα θα σας πούμε τις εντυπώσεις μας! Σε γενικές γραμμές είναι πολύ θετικές και ήδη το σκεφτόμαστε για αναβάθμιση του PC!

Tα γραφικά του παιχνιδιού είναι φανταστικά! Αν και το PC (5ετίας) στο οποίο τρέξαμε το beta τα σήκωνε σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο (Medium), όταν μπαίναμε να παίξουμε online δημιουργούσαμε lag και πρόβλημα στους συμπαίχτες, οπότε αναγκαστικά ρίξαμε την ανάλυση. Αυτό να το έχετε υπόψιν σας όταν δείτε τα παρακάτω screenshots. Το παιχνίδι με ανώτερη κάρτα γραφικών και χωρίς τον φόβο του lag, δείχνει πραγματικά πολύ διαφορετικό!

company-of-heroes-evresi-antipalou
Ψάνουμε για αντιπάλους online

Στο closed beta μπορείς να παίξεις μόνο online, με human αντιπάλους. Τα παιχνίδια είναι είτε 1v1 , 2v2, 3v3 και 4v4. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνεις στον server, πατάς το search και περιμένεις να βρεις τον 1 έως 7 παίχτες που χρειάζεται για να συμπληρωθεί το παιχνίδι. Αν ψάχνεις 7, λογικό να περιμένεις λίγο παραπάνω, μιας και ο server είναι ακόμα beta. Έχει αρκετό κόσμο όμως με μια πρόχειρη παρατήρηση, αφού πάντα βρίσκεις τελικά αντιπάλους.

company-of-heroes-symmaxos
Ας ακολουθήσουμε τον σύμμαχο, λογικά ξέρει τι κάνει (;)

Το παιχνίδι είναι RTS (real time strategy), που σημαίνει ότι οι παίχτες μπαίνουν σε ένα πεδίο μάχης και ταυτόχρονα με συμπαίχτες και αντιπάλους κάνουν τις κινήσεις τους σε πραγματικό χρόνο. Χειρίζεσαι τις μονάδες σου ο ίδιος, δηλ δεν μένεις σε σχέδια επί χάρτου, αλλά ελέγχεις το ακριβές σημείο που θα μετακινηθούν τα στρατιωτάκια σου στον χάρτη, ποιον αντίπαλο θα πυροβολήσουν κοκ.

company-of-heroes-capture-the flag
Θα το καταλάβουμε το ύψωμα; Χλωμό

Στο απλό σενάριο του beta, υπάρχει ένας τετράγωνος χάρτης, στον οποίο οι αντίπαλοι είναι απέναντι και προσπαθεί ο ένας να νικήσει τον άλλο (ή η μια ομάδα την άλλη). Η νίκη έρχεται είτε με πλήρη εξολόθρευση του αντιπάλου, είτε με παράδοσή του, είτε με συγκέντρωση κατάλληλων πόντων που εξασφαλίζουν την ανωτερότητά σου.

company-of-heroes-kanonaki
Τώρα που τους πήραμε το κανόνι … την βάψανε

Οι αντίπαλες παρατάξεις είναι Γερμανοί και Σοβιετικοί και υπάρχουν 4-5 setup από συγκεκριμένες μονάδες που μπορείς να διαλέξεις στο beta, π.χ. Infantry, Engineer κοκ. Κάθε μονάδα έχει διαφορετικές ιδιότητες και μπορεί π.χ. να φυτέψει μπόμπες,  να χειριστεί συγκεκριμένα όπλα κοκ. Έχεις και ένα κέντρο ανεφοδιασμού στο οποίο καταφθάνουν νέες ενισχύσεις που καλείς εφόσον έχεις την δυνατότητα.

company-of-heroes-xamos
Τώρα που φέρανε τα τανκ … την βάψαμε εμείς

Ξεκινώντας το παιχνίδι πρέπει να βρεις τα στρατηγικά σημεία στον χάρτη και να τα καταλάβεις. Υπάρχουν και συγκεκριμένα capture the flag points, όπου παραμένοντας για ορισμένο χρονικό διάστημα, εντάσεις την γύρω περιοχή στην κυριαρχία σου. Μπορείς να βρεις και σημεία όπως οχυρώσεις και πολυβολεία, όπου καταλαμβάνοντάς τα αποκτάς πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλο. Επίσης μπορείς να οχυρωθείς μέσα σε κτίρια και να προστατευθείς από πιο εξοπλισμένους αντιπάλους. Αν όμως έρθουν τα τανκ, τότε όπου και να κρυφτείς δύσκολα δεν θα γίνεις dead hero 🙂

company-of-heroes-evresi-defeat
Το λογικό αποτέλεσμα όταν είσαι νέος

Company of Heroes 2 από τον Ιούνιο λοιπόν!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.