Βρες τα καλύτερα Δωρεάν Browser Games και Παιχνίδια Στρατηγικής! Νέα Παιχνίδια κάθε μέρα!
header ad

Οδηγός ανάπτυξης Ρωμαίων στο Travian

To ελληνικό site του travian
Antonis Pavlou

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΡΩΜΑΙΟΥ

Οι Ρωμαίοι αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα φυλή Travian και για κάποιο λόγο σχεδόν ο καθένας συμβουλεύει νέους παίχτες να τους επιλέξουν. Αυτό αποτελεί μάλλον λάθος καθώς οι περίσσοτεροι άπειροι παίχτες που θα κάνουν αυτή την επιλογή σε μικρό χρονικό διάστημα καταλήγουν φάρμες. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κακή φυλή απλά παίζεται με πολύ παθητικό τρόπο.

Παιχνίδι με quests

Πάντα αρχίζουμε ακολουθώντας τα quests . Αν δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα , κάνουμε τα απαραίτητα ώστε να αποχτήσουμε κεντρικό κτίριο επιπέδου 3 , σιταποθήκη , αποθήκη πρώτων υλών, αγορά , πλατεία συγκέντρωσης και στρατόπεδο.

Σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με τα χωράφια και ακόμη και αν υπάρχει πρόγραμμα με quests , δεν ανεβάζουμε τα χωράφια στο επίπεδο 2 καθώς είναι απώλεια χρόνου και υλών.
Αν δούμε την βασική μονάδα πεζικού των Ρωμαίων δηλ. τον Λεγεωνάριο, θα παρατηρήσουμε ότι έχει 40 επιθετικές μονάδες, 35 αμυντικές έναντι πεζικού και 50 απέναντι σε ιππικό. Η άμυνα έναντι ιππικού είναι μάλλον άχρηστη στις πρώτες ημέρες , ενώ η άμυνα έναντι πεζών είναι αξιοπρεπής . Η επιθετική ικανότητα είναι πολύ καλή και φαίνεται και στην πορεία του server, ο Λεγεωνάριος όμως έχει αφενός το μειονέκτημα της ακριβής εκπαίδευσης και αφετέρου την αργή μετακίνηση η οποία σε συνδυασμό με την μειωμένη ικανότητα μεταφοράς υλών σε σχέση με ένα Τεύτονα ροπαλοφόρο μας δίνει μια εικόνα γιατί οι Ρωμαίοι υστερούν των Τευτόνων στην αρχή του παιχνιδιού. (440 μονάδες η εκπαίδευση Ιμπεριανού , 250 μονάδες ο Ροπαλοφόρος).

Η πολιτική που προτείνεται είναι της αποφυγής. Για να πετύχουμε πρέπει να είμαστε ενεργοί ώστε όσοι μας επιτίθονται να μην βρίσκουν ύλες στο χωριό ούτε και στρατιώτες που εκπαιδεύουμε. Οι κοντινοί Τεύτονες πιθανότατα είναι αρκετά απασχολημένοι με το farming και δεν θα προσέξουν ότι ο πληθυσμός σας μένει χαμηλά και πιθανά εκπαιδεύετε στρατό.
Πρώτος στόχος
Εκπαιδεύουμε 2 λεγεωνάριους και αρχίζουμε επιθέσεις 24 ώρες κάθε μέρα με προσοχή ώστε να μην έχουμε απώλειες. Αν παίζουμε σε server με quests, τότε τυχόν επιθέσεις μας σε χωριά με πληθυσμό> 15 πρέπει να γίνονται με παραπάνω από 3 λεγεωνάριους. Εκπαιδεύουμε συνεχόμενα λεγεωνάριους και τους στέλνουμε συνεχώς επιδρομές ακόμη και όταν δεν είμαστε logged in. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε τον στρατό μας επιθετικά γιατί παρότι οι λεγεωνάριοι είναι αξιοπρεπείς αμυντικοί δεν είναι η στιγμή να τους χάσουμε αμυνόμενοι έναντι κάποιου Τεύτονα γείτονα. Είναι σαφώς προτιμότερο να υποδυθούμε την ακίνδυνη φάρμα . Για να μην χάνουμε ύλες καλό είναι να κατασκευάσουμε μία κρυψώνα τουλάχιστον την οποία αναβαθμίζουμε όσο μας χρειάζεται . Συνεχίζουμε την εκπαίδευση στρατού μέχρι να φτάσουμε τους 100 Λεγεωνάριους – όλο αυτό το διάστημα οι μοναδικές ίσως αναβαθμίσεις που θα είχαν κάποια χρησιμότητα θα ήταν στα χωράφια σιταριού, ώστε να νιώθουμε λιγότερο ανασφαλείς αν έχουμε αρνητικό ισοζυγιο κάτι που ωστόσο αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα αν είμαστε ενεργοί. Τον στοχο μας μπορουμε να τον πετυχουμε με 60-70 στρατιωτες αλλα τοτε θα πρεπει να μας ευνοησουν οι συγκυριες αφενος οσον αφορα τη θεση μας σε χαρτη-δηλ. να εχουμε πολλες φαρμες τριγυρω κ αφετερου να εχουμε πολυ χρονο να ξοδεψουμε σε παιχνιδι.

Το επομενο βημα μας ειναι οι αναγκαιες αναβαθμισεις κ κατασκευες ωστε να αρχισει η εκπαιδευση Equites Ιmperatoris! Πολλοι θα ανρωτηθουν γιατι οχι Ιμπεριανοι στην παρουσα φαση.Απλα αναλογιστειτε τα χαρακτηριστικα της καθε μοναδας κ σκεφτειτε ποιος Τευτονας θα μπορεσει να σας αντιμετωπισει! Με την ταχύτητα των Imperatoris ήρθε η ώρα της εκδίκησης και των αντεπιθέσεων σε όλους εκείνους τους Τεύτονες που σας έκαναν την ζωή δύσκολη. Εκπαιδεύουμε 20 μονάδες ιππικού και το πάρτυ ξεκινά . Εκπαιδεύουμε ήρωα Imperatoris και εκτινάσουμε τους επιθετικούς πόντους. Οκ, οι Τεύτονες μπορεί να αρχίσουν να εκπαδεύουν ακόντια όμως αυτό αφενός θέλει χρόνο αφετέρου τα ακόντια υστερούν πολύ όσον εύτονες με το ιππικό μας , ενώ και οι Λεγεωνάριοί μας συνεχίζουν το farming στους άλλους μη Τεύτονες αντιπάλους. Ο επόμενος στόχος μας είναι οι 100 Equites Ιmperatoris.

Mε τις ύλες που κλέβουμε συνεχίζουμε την αναβάθμιση των χωραφιών σιταριού ώστε να μην παίζουμε με αρνητικό ισοζύγιο , ενώ είναι δυνατόν να ανεβάσουμε και κάποια άλλα πεδία πρώτων υλών τα οποία ωστόσο προτιμότερο είναι να υπολείπονται 2-3 επίπεδα του σιταριού. Όταν τα χωράφια φτάσουν στο επίπεδο 5 ή και παραπάνω , ήρθε η ώρα να αρχίσουμε όλες εκείνες κατασκευές – έρευνες προκειμένου να ιδρυσουμε το δεύτερο χωριό. Η επιλογή του δεύτερου χωριού σχετίζεται άμεσα με το αν χρησιμοποιούμε gold ή όχι και πόσο. Οι χρήστες αρκετού gold θα πρέπει να επιλέξουν σαφώς ένα 15ρι προκειμένου να αποκτήσουν την δυνατότητα εκπαίδευσης μεγάλου στρατού. Πέραν της ίδρυσης του δεύτερου χωριού συνεχίζουμε κανονικά τις επιθέσεις μας απο το πρώτο με τον τρόπο που είπαμε δηλαδή και τους Λεγεωνάριους αλλά και το ιππικό. Προχωρούμε σε αναβαθμίσεις χωραφιών και κάπου εδώ είναι η ώρα της εκπαίδευσης των Ιμπεριανών. Η αναλογία εκπαίδευσης Ιμπεριανών – Imperatoris εξαρτάται και από τους γείτονές μας (π.χ. αν οι γείτονές μας είναι Τεύτονες με αμυντικό στρατό αποτελούμενο κύρια από ακόντια είναι προφανές ότι θα αυξήσουμε την παραγωγή Ιμπεριανών έναντι των Imperatoris ). Ανεβάζουμε αριθμό στρατού και παραγωγή στα χωριά μας και δεν προχωρούμε σε εκπαίδευση EC- ειναι ακριβοί και θα χρησιμοποιηθούν αργότερα στο παιχνίδι όταν έχουμε επάρκεια υλών και θα έχουμε εξασφαλίσει την περαιτέρω παρουσία μας.

2 Comments

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
    ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ.

    ΕΝΑ ΤΙΡ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ TRAVIAN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ SIM CITY ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΤΡΑΤΟ. ΤΟ TRAVIAN ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ 2 ΣΕ 1. ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΤΑΝΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΕΟ ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΥΛΕΣ ΠΟΛΛΥΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΑΣ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ. ΤΟ ΠΟΛΥ 580 ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΙΤΟΥ (ΓΙΑ ΤΑ 6ΑΡΙΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ 14ΟΟ ΕΩΣ 1600 ΜΟΝΟΣΙΤΑΡΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ.
    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ 15ΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΑΣ, ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΤΑ 6ΑΡΙΑ ΣΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣΙΤΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΣΤΟ 15ΑΡΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ ΜΟΝΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΙΤΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 2000 (ΣΤΟ 15ΑΡΙ).

    Υ.Γ. ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ TRAVIAN ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.